Αρμάνι Μιλάνο-Ολυμπιακός 65-53: Επιθετική ανομβρία και ήττα! (highlights)

Ένας κακός και άστοχος επιθετικά Ολυμπιακός έκανε την εμφάνισή του στο γήπεδο «Mediolanum Forum», γνωρίζοντας φυσιολογικά την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο με 65-53 στην 3η αγωνιστική της Euroleague.

Οι Πειραιώτες ήταν μπροστά στο σκορ στο πρώτο μέρος με 32-31, αλλά με μόλις 21 πόντους στο δεύτερο δεν μπόρεσαν να φύγουν με τη νίκη από την Ιταλία.

Αξιοσημείωτο ότι όσους σημείωσε μετά το ημίχρονο, τους δέχτηκε μόνο στην τελευταία

περίοδο, ενώ έμεινε χωρίς πόντο για σχεδόν έξι αγωνιστικά λεπτά σε αυτή και το προσπέρασμα με το καλάθι του Φαλ στο 45-44 με 8:51 για τη λήξη.

Έτσι με ένα 21-8 επιμέρους σκορ οι γηπεδούχοι έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα και το 1-1 με ματς λιγότερο, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους στο 1-2.

Για τους ηττημένους του Γιώργου Μπαρτζώκα κορυφαίος ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 15 πόντους, ενώ ο Τόμας Γουόκαπ είχε 11, σκοράροντας όμως μόλις δύο στο δεύτερο ημίχρονο, οι οποίοι ήταν οι τελευταίοι της αναμέτρησης και γλίτωσαν την ομάδα του από την ισοφάριση της χειρότερης επιθετικής της επίδοσης στη διοργάνωση.

Για τους νικητές ο Νίκολα Μίροτιτς σταμάτησε στους 20 και ο Κέβιν Πάνγκος στους 16, τους οποίους και σκόραρε μετά το ημίχρονο! Διψήφιος και ο Σιλντς με 12, που ήταν από τους καλύτερους της Αρμάνι Μιλάνο, ειδικά στο πρώτο μέρος.

Μιλουτίνοφ-Γουόκαπ εναντίον Μίροτιτς-Σιλντς

Με τον Μιλουτίνοφ να κυριαρχεί στη ρακέτα στην αρχή άρχισε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Ο Σέρβος σκόραρε τους πρώτους τέσσερις πόντους της ομάδας του, με την (πρώτη) τεχνική ποινή του Κάνααν να είναι το άλλο αξιοσημείωτο των πρώτων λεπτών.

Από την απέναντι πλευρά η Αρμάνι Μιλάνο είχε ως οδηγούς τους Σιλντς-Μίροτιτς, με έξι έκαστος στο 12-11 με το οποίο προηγήθηκαν στο τηλεοπτικό τάιμ άουτ του έκτου λεπτού. Για τους Πειραιώτες σε εκείνο το σημείο ο Μιλουτίνοφ έφτασε και εκείνος τους έξι και οι Γουόκαπ-Πίτερς είχαν από 3 και 2 αντίστοιχα.

Έπειτα τη μικρή διακοπή, οι δύο παίκτες των Ιταλών συνέχισαν από εκεί που… σταμάτησαν, με τον πολιτογραφημένο Ισπανό να μετράει 9 και τον Δανό 8, για το 17-16 στο 8’. Ο… Θωμάς του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε και δεύτερο εύστοχο τρίποντο, ενώ ο Μπραζντέικις σκόραρε για δύο, κρατώντας το ματς στον πόντο.

Μάλιστα στο επόμενο λεπτό ο τελευταίος ισοφάρισε σε 17-17 με ½ βολές, με τον Φλακαντόρι από το ίδιο σημείο, αλλά με 2/2, να γράφει το 19-17 της πρώτης περιόδου.

Στη… διπλή μονομαχία του αγώνα Μιλουτίνοφ και Γουόκαπ είχαν από 6 ο καθένας, ενώ για την Αρμάνι μέχρι και τους πόντους του Φλακαντόρι δεν είχε σκοράρει κανείς άλλος, πλην των Μίροτιτς-Σιλντς (17 συνολικά)!

Λάθη, αποβολή και… ίδιοι πρωταγωνιστές!

Με διαδοχικά λάθη από τον Ολυμπιακό άρχισε το δεύτερο δεκάλεπτο. Κάτι που μαζί με την αστοχία του, τα εκμεταλλεύτηκε η Αρμάνι Μιλάνο και έστειλε τη διαφορά στο +7 στο 14’.

Οι αναπληρωματικού των Ιταλών έκαναν τη δουλειά τους και διεύρυναν το υπέρ τους σκορ, κρατώντας παράλληλα τους Πειραιώτες σε μόλις δύο στα πρώτα τεσσεράμισι λεπτά.

Σε εκείνο το σημείο Κάνααν επέστρεψε με δύο φάουλ στο ματς και στην πρώτη του επαφή ευστόχησε για τρεις! Μάλιστα στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Γουόκαπ σκόραρε από τα 6.75, για το δικό του 3/3 και το 26-25 των υπέρ των γηπεδούχων.

Μετά το τηλεοπτικό τάιμ άουτ ακολούθησαν διαδοχικές άστοχες επιθέσεις και ένα επιθετικό φάουλ του Κάνααν. Αυτό έφερε τις διαμαρτυρίες του Αμερικανού και τη δεύτερη τεχνική του ποινή, που έφεραν την αποβολή του!

