Λαρεντζάκης: «Υπηρετούμε το εθνόσημο, θα φτάσουμε στο 100 τοις εκατό, όταν θα πρέπει και θα είμαστε πλήρεις» (vid)

Για τον τρίτο αντίπαλο της Εθνικής ομάδας στον Β’ όμιλο του Μιλάνου, την Μεγάλη Βρετανία, μίλησε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν…φιλικά παιχνίδια στο ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2022 και όλοι οι αντίπαλοι χρειάζονται την δεδομένη σοβαρότητα και προσοχή.

Οι δηλώσεις του Γιαννούλη Λαρεντζάκη:

“Δώσαμε δύο πολύ σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια και πήραμε δύο μεγάλα ματς για εμάς. Σήμερα είναι μία μέρα ρεπό που δουλέψαμε πάνω σε αδυναμίες και είδαμε κάποια πράγματα.

Το παιχνίδι με την Μεγάλη Βρετανία δεν είναι φιλικό, είναι επίσημο παιχνίδι και θα παίξουμε πάντα με σοβαρότητα και συγκέντρωση. Είναι μία ομάδα που μπορεί να φαίνεται λιγότερο δυνατή αλλά είναι ικανή να κάνει ζημιά”.

Είναι το εθνόσημο. Το αγαπώ το μπάσκετ, από αυτό ζω μου έχει προσφέρει πολλά αλλά πιστεύω ότι οποιοδήποτε παιδί μπει στο μομέντουμ του αγώνα θα είναι έτοιμο να το κάνει. Έχουμε ταλέντο και βάθος στον πάγκο.

Τα φαβορί και όλα αυτά είναι κουβέντες που αρέσουν στους δημοσιογράφους. Μεταξύ μας κοιτάμε τον επόμενο αγώνα και τα λάθη μας. Γιατί κάναμε λάθη και χάσαμε ριμπάουντ. Θέλουμε να είμαστε σοβαροί και να δίνουμε το 100%. Αν δεν πάνε καλά τα πράγματα θέλουμε να ξέρουμε πως δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Όταν παίζεις σε τέτοια ενέργεια είναι σημαντικό αλλά οι Έλληνες είναι αρκετοί και δεν εισπράξαμε τόσο την εχθρική έδρα.

Θεωρώ πως χαλαρώνουμε σε μερικές στιγμές και οι διαφορές μπορούν να γυρίσουν. Είναι κάτι που δουλεύουμε και ελπίζουμε να μην τα έχουμε στο μέλλον. Θεωρώ πως βρισκόμαστε γύρω στο 60-70% των δυνατοτήτων μας”.

Την ξέρουμε την Βρετανία. Είδαμε τα δικά μας λάθη. Παίζουν σε υψηλό ρυθμό και πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό. Ξέρουμε πως δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Είμαστε σοβαροί, θελουμε τη νίκη και να προχωρήσουμε”.

Όλα τα παιδιά είναι ικανά να βάλουν τα σουτ. Ξέρουμε πως θα βρούμε ελεύθερα σουτ επειδή οι άμυνες θα κλείσουν πάνω στον Γιάννη. Θεωρώ πως πνευματικά είμαστε όλοι έτοιμοι και ως τώρα είμαστε αποτελεσματικοί. Στο φινάλε μπαίνει το ένστικτο της επιβίωσης και ξέρουμε πως πρέπει να είσαι πιο έτοιμος στην άμυνα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα