Λέστερ-ΑΕΚ 2-0: Μια από τα ίδια και τελευταία (pics, vids)

Λέστερ-ΑΕΚ 2-0: Μια από τα ίδια και τελευταία (pics, vids)gvasilioΠέμ, 12/10/2020 - 23:53

Με ήττα έκλεισε την παρουσία της στο Europa League η ΑΕΚ, η οποία έχασε 2-0 από τη Λέστερ. Τελείωσαν όλα σε τρία λεπτά για την Ένωση, που τερμάτισε τελευταία.

Στο 14' οι "κιτρινόμαυροι" είχαν πει... αντίο στο ματς, καθώς μέσα σε τρία λεπτά δέχθηκαν δύο γκολ. Μόλις δύο τελικές

για την ΑΕΚ σε 90 λεπτά, με τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων να είναι μεγάλη. 

Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Μπράγκα κέρδισε 2-0 τη Ζόρια με αυτογκόλ του Αμπού Χάνα στο 61' και γκολ του Ρικάρντο Όρτα στο 67'. Προκρίθηκε ως δεύτερη η Πορτογαλική ομάδα χάνοντας την πρωτιά στην ισοβαθμία  (13 βαθμοί) από τη Λέστερ.
 



Τα πλάνα των προπονητών

O Μάσιμο Καρέρα ελλείψει άλλων επιλογών για το αριστερό άκρο της άμυνας της ΑΕΚ τοποθέτησε τον Μάριο Μιτάι ως αριστερό μπακ, με τον 17χρονο Αλβανό αμυντικό να γίνεται ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Ένωσης που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκό ματς 

Έτσι, ο Ιταλός τεχνικός ξεκίνησε με 3-5-2 και τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια τον, στα δύο άκρα τους Βασιλαντωνόπουλο και Μιτάι και τριάδα στο κέντρο της άμυνας τους Χνιντ, Νεντελτσιάρου, Σβάρνα. Στη μεσαία γραμμή τους Σιμόες, Κρστιτσιτς και Μάνταλο, ενώ στην επίθεση ο Λιβάι Γκαρσία ήταν μαζί με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι και ο Μπρένταν Ρότζερς παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές και τον Γουόρντ στην εστία, στην άμυνα τους Φοφανά, Έβανς, Τζάστιν, Τομάς, στη μεσαία γραμμή τους Πρατ, Τίλεμανς, Ντιντί, Τσενγκίζ Ουντέρ και Μπαρνς πίσω από τον Ιχεανάτσο. 

Τελείωσαν όλα σε τρία λεπτά

Με τη σφιχτή αμυντική γραμμή της η ΑΕΚ στο πρώτο δεκάλεπτο δεν επέτρεψε στη Λέστερ να την απειλήσει, με μοναδική αξιόλογη στιγμή ένα άστοχο σουτ του Τίλεμανς στο 8. Μέσα σε τρία λεπτά όμως, από το 12 μέχρι το 14’, το ματς τελείωσε για την Ένωση, η οποία δέχθηκε δύο γκολ. Το πρώτο ήταν δώρο του Σβάρνα, ο οποίος έκανε τσαφ στο ύψος του πέναλτι, η μπάλα στρώθηκε στον Ουντέρ και ο Τούρκος στην κίνηση νίκησε τον Τσιντώτα.
 



Η τύχη γύρισε για τα καλά την πλάτη στην ελληνική ομάδα στο 14’, όταν ένα σχετικά ακίνδυνο σουτ του Μπαρνς χτύπησε στο σώμα του Νεντελτσιάρου, με τη μπάλα να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-0. 

Η ΑΕΚ είχε την πρώτη της τελική με το μακρινό σουτ του Κρστιτσιτς να περνά πάνω από την εστία και ακολούθως τη Λέστερ να έχει τον πλήρη έλεγχο  της αναμέτρησης. Στα τελευταία τρία λεπτά απείλησε όμως ξανά η αγγλική ομάδα.

Στο 43’ η κεφαλιά του Εντίντι πέρασε άουτ και στο 45’, μέσα σε ένα λεπτό ο Τσιντώτας πραγματοποίησε δύο σπουδαίες επεμβάσεις. Στο σουτ του Πρατ αρχικά έδιωξε σε κόρνερ και σε νέο σουτ του Ουντέρ μετά την εκτέλεσή του είχε την ίδια αντίδραση.

 

 

Έπαιξαν για να βγάλουν την υποχρέωση

Σε χαμηλό τέμπο το πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους, με μοναδική αξιόλογη στιγμή μέχρι το 60' μια κεφαλιά του Ιχεανάτσο να καταλήγει άουτ. Από το 56ο λεπτό, όταν βγήκε ο Σβάρνας δηλαδή, ο Καρέρα άλλαξε και το σύστημα σε με Σιμόες, Κρστιτσιτς, Σάκχοφ στη μεσαία γραμμή και Μάνταλο, Μαχαίρα στις πτέρυγες με Ανσαριφάρντ στην κορυφή. 

Στο 62ο λεπτό, ένα μακρινό σουτ του Ουντέρ κατέληξε στην αγκαλιά του Τσιντώτα, ενώ επτά λεπτά αργότερα μετά από ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Μπαρνς, η Λέστερ άγγιξε το τρίτο γκολ, με τη μπάλα να περνάει άουτ.

Οι "Αλεπούδες" άγγιξαν το τρίτο γκολ και στο 74', όταν ο Μπαρνς αφού ξεπέρασε τον Βασιλαντωνόπουλο, γύρισε στον Πέρες, με τον Τσιντώτα να αποσοβεί το 3-0. 

Η ΑΕΚ είχε μια σχετικά καλή στιγμή στο 84', όμως το σουτ του Ολιβέιρα αρχικά κόντραρε και στη συνέχεια ο Πορτογάλος σούταρε άτσαλα, ενώ στο 89' ο Γαλανόπουλος με σωτήριο τάκλιν πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Πρατ. 
 



Οι συνθέσεις:
Λέστερ (4-3-2-1): Γουόρντ – Τζάστιν, Φοφανά (81' Μόργκαν), Έβανς, Τομάς - Πρατ, Τίλεμανς (81' Τσάουντρι), Εντίντι (63' Μεντί) - Τσενγκίζ Ουντέρ, Μπαρνς - Ιχεανάτσο (67' Πέρες).

ΑΕΚ (5-3-2): Τσιντώτας – Βασιλαντωνόπουλος, Χνιντ, Νεντελτσιάρου, Σβάρνας (56' Σάκχοφ), Μιτάι - Σιμόες (80' Γαλανόπουλος), Κρστιτσιτς, Μάνταλος (65' Αλμπάνης), Γκαρσία (56' Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (65' Ολιβέιρα). 
 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - UEFA Europa League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ - Ποδόσφαιρο Leicester - Ποδόσφαιρο Off Off gvasilio Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ Με ήττα έκλεισε την παρουσία της στο Europa League η ΑΕΚ, η οποία έχασε 2-0 από τη Λέστερ. Τελείωσαν όλα σε τρία λεπτά για την Ένωση, που τερμάτισε τελευταία. Πρώτοι οι Άγλλοι. Article publish on Πέμ, 12/10/2020 - 23:53 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα