Κύριος ήρθε, MVP φεύγει...

Ήρθε από τη Βαρσοβία για να μαγέψει τη Θεσσαλονίκη και να βάλει σφραγίδα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς λατρεύτηκε από τους φίλους του "Δικεφάλου". Κυρίως όμως κέρδισε την αναγνώριση όλων των Ελλήνων φιλάθλων.

Πρόλαβε να προσφέρει πολλά και να αγαπηθεί ακόμη περισσότερο από τους φίλους του ΠΑΟΚ. Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς φαίνεται να αποχωρεί από τον "Δικέφαλο" με προορισμό την Αλ Ιτιχάντ όπου μάλλον θα συνεχίσει την καριέρα
του. Και αν φύγει, θα το κάνει έχοντας βάλει την υπογραφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα την τελευταία διετία και αφήνοντας ένα κενό που καλείται ο ΠΑΟΚ να καλύψει στην κορυφή της επίθεσης.

Σε 86 παιχνίδια με τη φανέλα του "Δικεφάλου" σε όλες τις διοργανώσεις, ο Πρίγιοβιτς έχει πετύχει 55 γκολ. Σημείωσε 18 τέρματα την πρώτη χρονιά, 27 την δεύτερη και εφέτος έχει σημειώσει ήδη 10 τέρματα σε 20 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις

Ο Σέρβος επιθετικός έχει αγωνιστεί σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος στη σεζόν, όλα στη βασική ενδεκάδα. Βρήκε δίχτυα 9 φορές και είναι πρώτος σκόρερ του "δικεφάλου" και δεύτερος του πρωταθλήματος πίσω από τον Κουλούρη.

Από το ξεκίνημα της καριέρας του στην Ελλάδα, έδειξε "καυτός" στα εντός έδρας παιχνίδια. Η Τούμπα τον μεταμορφώνει. Λίγο η καλύτερη δική του ψυχολογία και περισσότερο η επιθετικότητα και ενέργεια του ΠΑΟΚ όταν αγωνίζεται στο σπίτι του, μετέτρεψαν τον Σέρβο στο διάστημα παραμονής του στη Θεσσαλονίκη σε ψυχρό εκτελεστή για τους περισσότερους εκ των αντιπάλων.

Ανάλογη εικόνα υπάρχει και στην τρέχουσα σεζόν. Ο Πρίγιοβιτς πέτυχε τα 6 από τα 9 τέρματα σε εντός έδρας αναμετρήσεις, ενώ από τα 3 εκτός έδρας, τα 2 είναι στη Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τον Άρη στο ντέρμπι της πόλης. Μοναδικό του γκολ μακριά από την πόλη ήταν στη Λιβαδειά, αυτό που επί της ουσίας άνοιξε τον δρόμο για το τελευταίο τρίποντο του 2018.

Προσθέτοντας και την στατιστική των άλλων δύο αγωνιστικών περιόδων στην Ελλάδα, η εικόνα παραγωγικότητας στην Τούμπα είναι εντυπωσιακή.
10 από τα 18 της πρώτης σεζόν και 18 από τα 27 της δεύτερης, τα έχει πετύχει σε εντός έδρας ματς. Συνολικά 34 από τα 55 γκολ του ήταν στο σπίτι του "Δικεφάλου".

Ακόμη εντυπωσιακότερη από την ευχέρειά του στο σκοράρισμα όμως, είναι η αποτελεσματικότητα που τον διακρίνει. Ο αγαπημένος "Πρίγιο" των φίλων του ΠΑΟΚ έχει πετύχει 9 γκολ σε 25 προσπάθειες. Όχι μόνο εκτελεστής, αλλά και απόλυτα... οικονομικός. Βρίσκει δίχτυα μια φορά ανά 2.8 τελικές , γεγονός που τον κατατάσσει στην πρώτη θέση του πίνακα με τους αποτελεσματικότερους παίκτες του πρωταθλήματος.

Πολλές φορές η γλώσσα των αριθμών δεν λέει πολλά στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν όμως επιμέρους στοιχεία που βοηθούν να εξάγουμε συμπεράσματα και να επιβεβαιώσουμε στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν φορ. Ο πολυσυζητημένος... φορ περιοχής είναι παίκτης όπως ο Σέρβος. Το γεγονός ότι καμία από τις 25 τελικές του προσπάθειες δεν είναι εκτός περιοχής, καταδεικνύει πως κινείται περισσότερο εντός των ορίων της, αλλά και πως είναι απόλυτα πειθαρχημένος στο πλάνο του προπονητή και στην αξιοποίηση των δικών του αρετών. Άλλωστε είναι ο πρώτος που γνωρίζει πως αυτό είναι το δυνατό του σημείο. Η περιοχή. Και γι' αυτό δεν σπαταλά προσπάθειες μακριά από αυτή.

Υπάρχει άλλωστε και το μοίρασμα ρόλων που επιτάσσει κάτι τέτοιο, αφού ο "δικέφαλος" έχει παίκτες στην μεσαία γραμμή με ευχέρεια στις εκτελέσεις από μεγάλες αποστάσεις.

Πρώτος σκόρερ τη σεζόν 2017-18. Κορυφαίος επιθετικός του πρωταθλήματος τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Δεδομένα δεν υπάρχει παίκτης στον κόσμο που μπορεί από μόνος του να κάνει τη διαφορά. Απαιτείται καλή ομαδική δουλειά, ξεκάθαροι ρόλοι στοιχεία που ο ΠΑΟΚ είχε και με το παραπάνω στο διάστημα που ο Σέρβος είναι στο ρόστερ του.
Keywords
Τυχαία Θέματα