Με τη βολή και το δίποντο ο Μίροτιτς έκανε το 29-25, φτάνοντας τους 11. Ο Μιλουτίνοφ… απάντησε με γκολ-φάουλ για τους 9 δικούς του πόντους και με 2/2 βολές ο Πίτερς έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 30-29 στο 20’. Ο Σέρβος σκόραρε και από μέση απόσταση για το 32-29 των Ερυθρόλευκων.

Το φάουλ του Λαρεντζάκη από τον υπέρμετρο ενθουσιασμό του έστειλε τον Σιλντς στις βολές, τον ίδιο στους 10 και το σκορ στο 32-31 για τους φιλοξενούμενους, με 12.7’’ για το ημίχρονο. Εν τέλει η τελευταία επίθεση των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν άστοχη και ο Ολυμπιακός πήγε στην ανάπαυλα με το προβάδισμα του ενός πόντου.

Και για το… fun fact των πρωταγωνιστών του 20λέπτου, Μιλουτίνοφ-Γουκάπ είχαν 20 μαζί (11 και 9 αντίστοιχα), ενώ Μίροτιτς-Σιλντς 21 (με 11 και 10 αντίστοιχα).

Πάνγκος και… αστοχία!

«Κρύες» βγήκαν οι δύο ομάδες στο παρκέ στο τρίτο δεκάλεπτο, μην μπορώντας να βρουν… στόχο σε καμία από τις προσπάθειές τους στα πρώτα δύο λεπτά!

Χρειάστηκε το ρολόι να δείξει 07:52 πριν τη λήξη του, για να μπει… γκολ! Ο Μιλουτίνοφ ήταν αυτός που κάρφωσε για το παρθενικό καλάθι στην περίοδο και οδήγησε τον Μεσίνα σε τάιμ άουτ. Ύστερα από αυτό η Αρμάνι σκόραρε τέσσερις σερί με τον Μίροτιτς και άλλους τρεις με σουτ του Πάνγκος από τα 6.75, για το 7-0 μέσα σε ενάμιση λεπτό! Μια εικόνα που έκανε τον Μπαρτζώκα έξαλλο, παίρνοντας με τη σειρά του τάιμ άουτ.

Ο Μπραζντέικις έδωσε… μικρή πνοή σε επίθεση και άμυνα, σκοράροντας τρίποντο και κόβοντας τον Μίροτιτς, για το 40-37 των Ιταλών στο 25’. Ο Παπανικολάου μείωσε στον πόντο, όμως ο Πάνγκος φτάνοντας τους επτά σερί πόντους έκανε το 42-39 και το κάρφωμα του Φόιγκτμαν έστειλε το ματς στο +5!

Ο Γερμανός πήρε τεχνική ποινή για φλόπινγκ, όμως ο αρχηγός των Πειραιωτών αστόχησε και μετά πήγε ξανά στην «γραμμή της φιλανθρωπίας» από κερδισμένο φάουλ. Σε αυτές ήταν εύστοχος με 2:35 για το τέλος του δεκαλέπτου. Και όσο και να φαίνεται απίθανο, αυτοί ήταν οι τελευταίοι πόντοι, μιας και το 44-41 έμεινε μέχρι και την έναρξη της τελευταίας περιόδου.

Το μπάσκετ που παίχτηκε εκείνο το διάστημα ήταν… κακό, με τους δύο αντιπάλους να είναι άστοχοι και το επιμέρους σκορ να κλείνει στο 12-9!

«Κόλλησε» επιθετικά και έχασε

Εν αντιθέσει με το προηγούμενο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός σκόραρε από την πρώτη του επίθεση με τον Λούντζη να εκμεταλλεύεται τα προσόντα του και να πετυχαίνει λέι απ.

Η επόμενη άμυνα βγήκε και εν συνεχεία ο Φαλ έκανε ένα ΑΠΙΘΑΝΟ κάρφωμα, για την καλύτερη φάση του αγώνα και το ερυθρόλευκο προβάδισμα με 45-44.

Δύο βολές του Σιλντς και ένα τρίποντο του Πάνγκος έδωσε εκ νέου την πρωτοπορία στην Αρμάνι Μιλάνο, 49-45 στο 34’. Το σερί των Ιταλών συνεχίστηκε και με άλλους τέσσερις πόντους των Μίροτιτς και Φόιγκτμαν το σκορ έφτασε στο 53-45 στο 35’, κάτι που ανάγκασε τον Μπαρτζώκα να πάρει τάιμ άουτ.

Στο επόμενο λεπτό ο Λαρεντζάκης αποβλήθηκε με πέντε φάουλ και ο Πάπας πήρε τη θέση του. Το σκορ δεν άλλαζε και οι Πειραιώτες μετά το κάρφωμα του Φαλ έμειναν χωρίς πόντο για πάνω από πέντε αγωνιστικά λεπτά!

Ο Παπανικολάου σκόραρε από τα 6.75 με 3:40 για το τέλος, όμως το τρίποντό του ήταν εκπρόθεσμο για ένα δέκατο του δευτερολέπτου!

Ο Πάπας ήταν αυτός που… ξεκόλλησε τον Ολυμπιακό για το 53-47, αλλά ο Μίροτιτς «απάντησε» με τρίποντο και το 56-47 στο 38’. Μία βολή του Φλακαντόρι και το τρίποντο του Μέλι «τελείωσαν» ουσιαστικά την υπόθεση νίκη στο 39’.

Το μόνο που κατάφεραν οι Ερυθρόλευκοι ήταν να αποφύγουν τη χειρότερη επιθετική τους επίδοση στη διοργάνωση, για το τελικό 65-53.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 31-32, 44-41, 65-53

Η στατιστική του αγώνα ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα