Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός 0-1: Επιστροφή στις νίκες πριν το ντέρμπι (vid)

Μετά από δύο ισόπαλα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα ο Παναθηναίκός ήθελε νίκη για να μην μπλέξει λίγο πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, νίκη που την βρήκε χωρίς να εντυπωσιάσει με 1-0 κόντρα στον Λεβαδειακό.

Το γήπεδο της Λειβαδιάς θύμιζε μικρή Λεωφόρο με περισσότερους από 3.500 φίλους των πρασίνων και οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήθελαν ένα γκολ νωρίς για να τους βγάλει αρκετή

από την πίεση που είχαν.

Όμως, όπως και στα ματς με τον Ιωνικό, αλλά κυρίως με τον ΟΦΗ, ο Παναθηναίκός δεν έβισκε λύσεις στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του Λεβαδειακού, που ανάγκαζε τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν το γκολ με πολλές σέντρες χωρίς όμως να δημιουργήσουν ούτε φάση μέχρι το 30ο λεπτό.

Από την άλλη ο Λεβαδειακός έψαχνε φανερά την κόντρα επίθεση και σε δύο απ’ αυτές βρήκε και την ευκαιρία να κάνει και τελική προσπάθεια αρχικά με τον Τορό στο 13ο λεπτό και στη συνέχει με τον Μουτίνιο στο 26ο λεπτό, όμως και στις δύο τα σουτ ήταν αδύναμα και δε δυσκόλεψαν τον Μπρινιόλι.

Η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ενοχλήσει τον Στογιάνοβιτς ήταν στο 31ο λεπτό με την Κεφαλιά του Κουρμπέλη, με την μπάλα όμως να φεύγει άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως, οι πράσινοι βρήκαν αυτό που έψαχναν με την πρώτη πολύ καλά οργανωμένη επίθεση από τα αριστερά, την εξαιρετική πάσα του Μάγκνουσον στον Σπόραρ, το γύρισμα επίσης πολύ καλό στον Βέρμπιτς που πλάσαρε σωστά κάνοντας το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς θα μπορούσε να σκοράρει και δεύτερο γκολ πριν φύγει το ημίχρονο, αλλά ο Παλάσιος στο σουτ που έκανε στο 45+3 είδε τον Στογιάνοβιτς να αποκρούει με το ένα χέρι και στο 45+4, από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων ο Σπόραρ πλάσαρε με τη μία όμως η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι κι έφυγε εκτός.

Σκηνές χάους στο ημίχρονο

Σκηνές χάους στην ανάπαυλα του αγώνα, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και τον κόσμο να τρέχει να σωθεί προς κάθε κατεύθυνση, ενώ πολλοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ένας εκ των φίλων του Παναθηναίκού βρέθηκε στο έδαφος με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Ποδόσφαιρο μετά από 30 λεπτά

Μετά από μισή ώρα οι δύο ομάδες πάτησαν και πάλι χορτάρι για το δεύτερο ημίχρονο και ο Λεβαδειακός ήταν εκείνος που έκανε την πρώτη τελική, στο 49ο λεπτό με ωραίο σουτ του Συμελίδη και τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει για μία ακόμη φορά.

Ο Παναθηναίκός είχε απάντηση στην φάση αυτή, με Παλάσιος, αλλά το σουτ που έκανε από πλάγια θέση βρήκε σε ετοιμότητα τον Στογιάνοβιτς που έβγαλε σε κόρνερ.

Ο Λεβαδειακός άγγιξε το γκολ στο 64ο λεπτό, όταν από μπαράζ λαθών από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, με τελευταίο αυτό του Χουάνκαρ, ο οποίος χωρίς να έχει εικόνα το που βρίσκεται ο Βρακάς προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα με το στήθος ο παίκτης των γηπεδούχων μπήκε στην φάση έκανε την προβολή αλλά ο Μπρινιόλι έκανε την απόκρουση του αγώνα σε κόρνερ.

Άλλη μία καλή επιθετική προσπάθεια για τον Λεβαδειακό ήρθε στο 74′ με σουτ και πάλι του Τόρο με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει λίγο έξω, κόρνερ για τους γηπεδούχους.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε να ρίξει στο παιχνίδι των Πούχατς, ο οποίος δύο λεπτά αφού μπήκε (74ο λεπτό) πήρε την μπάλα από τον Ιωαννίδη έκανε εξαιρετικό πλασέ σκοράροντας στο ντεμπούτο του, όμως δεν το χάρηκε πολύ καθώς ο Φώτης Ιωαννίδης είχε κάνει επιθετικό φάουλ στην αρχή της φάσης, κάτι που δόθηκε μέσω VAR.

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης, Βήχος, Τσάπρας, Μπαχανάκ, Χάμοντ, Νίκας, Μουτίνιο, Τορό, Συμελίδης, Δούμτσιος.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κουρμπέλης, Τσέριν, Μπερνάρντ, Βέρμπιτς, Παλάσιος, Σπόραρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα