Λαμία – Ολυμπιακός 0-3: Άνετος και έτοιμος για ντέρμπι! (vids)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 0-3 της Λαμίας στο “Αθανάσιος Διάκος” για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League και στρέφει την προσοχή του στο μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου (25/02) με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο. Σκόρερ οι Σαμασέκου (45′), Μπακαμπού (60′) και Μπιέλ (86′). Ρεσιτάλ δοκαριών στο ματς με τους Τζανδάρη (4′), Χουάνγκ (35′), Κανός (43′), και Μπακαμπού (78′).

Πως ξεκίνησαν

Όπως σας ενημερώσαμε μέσω της “Ώρας

των Πρωταθλητών”, ο Μίτσελ επέλεξε για το αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη για κάτω απ’ τα γκολποστ, στο κέντρο της άμυνας βρέθηκαν οι Σωκράτης και Μπα και στα άκρα οι Ραμόν και Ροντινέι. Στη μεσαία γραμμή τη θέση του τιμωρημένου Εμβιλά πήρε ο Σαμασέκου, ο οποίος συνεργάστηκε άμεσα με τον Ιν Μπομ. Επιτελικός ξεκίνησε ο Φορτούνης, στα πλάγια οι Κανός και Γκάρι Ροντρίγκες, ενώ στην κορυφή ο Μπακαμπού.

Για πρώτη φορά ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ δεν ξεκινάει στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού σε ΔΥΟ συνεχόμενα ματς της Super League, μετά από 71 συμμετοχές (σε 83 διαθέσιμα παιχνίδια)! #olympiacos #olympiacosfc #LAMOLY #reabciuk pic.twitter.com/3O2v8aLnnq

— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) February 19, 2023

Για τη Λαμία του Λεωνίδα Βόκολου ξεκίνησαν κάτω απ’ τα δοκάρια ο Γκαραβέλης, στην άμυνα πήραν θέσεις στο κέντρο οι Τζανετόπουλος και ο Κορνέζος. Στα πλάγια βρλεθηκαν οι Τζανετόπουλος και Αμπαντά, αμυντικά χαφ ήταν οι Τζανδάρης και Στάνκο. Μεσοεπιθετικά επιχείρησαν οι Ρόμανιτς δεξιά, Μαρτίνεθ κέντρο και Τσιλούλης αριστερά, ενώ προωθημένος ήταν ο Βέργος.

Η Λαμία δεν… στάθηκε στο ύψος της!

Μόνο σαν ουραγός δεν έπαιξε στα πρώτα λεπτά του ματς η Λαμία, μπαίνοντας με θάρρος στο ματς και απειλώντας τον Ολυμπιακό! Μόλις στο 4ο λεπτό η Λαμία είχε τεράστια ευκαιρία με δοκάρι. Ο Τσιλούλης έτρεξε για τη Λαμία με την μπάλα και πάσαρε στον Ρόμανιτς, εκείνος βρήκε τον Τζανδάρη και ο μέσος των γηπεδούχων έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη!

Η Λαμία απείλησε και στο 6ο λεπτό με τον αφύλακτο Ρόμανιτς μέσα στην περιοχή, ο οποίος έπιασε κεφαλιά μετά από σέντρα του Βέργου, η μπάλα πέρασε άουτ πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο 6′ ο Ολυμπιακός προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Γκάρι Ροντρίγκες αποχώρησε με ενοχλήσεις για να δώσει τη θέση του στον Μπιέλ.

Μέχρι σήμερα ο Γκάρι Ροντρίγκες έχει απουσιάσει 104 μέρες απ' τη δραστηριότητα του Ολυμπιακού και από 16 ματς εξαιτίας 7 τραυματισμών. Είναι το μεγαλύτερο διάστημα απουσίας της καριέρας του. Αναμένεται να διαπιστωθεί το μέγεθος του νέου τραυματισμού του.#LAMOLY #olympiacosfc pic.twitter.com/a9xgcUGxBQ

— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) February 19, 2023 Ανέβηκε και “έδειξε δόντια” ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός αφού δεν δέχτηκε γκολ στα πρώτα λεπτά, κατάφερε όπως αναμενόταν να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ σταδιακά άρχισε να απειλεί. Στο 15′ ο Φορτούνης δοκίμασε το πόδι του έξω απ’ την περιοχή και δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα απ’ το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκαραβέλη. Στο 22′ ο Χουάνγκ βρήκε τον Μπακαμπού κάθετα κι εκείνος με τακουνάκι σέρβιρε στον Φορτούνη στην καρδιά της άμυνας της Λαμίας, ο Κορνέζος σταμάτησε την μπάλα στη γραμμή! Ο Μπακαμπού δοκίμασε νέο σουτ και ο Κορνέζος επενέβη και πάλι! Ο Κανός έπιασε κεφαλιά προς την εστία στη συνέχεια της φάσης, αλλά ο Γκαραβέλης μπλόκαρε εύκολα!

