ΟΦΗ - Εργοτέλης, ένα "ασπρόμαυρο" ντέρμπι!

Εργοτέλης και ΟΦΗ θα αναμετρηθούν για τη φάση των "16" του κυπέλλου Ελλάδας την Τρίτη 8 Ιανουαρίου. Οι δύο ομάδες του Ηρακλείου έχουν να θυμούνται ακόμα τέσσερις αναμετρήσεις για το θεσμό, όλες πάνω από μισό αιώνα πίσω στο χρόνο!

Συγκεκριμένα οι συντοπίτες του Ηρακλείου, έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές και ο ΟΦΗ μετράει τρεις νίκες.

07/02/60ΟΦΗ - Εργοτέλης 1-0
22/03/59Εργοτέλης - ΟΦΗ
1-0
14/03/56ΟΦΗ - Εργοτέλης 3-0
09/03/55ΟΦΗ - Εργοτέλης 1-0

Το Ηράκλειο στο πόδι για το "ντέρμπι"!

Στην ιστορία έμεινε το παιχνίδι του 1960 για τη σκληρότητα του με τον πιο έμπειρο ΟΦΗ να επικρατεί τελικά 1-0. Ο ΟΦΗ αγωνιζόταν στη νεοσύστατη B' Εθνική
Κατηγορία και ο Εργοτέλης κέρδιζε τότε την άνοδο του, στην ίδια κατηγορία από
το τοπικό πρωτάθλημα. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αγωνίστηκαν με υπερβάλλοντα ζήλο που πολλές φορές άγγιξε το αντιαθλητικό παιχνίδι, με αποτέλεσμα να υπάρξει σύρραξη και αποβολή πάικτη του Εργοτέλη στο δεύτερο ημίχρονο.

Το νικητήριο γκολ του ΟΦΗ πέτυχε ο Κώστας Παπουτσάκης και μαζί χάρισε στην ομάδα του το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

H μοναδική νίκη του Εργοτέλη!

Η αναμέτρηση της σεζόν 1958-59, ήταν η μόνη που ο Εργοτέλης πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Το γκολ του Εργοτέλη ήρθε μόλις στο 6ο λεπτό από τον Στεφανάκη.

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ αναφέρει σε απόσπασμα της 24ης Μαρτίου 1959:

«Ενώπιον πέντε χιλιάδων ηρωικών θεατών οι οποίοι αψηφούντες το τσουχτερό κρύο κατέκλυσαν το στάδιον Εργοτέλους δια να παρακολουθήσουν τον μεγάλο αγώνα αγώνα των δύο μεγάλων της πόλεως μας δια τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος (περιοχή Κρήτης) που εκέρδισε ο Εργοτέλης. Η εμφάνισις του διεθνούς διαιτητού κ. Τζίτζη των εποπτών κ. Λέφα και Θεοδώρου καταχειροκροτείται από όλους του φιλάθλους και όλοι τους είναι ικανοποιημένοι διότι και πάλι η διαιτησία του διεθνούς μας θα είναι αμερόληπτη και επιτυχής όπως και εις το παρελθόν».
Keywords
Τυχαία Θέματα