Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γ. 0-0: Νίκησε η…Άρσεναλ!

Εξαιρετικά «διαβασμένοι» οι «κόκκινοι διάβολοι», κράτησαν στο μηδέν για πρώτη φορά φέτος την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που απείλησε κυρίως με στημένες φάσεις και μακρινά σουτ (34 τελικές, ρεκόρ της για ματς που δε σκόραρε!), ενώ ο Ονανά επενέβη όποτε χρειάστηκε. Κορυφαία η αμυντική τετράδα των φιλοξενούμενων, με πάνω απ’ όλους τον Βαράν. Για τους γηπεδούχους, ο Κώστας Τσιμίκας τα πήγε πολύ καλά με τον Άντονι,, που αντικαταστάθηκε. Με δέκα τελείωσε το ματς η Γιουνάιτεντ, αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Νταλότ.

Η ομάδα του Τεν Χαχ, θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί στο β’ και κάποιες αντεπιθέσεις,

δεν το κατάφερε εν τέλει, όμως η εικόνα της δεν είχε καμία σχέση με το περσινό «ναυάγιο» του 7-0.

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε πιέζοντας και στο πρώτο πεντάλεπτο είχε κατοχή 89%, χωρίς όμως να απειλήσει.

Η Γιουνάιτεντ απορρόφησε την πίεση και στο 10′ είχε την πρώτη τελική, με σουτ του Γκαρνάτσο από το ημικύκλιο που πέρασε άουτ.

Ίδια κατάληξη και στο σουτ του Σομποσλάι για τους γηπεδούχους, ένα λεπτό αργότερα.

Στο 16′ ο Αλεξάντερ – Άρνολντ έκανε επικίνδυνη σέντρα από δεξιά, όμως οι Νούνιες και Σαλάχ δεν κατάφεραν να εκτελέσουν και ο Ονανά έδιωξε σε κόρνερ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς σημειώθηκε στο 28ο λεπτό, όταν ο Αλεξάντερ – Άρνολντ εκτέλεσε το 7ο κορνερ της Λίβερπουλ, ο Φαν Ντάικ πήρε αφύλακτος την κεφαλιά, όμως ο Ονανά αποσόβησε το 1-0 με μεγάλη επέμβαση.

Στο 36′, ο Χράφενμπερχ έκανε σουτ από καλή θέση, η μπάλα κόντραρε και ο Μέινου έσωσε την εστία της Γιουνάιτεντ, ενώ από το κόρνερ που προέκυψε, ο Κονατέ πήρε κεφαλιά που έφυγε άουτ.

Στο 42′, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, με τον Σαλάχ να σουτάρει από τον άξονα και τον Ονανά να μπλοκάρει άνετα. Το πρώτο ημίχρονο έληξε έτσι χωρίς τέρματα, με τους γηπεδούχους να έχουν κατοχή 67.5%, αλλά τη Γιουνάιτεντ να έχει επιβάλλει χαμηλό ρυθμό στο ματς, κρατώντας χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ανέπαφη την εστία της, με τον Σο να παίζει πάρα πολύ καλά πάνω στον αρχισκόρερ αυτών των αγώνων, Σαλάχ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε στους ίδιους ρυθμούς, με τον Αλεξάντερ – Άρνολντ να μπαίνει στην περιοχή επικίνδυνα από δεξιά, αλλά να σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 55′, η Γιουνάιτεντ βγήκε στην κόντρα με τον Γκαρνάτσο από μπαλιά του Μέινου, αλλά ο Αλεξάντερ – Άρνολντ τον έκοψε πριν βρεθεί τετ-α-τετ με τον Άλισον.

Στη μία ώρα αγώνα, ο Κλοπ έκανε αλλαγές, με τον Χάκπο να μπαίνει στο ματς, τον Αλεξάντερ – Άρνολντ να μετακομίζει στο κέντρο αντί του τραυματία Χράφενμπερχ και τον Γκόμεζ να περνά ως δεξί μπακ.

Οι «ρεντς» αύξησαν την ένταση και στο 64′ ο Σαλάχ έκανε το σουτ από τον άξονα, όμως ο Ονανά μπλόκαρε εύκολα.

Ένα λεπτό αργότερα, οι «ρεντς» έκαναν άλλη μία ευκαιρία, με τον Αλεξάντερ – Άρνολντ να σουτάρει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι, από καλή θέση.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι άφηναν κενά πια στα μετόπισθεν και στην κόντρα, η Γιουνάιτεντ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 67′, με τον Χόιλουντ να μην μπορεί να νικήσει με διπλή προσπάθεια τον Άλισον.

Το ματς ήταν πλέον «πάνω – κάτω η μπάλα», ο Σαλάχ στο 70′ υποχρέωσε σε καλή επέμβαση τον Ονανά, ενώ η Γιουνάιτεντ απάντησ ε με άστοχο σουτ του ΜακΤόμινεϊ.

Στο 77′, η Λίβερπουλ πολιόρκησε την εστία της Γιουνάτεντ, ο Κονατέ βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή, όμως σούταρε πάνω στον φιλοξενούμενο γκολκίπερ.

Ο Τεν Χαχ, κυνήγησε το ματς στα τελευταία λεπτά, βάζοντας Ράσφορντ και Πελίστρι, ενώ οι γηπεδούχοι στο 85′ έχασαν άλλη μία ευκαιρία, με σουτ του Γκόμεζ από πλάγια δεξιά, που πέρασε άουτ.

Στις καθυστερήσεις, η κεφαλιά του Χάκπο μετά από φάουλ του Αλεξάντερ – Άρνολντ, πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 90+4′ ο διαιτητής Όλιβερ απέβαλλε τον Νταλότ με δύο συνεχόμενες κίτρινες για διαμαρτυρία.

Η αποβολή όμως δεν έπαιξε ρόλο στο ματς, με τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες και τη Λίβερπουλ να πέφτει από την κορυφή, πριν από τη μονομαχία της επόμενης αγωνιστικής με την Άρσεναλ.

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ – Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας – Σομποσλάι (61′ Γκόμεζ), Έντο, Χράφενμπερχ (61′ Χάκπο) – Σαλάχ, Νούνιες (78′ Έλιοτ), Ντίας (78′ Τζόουνς).
Μάντσεστερ Γ. (Τεν Χαχ): Ονανά – Νταλότ, Έβανς, Βαράν, Σο – Μέινου (82′ Πελίστρι), Άμραμπατ- Άντονι (82′ Ανιμπάλ), ΜακΤόμινεϊ, Γκαρνάτσο (71′ Ράσφορντ) – Χόιλουντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα