Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-2: Αποτελεσματική με «οδηγό» Λιβάι

Η ΑΕΚ πανηγύρισε τη νίκη εκτός έδρας κόντρα στον Λεβαδειακό, βρέθηκε στην δεύτερη θέση και πρόσφερε ωραίο θέαμα!

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, μπροστά σε περίπου 2000 φίλους της, έφτασε στο «τρίποντο» με δύο γκολ του Γκαρσία και σπουδαία επίσης εμφάνιση από Γκατσίνοβιτς και Σιντιμπέ!

Λίγο πριν την σέντρα του ματς, ένας πιτσιρικάς, έδωσε το κινητό του στον Ματίας Αλμέιδα για να βγουν

selfie, με τον κόουτς της ΑΕΚ να μην του χαλάει το χατήρι!

Η φωτογραφία του ρεπόρτερ της ΑΕΚ Γιώργου Βασιλείου που ήταν δίπλα στον πάγκο της «Ενωσης» και τον Ματίας Αλμέιδα

Τα πλάνα των προπονητών:

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με 4-4-2 σε ρόμβο, με εξάρι τον Σιμάνσκι, δεξιά τον Ελίασον αριστερά τον Γκατσίνοβιτς και Αραούχο Γκαρσία στην κορυφή.

Στην άλλη πλευρά ο Λεβαδειακός ξεκίνησε με 4-3-3 με Μάρκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, αριστερά τον Παναγιώτου, δεξιά τον Τσάπρα, Λιάγκας και Βινίσιους στο κέντρο. Χάμοντ αριστερά, Μεχία δεξιά, Νίκας στο κέντρο. Κορυφή στην επίθεση ο Λούα Λούα, αριστερά ο Μουτίνιο, δεξιά ο Τορό.

Την κατοχή και τις ευκαιρίες η ΑΕΚ, το βάρος στην άμυνα ο Λεβαδειακός

Ο Λεβαδειακός, στην αναζήτηση της πρώτης του νίκης, αποφάσισε να ρίξει το βάρος κυρίως στην άμυνα, αφήνοντας την μπάλα στην ΑΕΚ και ψάχνοντας κυρίως κάτι καλό στην κόντρα.

Η ΑΕΚ από νωρίς είχε την κατοχή της μπάλας και έψαχνε τρόπους να διασπάσει την άμυνα του Λεβαδειακού. Κυρίως οι επιθέσεις της ΑΕΚ έβγαιναν από τ΄αριστερά με Γκατσίνοβιτς και Σιντιμπέ, ο οποίος πολλές φορές έγινε ακόμη και εξτρέμ. Η ΑΕΚ απειλούσε στο πρώτο μέρος, έξω από την περιοχή χωρίς όμως να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ν΄απειλήσουν για πρώτη φορά στο τρίτο λεπτό με τον Μουτίνιο να εκτελεί το φάουλ από τ΄αριστερά και τον Λούα Λούα να πιάνει την κεφαλιά χωρίς όμως να μπορεί να προβληματίσει τον Αθανασιάδη.

Στο όγδοο λεπτό, σε μια από τις φάσεις που η ΑΕΚ αναπτύχθηκε από τ΄αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Γκαρσία στην περιοχή που στην μονομαχία με τον Χάμοντ για να κερδίσει τη μπάλα, είδε τον διαιτητή να καταλογίζει επιθετικό φάουλ.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς, ήρθε στο 20ο λεπτό! Ο Αραούχο με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, έδωσε λόγο στους περίπου 2000 φίλους της ΑΕΚ να χειροκροτήσουν, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από τ΄αριστερό δοκάρι του Μάρκοβιτς.

Ξανά από την ίδια πλευρά, η «Ένωση» βγήκε μπροστά με τον Σιντιμπέ, που έκανε πάσα στον Γκατσίνοβιτς αυτός κινήθηκε στον άξονα αλλά το σουτ του κόντραρε σε πόδια αμυντικών.

Η ΑΕΚ επιχειρούσε να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων, όμως οι παίκτες του Γιάσμινκο Βέλιτς έδιωχναν τον κίνδυνο, χωρίς όμως ν΄απειλούν, καθώς οι επιστροφές των ποδοσφαιριστών του Ματίας Αλμέιδα ήταν γρήγορες.