Στο 35′ ο Χουάνγκ Ιν Μπομ πήρε την μπάλα διαγώνια και δεξιά έξω απ’ την περιοχή και εξαπέλυσε ένα σουτ με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή συμβολή των δοκών του Γκαραβέλη, ο οποίος παρακολούθησε την τροχιά αιφνιδιασμένος!

Στο 37′ ο Ραμόν έβγαλε τη σέντρα από αριστερά. Ο Μπακαμπού επιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, δίπλα απ’ το αριστερό δοκάρι του Γκαραβέλη! Η Λαμία είχε δύο καλές στιγμές με σουτ των Στάνκο και Τσιλούλη κόντα στο 40ο λεπτό. O Ολυμπιακός έψαξε το γκολ στο γινάλε του πρώτου ημιχρόνου και τα κατάφερε. Στο 44′ ο Φορτούνης συνεργάστηκε με τον Κανός στα όρια της περιοχής και αριστερά. Ο Ισπανός έφερε την μπάλα στα μέτρα του και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκαραβέλη! Ένα λεπτο αργότερα η μπάλα απ’ την προσπάθεια του Ραμόν κατέληξε στον Σαμασέκου στον άξονα και έξω απ’ την περιοχή και ο μέσος απ’ το Μάλι σούταρε για να στείλει με ωραίο σουτ την μπάλα στα δίκτυα της Λαμίας! Ήταν το πρώτο γκολ του Σαμασέκου με τον Ολυμπιακό. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη φάση.

Κυρίαρχος του ρυθμού ο Ολυμπιακός

Η ομάδα του Μίτσελ κυριάρχησε στο γήπεδο στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 58′. Ο Κορνέζος έκανε το λάθος και έδωσε την ευκαιρία στον Μπακαμπού να φύγει μόνος απέναντι απ’ τον Γκαραβέλη. Ο Κορνέζος επέστρεψε και έκοψε τον επιθετικό του Ολυμπιακού, πριν επιχειρήσει να πλασάρει τον τερματοφύλακα της Λαμίας. Ο Μπακαμπού ευτήχησε να σκοράρει στο 60′ φτάνοντας τα 11 γκολ με τους Πειραιώτες. Ο Κανός πέταξε την μπάλα στον κενό χώρο και ο Μπακαμπού εκμεταλλεύθηκε την μεταβίβαση και πλάσαρε από αριστερά για το 0-2!

Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές και αυτό είχε άμεσο αντίκτυπο στο να “κλειδώσει” ο Ολυμπιακός το ματς. Στο 63′ Ο Ντόη πέρασε στη θέση του Παπασταθόπουλου και ο Βαλμπουενά στη θέση του Φορτούνη. Από πλευράς Λαμίας Σλίβκα, Ντε Βινσέντι και Νούνιεζ μπήκαν στο ματς. Αποχώρησαν οι Στάνκο, Ρόμανιτς και Μαρτίνεθ. Στο 74′ ο Καραμάνος στη θέση του Τσιλούλη. Οι Πειραιώτες είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 78′ με νεο δοκάρι, αυτή τη φορά με τον Μπακαμπού. Ο αρχισκόρερ του Ολυμπιακού σούταρε από δεξιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Γκαραβέλη.

Στο 80′ Ο Τζανδάρης έφυγε απ’ το ματς και τη θέση του πήρε ο Μανούσος. Ο Κανός έξω και στο ματς μπήκε ο Μασούρας. Αποχώρησε και ο Μπακαμπού, για να μπει στο ματς ο Ελ Αραμπί. Στο 86′ ο Μαροκινός επιθετικός πάσαρε για τον Μπιέλ μέσα στην περιοχή και ο Ισπανός πραγματοποίησε σπουδαίο πλασέ για το 0-3! Ήταν το έκτο γκολ του Ισπανού στο πρωτάθλημα. Κάπου εκεί τελείωσαν όλα στο ματς και τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικά!

Ο Ολυμπιακός έφτασε τους 49 βαθμούς, ενώ η Λαμία έμεινε 12 και στην τελευταία θέση.

ΛΑΜΙΑ: Γκαραβέλης – Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Κορνέζος – Αμπάντα, Στάνκο (63’ Σλίφκας), Τζανδάρης (80’ Μανούσος) – Τσιλούλης (74’ Καραμάνος), Μαρτίνεθ (63’ Ντε Βινσέντι), Ρόμανιτς (63’ Νούνιες)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης – Ροντινέι, Παπασταθόπουλος (64’ Ντόι), Μπα, Ραμόν – Σαμασέκου, Χουάνγκ – Γκάρι (6’ Μπιέλ), Φορτούνης (64’ Βαλμπουενά), Κανός (80’ Μασούρας) – Μπακαμπού (80’ Ελ Αραμπί)

Keywords
Τυχαία Θέματα