Λιθουανία-Ουγγαρία 2-2: H πρόκριση πήρε παράταση… (highlights)

Οι υπερόπτες Ούγγοι τα βρήκαν δύσκολα στο Κάουνας, όπου είδαν τη Λιθουανία να προηγείται με 2-0, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να πάρουν έναν βαθμό (2-2) και χρειάζονται άλλον ένα για να προκριθούν και μαθητικά στα τελικά του Euro 2024.

Η Λιθουανία αιφνιδίασε την υπεροπτική Ουγγαρία και με ατομική ενέργεια και ωραίο σουτ του αρχηγού της, Φεντόρ Τσέρνιχ άνοιξε το σκορ στο 20′, ενώ στο 30′ ο Ζούμπας έκανε σπουδαία επέμβαση

σε φάουλ του Σομποσλάι.

Στο 36′, οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερι γκολ, όταν από κόρνερ του Γκινέιτις, ο Σίρβις με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Ντιμπούς για το 2-0, με το οποίο ολοκληρώθηκε το δεύτερο μέρος.

Οι Ούγγροι στο δεύτερο έπιασαν τα γνωστά στάνταρ απόδοσής τους, δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά έπεσαν πάνω σε έναν εξαιρετικό Ζούμπας, ο οποίος νικήθηκε για πρώτη φορά από το σημείο του πέναλτι, που έκανε ο ίδιος στον Ρόλαντ Σάλαϊ και μετέτρεψε σε γκολ ο Σομποσλάι.

Η ομάδα του Μάρκο Ρόσι πίεσε για την ισοφάριση, η οποία ήρθε τελικά στο 82′ με τον πρώτο της σκόρερ, Μπαρνάμπα Βάργκα να σκοράρει με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Σομποσλάι.

Το 2-2 διατήρησε στην κορυφή την Ουγγαρία, με 14 πόντους, ένα μπροστά από τη Σερβία που νίκησε το Μαυροβούνιο και πλέον χρειάζεται έναν βαθμό στα επόμενα δύο ματς με Βουλγαρία και Μαυροβούνιο για να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα