Λεβαντόφσκι: Γκολ ίσον νίκη! (vids)

H πρώτη σεζόν του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην Μπαρτσελόνα εξελίσσεται επιτυχημένα, όσον αφορά τουλάχιστον το πρωτάθλημα.

Οι Καταλανοί, έχοντας πλέον διαφορά 12 βαθμών από τη δεύτερη στη βαθμολογία Ρεάλ Μαδρίτης, έχουν βάλει πλώρη για την επιστροφή στην κορυφή της La Liga, με τον Πολωνό στράικερ να είναι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με 17 γκολ, τρία περισσότερα από το…αντίπαλο δέος, Καρίμ Μπενζεμά.

Ο 34χρονος έδειχνε να περνά

μία μικρή περίοδο ντεφορμαρίσματος μετά το Μουντιάλ, καθώς μέχρι το περασμένο Σάββατο είχε πετύχει μόνο δύο γκολ στο πρωτάθλημα κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους, μαζί με άλλα δύο κόντρα στην αδύναμη Θέουτα για το Κύπελλο και ένα απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα νοκ – άουτ πλέι – οφ του Europa League.

Aπέναντι στην Έλτσε όμως για την 27η Αγωνιστική της La Liga, ο άλλοτε «μπόμπερ» της Ντόρτμουντ και της Μπάγερν, έδειξε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας. Πετυχαίνοντας δύο γκολ βοήθησε την ομάδα του Τσάβι να περάσει με 4-0 από την έδρα της ουραγού και να κάνει άλλο ένα βήμα για τον τίτλο.

Ήταν η πέμπτη φορά φέτος που ο Πολωνός πετυχαίνει «ζευγάρι» γκολ σε ένα ματς της La Liga.

Πρώτη φορά ήταν στις 21/8 στο 4-1 στην έδρα της Ρεάλ Σοσιεδάδ, ενώ το έκανε ξανά μία αγωνιστική αργότερα στο 4-0 του «Καμπ Νόου» με αντίπαλο τη Ρεάλ Βαγιαδολίδ.

Στις 17 Σεπτεμβρίου σκόραρε εκ νέου δύο φορές στο 3-0 εντός με την Έλτσε (που εξελίσσεται σε…αγαπημένη αντίπαλο), πριν έρθει το «ζευγάρι» γκολ με τη Βιγιαρεάλ, σε άλλο ένα εντός έδρας 3-0, στις 20/10.

Όταν σκοράρει, σημαίνει τρίποντο

Η Μπαρτσελόνα έτσι κι αλλιώς είναι μία ομάδα που φέτος στο πρωτάθλημα έχει αφήσει ελάχιστους πόντους, μετρώντας μόνο δύο ισοπαλίες και δύο ήττες σε 27 αγωνιστικές.

Όταν όμως σκοράρει ο Λεβαντόφσκι, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη!

Στα 12 παιχνίδια στα οποία ο Πολωνός σημάδεψε σωστά τα αντίπαλα δίχτυα, η Μπαρτσελόνα σημείωσε ισάριθμες νίκες, πετυχαίνοντας συνολικά 35 γκολ και δεχόμενη μόνο δύο!

Επόμενα βήματα για τον Πολωνό στράικερ; Το πρώτο…χατ-τρικ και ο πρώτος τίτλος στην Ισπανία…

Keywords
Τυχαία Θέματα