Λαμία-Πανσερραϊκός 0-2: Ουάρντα, εσύ σούπερ σταρ!

Η μεταγραφή του Αμρ Ουάρντα στον Πανσερραϊκό, υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Γκαρσία “καρποφόρησε” στο γήπεδο “Αθανάσιος Διάκος”, όπου ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός πέτυχε κατά ουσία τα δυο γκολ των φιλοξενουμένων (το δεύτερο καταλογίσθηκε στον Άλεκσιτς) στην νίκη τους κόντρα στην Λαμία (0-2) για την 18η αγωνιστική της Super League.

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν με

το πρώτο γκολ του Ουάρντα που δεν “συγχώρεσε” το λάθος του Κοσέλεφ και αξιοποίησε την κερδισμένη κατοχή της μπάλας από τον Τομάς, αμύνθηκαν αποτελεσματικά στα 20 τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, καθώς και στα πρώτα τριάντα της επανάληψης, ενώ κέρδισαν τους 3 βαθμούς, στην αξιοποίηση της τρίτης, μόλις, αντεπίθεσης που έκαναν στο 85′.

Ο Πανσερραϊκός έφτασε τους 18 βαθμούς, η Λαμία παρέμεινε στους 21.

Ο Πανσεραϊκός είχε δυο καλές ευκαιρίες, εκ των οποίων στην πρώτη προηγήθηκε με 0-1 στο πρώτο ημίχρονο, ενώ η Λαμία δεν απείλησε με αξιώσεις και δεν κατέγραψε ευκαιρία. Στο 14′, ο Κοσέλεφ σε σε..ανύποπτη φάση, καθώς έλεγχε την μπάλα με τα πόδια στο ύψος της μικρής περιοχής του, έκανε ολέθριο λάθος και ο Τομάς του έβαλε την κόντρα, κέρδίζοντας την κατοχή, με τον Ουάρντα να γίνεται τελικός παραλήπτης της μπάλας. Ο Ουάρντα απέφυγε τον Παπαδόπουλο και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Αμρ Ουάρντα σκόραρε ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα, μετά από τον Φεβρουάριο του 2021, όταν ως παίκτης του ΠΑΟΚ και με προπονητή ξανά τον Πάμπλο Γκαρσία, είχε πετύχει γκολ σε αγώνα με αντίπαλο την Λαμία. Συγκυρία από τον Αιγύπτιο μεσοεπιθετικό…

Ο Πανσεραϊκός είχε και δεύτερη ευκαιρία να σκοράρει με τον Στάϊκο στο 25΄, όταν επιχείρησε με δυνατό σουτ να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα της Λαμίας, κέρδίζοντας κόρνερ, καθώς ο Κοσέλεφ απέκρουσε και ενώ η μπάλα “έγλειψε” και το δεξί κάθετο δοκάρι. Η Λαμία αιφνιδιάστηκε από το γκολ του Ουάρντα, κέρδισε σταδιακά μέτρα στο γήπεδο, αλλά η σερραϊκή ομάδα αμύνθηκε έγκαιρα και “τελείωσε” φάσεις έξω από την περιοχή της σε κάθε υποσχόμενη επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων.

Για 35 λεπτά στην επανάληψη, η Λαμία είχε την πρωτοβουλία στην έκβαση του αγώνα, πίεσε από τα πλάγια και από τον άξονα την άμυνα του Πανσερραϊκού, αλλά ήταν αναποτελεσματική και μετά την χρησιμοποίηση του Καρλίτος από το 61′. Στην τρίτη αντεπίθεση που έκανε η ομάδα του Γκαρσία, ο Ουάρντα, από το ύψος της περιοχής, έκανε το πλασέ, ύστερα από σέντρα του Δεληγιαννίδη, η μπάλα χτύπησε στον Άλεκσιτς που πήρε την…δόξα του γκολ.

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Αμαράλ (61′ Καρλίτος), Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Σίντκλεϊ, Σιμόν, Νούνιες, Τζανδάρης (71′ Στάνκο), Σλίβκα (46′ Τόσιτς), Ακούνια (71′ Μούλα), Μάλτσι.

ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ: Χόβαν, Πεταυράκης, Γκοτζαμανίδης, Μπέργκστρεμ, Δεληγιαννίδης, Στάικος, Μορέιρα (90′ Διαμαντής), Πηλέας (62′ Οικονόμου), Ουάρντα, Τομάς (78′ Μούργος), Μπετανκόρ (62′ Άλεξιτς).

Keywords
Τυχαία Θέματα