Λαμία – Ατρόμητος 3-3: Γκολ, θέαμα και… μοιρασιά

Ονειρικό ξεκίνημα για τον Ατρόμητο, αντίδραση της Λαμίας και… 2-2

Ο Ατρόμητος δεν θα μπορούσε να είχε ονειρευτεί καλύτερο ξεκίνημα στο παιχνίδι με τη Λαμία, αφού πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο σημείωσε δύο γκολ, πετυχαίνοντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό.

Στο 4’ η Λαμία δεν κατάφερε να απομακρύνει σωστά τη μπάλα από την περιοχή της, εκείνη έφτασε στον Ασεβέδο, ο οποίος

σούταρε από το ημικύκλιο, με τη μπάλα να κοντράρει στον Παπαδόπουλο και να αλλάζει κατεύθυνση, αιφνιδιάζοντας τον Κοσέλεφ, που την είδε να καταλήγει στα δίχτυα.

Πριν καν προλάβουν να συνέλθουν οι γηπεδούχοι από το γρήγορο γκολ που δέχτηκαν, ο Ατρόμητος έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Ο Βαλένσια σέντραρε από δεξιά, ο Έντερ πετάχτηκε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Το σοκ ήταν μεγάλο για τη Λαμία, που όμως δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν ακαριαία, αφού στο 13’ μείωσε σε 1-2 με τον Ρούμπεν Μαρτίνεθ και μπήκε ξανά στο ματς.

Ο Ατρόμητος είχε την ευκαιρία να απαντήσει, αφού στο 17’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Τσακμάκη από τον Τζανδάρη, όμως ο Βαλένσια που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον Κοσέλεφ.

«Ένεση» αυτοπεποίθησης για τη Λαμία, που έβλεπε τα πράγματα να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Και αφού τελικά δεν βρέθηκε να κυνηγά ξανά δύο γκολ διαφορά, στο 22’ έφτασε στην ισοφάριση, «χτυπώντας» στην κόντρα. Σέντρα του Καρλίτος από αριστερά, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Σλίβκα, ο οποίος ολομόναχος πλάσαρε για το 2-2!

Μετά από ένα 25λεπτο… ροντέο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε απότομα, με τη Λαμία να έχει την κατοχή της μπάλας και να δείχνει πιο ορεξάτη από τον Ατρόμητο. Μάλιστα, στο 28’ είχε και μία καλή στιγμή με κεφαλιά του Τζανετόπουλου, η οποία όμως πέρασε ανεκμετάλλευτη, με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν ένα συναρπαστικό πρώτο ημίχρονο ισόπαλες 2-2.

Ανατροπή η Λαμία, απάντηση με Βέργο και τελικώς ισοπαλία

Το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ατρόμητο να μπαίνει πιο δυνατά και να απειλεί πρώτος με σουτ του Ασεβέδο (49’) στην κίνηση. Η απάντηση της Λαμίας ήρθε πέντε λεπτά αργότερα με τον Ρουμπέν Μαρτίνεθ να μην μπορεί να νικήσει τον Τσιντώτα από ευνοϊκή θέση, κάτι που δεν ίσχυσε ένα λεπτό αργότερα με τον Σίντγκλεϊ.

Η πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς, με τον Καρλίτος να δημιουργεί ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα, ο Σιμόν σέντραρε από δεξιά και ο Σίντγκλεϊ με προβολή στο δεύτερο δοκάρι ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ομάδα του.

Η Λαμία, ωστόσο, δεν κράτησε για πολύ το προβάδισμα, αφού στο 60’ ο Ατρόμητος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Βέργου από τον Κ. Παπαδόπουλο και ο Έλληνας επιθετικός έγραψε το 3-3 από την άσπρη βούλα. Ένα γκολ που αναπτέρωσε το ηθικό των φιλοξενούμενων, οι οποίοι απείλησαν ξανά στο 68’ με τον Ρομπάιγ.

Στο 72’ ήταν η σειρά της Λαμίας να διαμαρτυρηθεί για πέναλτι, ζητώντας κράτημα του Τσακμάκη στον Καρλίτος, όμως ο διαιτητής Βεργέτης έδειξε συνέχεια στο παιχνίδι.

Η Λαμία δεν έχασε το… μυαλό της και μέχρι το φινάλε του ματς δημιούργησε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με Καρλίτος (76’, 82’) και Σαντάνα (87’), όμως δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει και οι δύο ομάδες έμειναν στο εντυπωσιακό αν μη τι άλλο 3-3.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σαντάνα, Τζανδάρης, Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (71′ Τόσιτς), Σλίβκα (85′ Ακούνια), Καρλίτος.
Στον πάγκο: Χατζηεμμανουήλ, Κορνέζος, Στάνκο, Μάλτσι, Αμαράλ, Βασιλαντωνόπουλος, Λόνγκο.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κιβρακίδης, Ντε Μποκ, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Έντερ Γκονζάλες (83′ Έρλινγκμαρκ), Κούντε, Καμαρά (90+5′ Κούεν), Βέργος (67′ Αντζιέλσκι), Φριντγιόνσον (46′ Ρομπάιγ), Βαλένσια.
Στον πάγκο: Μαρκετζάνι, Αθανασίου, Γιουμπιτάνα, Τζοβάρας, Ντιρκς.

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης
Βοηθοί: Γεώργιος Στεφανής, Χρήστος Κορώνας
4ος Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς

Keywords
Τυχαία Θέματα