Λίβερπουλ – Έβερτον 2-0: Υπόθεση Σαλάχ

Ύστερα από την ήττα με Τότεναμ, αλλά και την ισοπαλία κόντρα στην Μπράιτον η Λίβερπουλ νίκησε με 2-0 την Έβερτον. Τα δύο τέρματα του αγώνα πέτυχε ο Μοχάμεντ Σαλάχ αρχικά με πέναλτι στο 75′ ενώ στο 90+7′ «καθάρισε» το ματς. Ο δικός μας Κώστας Τσιμίκας αγωνίστηκε ως βασικός και στο 62ο λεπτό πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Λίβερπουλ υποδέχθηκε στο «Άνφιλντ» την Έβερτον για την 9η «στροφή» του αγγλικού πρωταθλήματος. Οι «κόκκινοι» στο πρώτο μέρος είχαν την κατοχή, αλλά και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Στο 37ο λεπτό ο Γιανγκ αποβλήθηκε

με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ύστερα από σκληρό μαρκάρισμα στον Ντίας. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο μηδέν.

Η κατάσταση του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους, όμως στο 75ο λεπτό η Λίβερπουλ κέρδισε πέναλτι. Στην παράβαση υπέπεσε ο Κιν, ο οποίος έκανε χέρι, την εκτέλεση ανέλαβε ο Σαλάχ στέλνοντας εύκολα την μπάλα στα δίχτυα του Πίκφορντ για το 1-0.

Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και στο 90+7′ ο Αιγύπτιος στάικερ διπλασίασε τα τέρματα του. Οι «ρεντς» ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση με τον Νούνιες, ο οποίος «έσπασε» για τον Σαλάχ, ο τελευταίος με πλασέ νίκησε τον Πίκφορντ για το 2-0.

Η Λίβερπουλ πήρε το βαθμολογικό «τρίποντο» ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με 20 και περιμένει τα αποτελέσματα των Τότεναμ, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι. Όσον αφορά την Έβερτον βρίσκεται στην 16η θέση με μόλις 7 βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Κονατέ 66′ Μάτιπ), Φαν Ντάικ, Τσιμίκας (62′ Έλιοτ), ΜακΆλιστερ, Γκράφενμπερχ (62′ Νούνιες), Σζομπολσάι, Ντίας (80′ Γκόμες), Σαλάχ και Ζότα.

Έβερτον (Σον Ντάις): Πίκφορντ, Γιανγκ, Ταρκόφσκι, Μπρένθγουειτ, Μικολένκο (88′ Τσερμίτι), Ονάνα (80′ Ντανζούμα), Γκάρνερ, Ντουκουρέ, Χάρισον (45′ Κιν), ΜακΝίλ (45′ Πάτερσον), Κάλβερτ – Λιούιν (61′ Μπέτο).

Keywords
Τυχαία Θέματα