Στο 42΄Γκατσίνοβιτς και Πινέδα άλλαξαν τη μπάλα στην αριστερή πλευρά, ο Μεξικανός βρήκε χόρο και έκανε δυνατό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Τελευταία προσπάθεια της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος ήταν στο 45΄. Ο Ελίασον έκανε σέντρα με τον Γκαρσία να μην μπορεί να πάει στη μπάλα κάτι που είχε ως αποτέλεσμα, ο Αραούχο να αιφνιδιαστεί και να μην πλασάρει σωστά και με δύναμη.

Η ωραιότερη εικόνα του πρώτο μέρους, ήταν ο Γκατσίνοβιτς εκνευρίστηκε, κλώτσησε τη μπάλα και αυτή βρήκε σε ball boy. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, αμέσως πήγε αγκάλιασε τον πιτσιρικά και του ζήτησε συγγνώμη!

Πιεστικό και «εκρηκτικό» ξεκίνημα στο Β ημίχρονο!

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο ημίχρονο να πιέσουν ακόμη περισσότερο με στόχο να φτάσουν στο γκολ. Στο 47΄ ο Σιμάνσκι γύρισε τη μπάλα για τον Γκαρσία στην περιοχή και η μπάλα κόντραρε στον Βινίσιους για να καταλήξει κόρνερ. Στην συνέχεια της φάσης, ο Ελίασον έπιασε καλό σουτ με τη μπάλα να περνάει άουτ!

Στο 48 ο Παναγιώτου έκανε σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ χωρίς καμία ανησυχία για τον Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ πίεζε ψηλά, μην επιτρέποντας την εύκολη πρώτη πάσα στον Λεβαδειακό. Ο Λιάγκας στο 50, προσπάθησε να βρει συμπαίκτη του, ο Πινέδα έκλεψε, ο Αραούχο άνοιξε στον Ελίασον και αυτός με σέντρα βρήκε τον Λιβάι Γκαρσία που με κεφαλιά έκανε το 1-0 με το τέταρτο φετινό του γκολ!

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Γκατσίνοβιτς, που οργάνωνε το παιχνίδι της ΑΕΚ, είχε σπουδαίες επαφές, κέρδισε το πέναλτι και γενικά βοήθησε πολύ με την παρουσία του. Ο Αραούχο, αν και επιθετικός γύριζε συχνά να βοηθήσει αμυντικά, ενώ ο αμυντικός Σιντιμπέ, συχνά ανέβαινε στην επίθεση!

Στο 54΄μετά από κόρνερ του Γκατσίνοβιτς, ο Αραούχο έπιασε το σουτ στην κίνηση με την προσπάθεια του να καταλήγει άουτ, αλλά κοντά στο δοκάρι.

Στο 65΄ήρθε η πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή στο ματς για τον Λεβαδειακό, με τον Λούα Λούα να βρίσκει λίγο χώρο και να κάνει σουτ αλλά ο Αθανασιάδης μάζεψε σταθερά.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η ΑΕΚ βρέθηκε στην επίθεση με τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος ανατράπηκε από τον Χάμοντ με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι στο 66΄. Αφού το είδε και στο VAR, έδειξε πως υπάρχει παράβαση.

Ο Γκαρσία στο 69 από τα έντεκα μέτρα ήταν εύστοχος για το 2-0 με το δεύτερο του γκολ στο ματς!

Στο 72 ήρθε η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους! Ο Μεχία με καταπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, βρήκε δεξιά τον Μουτίνιο, ο οποίος έκανε διαγώνιο σουτ με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ!

Στο 80΄ο Μουτίνιο έκανε καλή σέντρα από τα δεξιά με τον Πέτρε να μην προλαβαίνει για λίγο την μπάλα!

ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Χάμοντ(82 Σκβάρκα), Μεχία, Βινίσιους, Μουτίνιο, Λιάγκας, Τορό(63΄Πέτρε), Νίκας, Παναγιώτου, Λούα Λούα (85΄Γιαννιώτας), Τσάπρας

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί Σιντιμπέ,Σιμάνσκι, Ελίασον(79΄Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς, Πινέδα (72 Γιόνσον), Γκαρσία(92 Γαλανόπουλος) Αραούχο

Διαιτητές: Χρήστος Βεργέτης, Τρύφων Πετρόπουλος, Νικόλαος Σάββας

4ος Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος

Κίτρινη: Χάμοντ, Νίκας, Πινέδα, Βινίσιους, Μάνταλος

Keywords
Τυχαία Θέματα