Λαμία - Γιαννακόπουλος σημειώσατε "Χ"! (video)

Το ότι η Λαμία δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Παναιτωλικό παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε οφείλεται όχι τόσο στην επιρροή της αδιάκοπης βροχόπτωσης, όσο βασικά στην εξαιρετική εμφάνιση του 31χρονου γκολκίπερ Νίκο Γιαννακόπουλο!

Κάπου μπορεί να οφείλεται
στην.. τύχη και εν ολίγοις στην αδυναμία των επιθετικών των γηπεδούχων να βρούνε πιο αποτελεσματικές λύσεις στα σημεία όπου η ομάδα τους «σφυροκοπούσε» χωρίς αποτέλεσμα!

Ο Παναιτωλικός πήρε με κόπο και ιδρώτα τον πρώτο βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα, έπειτα από πέντε ήττες (!!) όμως σίγουρα καλείται να δει πιο μακριά καθώς δεν γίνεται να στηρίζεται μόνον σε μονάδες της άμυνάς του για ότι θετικό του συμβεί!

Το γεγονός πως η ομάδα του Αγρινίου είχε κυριαρχία, οριακά έστω, στην κατοχή της μπάλας (48% - 52%) δείχνει προφανώς πως στο ποδόσφαιρο οι μόνοι αριθμοί που έχουν «ζουμί» έχουν να κάνουν με το σκορ!

Ένα σχήμα με 3αδα στην άμυνα που έμοιαζε περισσότερο με 3-4-2-1 παρέταξε στο βρεγμένο τερέν του ΔΑΚ Λαμίας ο Σωτήρης Αντωνίου με τον Βελλίδη κάτω από τα γκοπόστ, τους Βύντρα, Πλιάτσικα, Αντέντζο στην άμυνα, τους Βάντερσον, Σκόνδρα (πτέρυγες) Μπεχαράνο, Δημούτσο στο κέντρο. Τον Καραμάνο στην κορυφή, πλαισιωμένο από τους Ρόμανιτς και Τιρόνε ντελ Πίνο.

Ο Πορτογάλος Λουίς Κάστρο είχε τον Γιαννακόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα τους Μπάλμπι, Σανιά, Σέϊσεντ, Μαρτιάλ. Ο Λουσέρο με τον Ταχάρ στον κάθετο άξονα της μεσαίας γραμμής έχοντας πιο μπροστά τους Ντίας Ντάλσιο, Ρομάν και τον Μοράρ στην κορυφής της επίθεσης σε σχήμα 4-2-3-1.

Η ομάδα της Φθιώτιδας προσπάθησε να αιφνιδιάσει με την πρώτη καλή φάση στο 31ο δευτερόλεπτο (!).
Ο Καραμάνος βρέθηκε μέσα στην περιοχή, από τα δεξιά αλλά το σουτ εξουδετέρωσε με υπερένταση ο Γιαννακόπουλος.

Μετά από το πρώτο 5λεπτο της πίεσης ο Παναιτωλικός έκανε αισθητή την παρουσία του στα καρέ των γηπεδούχων χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία στο 9’ όταν ο Μοράρ αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι σημάδεψε με κεφαλιά την εστία του Βελλίδη αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας απέκρουσε μάλλον ενστικτωδώς δύσκολα σε κόρνερ!
Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο καλύτερης κυκλοφορίας της μπάλας – στο μέτρο του δυνατού λόγω των καιρικών συνθηκών – από τους γηπεδούχους.

Σε αυτό το διάστημα ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε ένα σουτ του Ρόμανιτς (22’) και πιο δύσκολα ένα μπάσιμο του Δημούτσο (από τα δεξιά κι αυτό).
Κάτω από καλύτερες προϋποθέσεις έγινε ένα σουτ του Ρόμανιτς στο 28ο λεπτό ενώ στο φινάλε του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι δεν αξιοποίησαν δύο στιγμές αδράνειας στη άμυνα του Παναιτωλικού.

Αρχικά όταν ο Ρόμανιτς στο 45’ έφυγε μόνος απέναντι στον Γιαννακόπουλο αλλά έχασε τον έλεγχο της μπάλας κι αμέσως μετά όταν από το ύψος του πέναλτι ο Τιρόνε δεν έπιασε καλά την κεφαλιά σε σέντρα του Δημούτσου..

Άργησε να μπει ένας καλός ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο, με την πρώτη καλή φάση στο 58’ όταν ο Γιαννακόπουλος μπλόκαρε σουτ του Καραμάνου.
Από αυτό το σημείο, σε συνδυασμό με την είσοδο του Τουράμ στην γραμμή κρούσης της Λαμίας το γήπεδο… έγειρε εντυπωσιακά προς την εστία των φιλοξενούμενων με τον Γιαννακόπουλο να αναδεικνύεται ως το πρόσωπο της αναμέτρησης αποκρούοντας με κάθε τρόπο τις «κατά ριπάς» επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων.

Οι Καραμάνος, Ρόμανιτς και Τουράμ είδαν τις ενέργειές τους να σταματάνε στο «φράγμα» του αντίπαλου γκολκίπερ ενώ στο 62’ η μπάλα σε σουτ του Βάντερσον βρήκε αρχικά στο κάθετο δοκάρι και κατόπιν από το νέο σουτ του Καραμάνου κόντρα στα σώματα των αμυντικών.

Λίγο πριν λήξη, στο γήπεδο της Φθιώτιδας εμφανίστηκε ο «άγραφος Νόμος» του ποδοσφαίρου με τον Αμερικανό Αριγίπι να φτάνει με ατομική προσπάθεια απέναντι στο απόλυτο μούδιασμα των γηπεδούχων, όμως το σουτ έφυγε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Βελλίδη!

Οι συνθέσεις:

Λαμία: Βελλίδης, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Τιρόνε (50’ Τουράμ), Καραμάνος, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Δημούτσος, Σκόνδρας (83’ Σάλιακας), Βύντρα (65’ Βασιλόγιαννης), Βάντερσον

Παναιτωλικός: Γιαννακόπουλος, Μοράρ, Σανιά, Ντάλσιο, Ντίας (77’ Ντουάρτε), Λουσέρο, Μπάλμπι, Ρομάν (61’ Αριγίμπι), Σιέστεντ, Ταχάρ, Μαρσιάλ (73’ Μιμίτο)
Keywords
Τυχαία Θέματα