Λαμία-Άρης 2-1: Πήρε το φιλί της ζωής! (hls)

Το φιλί της ζωής, στη μάχη που δίνει για την επιβίωσή της στη Stoiximan Super League, πήρε σήμερα (5/3) στο “Αθ. Διάκος” η Λαμία, που επικράτησε 2-1 στην αναμέτρηση με τον Άρη, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής. Το έδωσαν στην ομάδα της Φθιώτιδας οι Σλίβκα και Βέργος με τα γκολ, που πέτυχαν, με τα οποία οι “μπλε” έφτασαν μόλις στη δεύτερη νίκη τους την τρέχουσα

σεζόν στην κατηγορία.

Η Λαμία με αυτό το τρίποντο έπιασε τους 16 βαθμούς και βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τα πλέι άουτ που ακολουθούν. Ο Άρης δεν κατάφερε να πάρει τρίτη νίκη σερί για πρώτη φορά στη σεζόν, κι έχασε μια θέση στη βαθμολογία, καθώς νίκησε ο Βόλος. Πλέον, θα επιχειρήσει την τελευταία αγωνιστική να βρεθεί ξανά στην πέμπτη θέση και να ξεκινήσει από εκεί στα πλέι οφ.

Θυμηθείτε εδώ το match center του αγώνα

Η σκακιέρα των προπονητών

Ο Λεωνίδας Βόκολος, στο τρίτο του παιχνίδι στον πάγκο της Λαμίας, ξεκίνησε με τη λογική να επιβληθεί η ομάδα του στο χώρο του κέντρου, που ήταν το δυνατό σημείο του Άρη στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με αντιπάλους τον ΟΦΗ και τον Ατρόμητο. Παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τερματοφύλακα τον Γκαραβέλη, δεξιά στην άμυνα τον Σιμόν, αριστερά τον Αμπαντά, στο κέντρο της άμυνας τους Τζανετόπουλο και Παπαδόπουλο, αμυντικούς μέσους τους Σλίβκα και Τζανδάρη, με τον Νούνιες επιτελικό μέσο. Οι Μαρτίνεθ και Ασκόφσκι ήταν στις πτέρυγες, ενώ ο Βέργος στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του, ο Τόλης Τερζής εμπιστεύτηκε το 4-3-3 των δύο προηγούμενων αναμετρήσεων, που έφερε νίκες. Τοποθέτησε την αρχική ενδεκάδα με τον Κουέστα στην εστία, τους Μπράμπετς και Ενκουλού στο κέντρο της άμυνας, τον Οντουμπάτζο δεξιά στην αμυντική γραμμή και τον Πίρσμαν αριστερά. Ο Ετέμπο ήταν ο αμυντικός μέσος και οι Νταρίντα και Γκαρσία οι δημιουργικοί. Ο Ιτούρμπε και ο Πάλμα ήταν στις πτέρυγες και ο Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης.

Απόλυτος αιφνιδιασμός, ανάσα από Μπράμπετς

Ο Άρης βγήκε στο γήπεδο για να επιβάλει το ρυθμό και την κυριαρχία του. Πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να πολιορκήσει την αντίπαλη περιοχή. Πήγε σε αργή ανάπτυξη, με υπομονή και έψαξε τα κενά στη διπλή ζώνη άμυνας των παικτών της Λαμίας. Σχέδιο, όμως, χωρίς επιτυχία.

Οι γηπεδούχοι έκαναν το προφανές. Περίμεναν τα λάθη των “κίτρινων”, για να κλέψουν μπάλες και να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Κάτι που έκαναν με μεγάλη επιτυχία, καθώς δύο φορές το κατάφεραν και βρήκαν στόχο. Την πρώτη με τον Σλίβκα, έπειτα από λάθος του Πάλμα στη μεσαία γραμμή και ασίστ του Σιμόν, στο 15ο. Τη δεύτερη με τον Βέργο, στο 26ο, ο οποίος έκλεψε την μπάλα από τον Ενκουλού, προχώρησε, πλάσαρε κι έκανε το 2-0!

Για τον Άρη, αυτά τα δύο γκολ ήταν ο απόλυτος αιφνιδιασμός! Οι “κίτρινοι” έχασαν τον προσανατολισμό τους και την ισορροπία τους στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι “μπλε” απέκτησαν μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά στις κινήσεις τους. Με μεγάλη ευκολία κρατούσαν τους αντιπάλους τους μακριά από την περιοχή τους, ενώ επιχειρούσαν και για τρίτο γκολ.

Όπως ανέλπιστα για τους ίδιους βρέθηκαν πίσω με 2-0, οι “κίτρινοι” το ίδιο αναπάντεχα έφτασαν στο 2-1. Αφού έκαναν την πρώτη τους τελική στο πρώτο ημίχρονο μόλις στο 42ο με τον Ετέμπο (σουτ εκτός περιοχής, άουτ), στο 44ο βρήκαν γκολ με τον Μπράμπετς, με κεφαλιά, έπειτα από χτύπημα φάουλ του Πάλμα και πρώτη κεφαλιά του Νταρίντα. Ένα γκολ, που έβαλε ξανά τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι.

Πετυχημένο μπλόκο

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης μπήκε από την αρχή φουριόζος να βρει κι άλλο γκολ μετά από αυτό του Μπράμπετς, για να ισοφαρίσει. Ο Τερζής άλλαξε το σχηματισμό σε 4-4-2, με την είσοδο του Γκρέι στο παιχνίδι αντί του Πάλμα και τον Καμαρά δεύτερο φορ. Οι “κίτρινοι” έκαναν μεγάλες ευκαιρίες, που δεν αξιοποίησαν, γενικότερα, όμως, έπεσαν πάνω στο μπλόκο της Λαμίας, που κυρίως ήθελε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα και να (ξανα)χτυπήσει στην κόντρα. Παραλίγο να τα καταφέρει, μάλιστα, με τον Μαρτίνεθ στο 60ό, όμως, έσωσε ο Κουέστα.

Καλύτερες στιγμές για τον Άρη στο 55ο με τον Γκαρσία, στο 62ο με τον Φαμπιάνο, στο 71ο με τον Καμάτσο, στο 78ο με τον Γκρέι, που ήταν και πάλι μοιραίος, και στο 90’+2′ με τον Χριστοδουλόπουλο. Όλοι τους είχαν κορυφαίες στιγμές, όμως, γκολ δεν βρήκαν κι έτσι το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Βοηθοί Διαιτητή: Αθανάσιος Κόλλιας, Θεόφιλος Μωϋσιάδης

Τέταρτος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κατοίκος

VAR: Άγγελος Ευαγγέλου

AVAR: Δημήτρης Σαμοΐλης

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Αμπαντά, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σλίβκα (74′ Μανούσος), Τζανδάρης, Νούνιες (74′ Βασιλαντωνόπουλος), Ασκόφσκι (59′ Στάνκο), Μαρτίνεζ (82′ Σαραμαντάς), Βέργος

ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Οντουμπάζο, Πίρσμαν (81′ Μαζικού), Ενκουλού (46′ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Ετέμπο, Πάλμα (46′ Γκρέι), Ματέο Γκαρσία (70′ Χριστοδουλόπουλος), Νταρίντα, Ιτούρμπε (70′ Καμάτσο), Καμαρά

Keywords
Τυχαία Θέματα