Κύργιος-Τσιτσιπάς 3-1: Συγκλονιστική μάχη με νικητή τον Αυστραλό!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Κύργιο με 3-1 σετ και αποχαιρέτισε το Wimbledon! Σε καταπληκτικό παιχνίδι, με πολλά και εξαιρετικά χτυπήματα και από τους δύο, αυτός που κατάφερε να παραμείνει περισσότερο συγκεντρωμένος ήταν αυτός που έφτασε στη νίκη.

Ο Νικ Κύργιος, αν και διαμαρτυρήθηκε σωστά για ένα warning που δεν δόθηκε στον Στέφανο Τσιτσιπά, κατάφερε να βγάλει εκτός ρυθμού και συγκέντρωσης τον Έλληνα αθλητή, ο οποίος μέχρι να ξαναβρεί την ηρεμία του είχε χάσει πολύτιμο έδαφος.

Ο 23χρονος Έλληνας, είχε χάσει

σε τέτοιο βαθμό την συγκέντρωσή του που δέχτηκε Point Penalty από τον διαιτητή του αγώνα, δηλαδή ξεκίνησε game, με 0-15 κατά του.

ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑ…

Στο πρώτο γκέιμ τα πάντα φάνηκε να λειτουργούν σωστά και για τους δύο αθλητές. Ο κάθε τενίστας, κρατούσε το σέρβις γκέιμ του μέχρι που το ματς οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.

Στην αρχή του ματς, ο Κύργιος είχε ευκαιρία για μπρέικ την οποία έσωσε ο Τσιτσιπάς, με τον Αυστραλό να ισοφαρίζει σε 1-1. Στο επόμενο γκέιμ, ο Αυστραλός είχε δύο ευκαιρίες για μπρέικ τις οποίες δεν μπόρεσε ν΄αξιοποιήσει με τον 23χρονο Έλληνα να παίζει σωστά και συγκεντρωμένα και να σώζει τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν στον Κύργιο.

Ο εκνευρισμός του Κύργιου έκανε τον Τσιτσιπά να χάσει την συγκέντρωσή του

Στο 5-5 του πρώτου σετ, ίσως το παιχνίδι άλλαξε προς το…κακό! Σε προσπάθεια του Κύργιου η μπάλα ήταν μέσα, ο κριτής φώναξε άουτ με τον διαιτητή να κάνει αμέσως διόρθωση. Ο Αυστραλός εκνευρίστηκε και ξεκίνησε ένας διάλογος με τον διαιτητή!

Αμφότεροι δεν έχασαν το σερβίς τους και το παιχνίδι οδηγήθηκε στο tie break. Ο Τσιτσιπάς έκανε λιγότερα λάθη, έπαιξε καλύτερα και κάνοντας το 7-2 έκανε το 1-0 μετά από 51 λεπτά αγώνα.

Ο Κύργιος ωστόσο πλέον είχε εκνευριστεί και κατάφερε να μεταφέρει αυτόν, στον Τσιτσιπά και να τον οδηγήσει στην απώλεια της συγκέντρωσης. Αυτή εκδηλώθηκε κυρίως στο τέλος του δεύτερου σετ με τον Κύργιο να σπάσει το σερβίς του Έλληνα και να κάνει το 6-4 μετά από 38 λεπτά!

Στο τέλος του δεύτερου σετ, ο Τσιτσιπάς πέταξε με τη ρακέτα τη μπάλα στον κόσμο με τον Κύργιο να διαμαρτύρεται έντονα γιατί δεν έδωσε warning στον Έλληνα αθλητή. Αυτό συνεχίστηκε για αρκετά γκέιμς κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την συγκέντρωσή του ο Τσιτσιπάς. Μάλιστα ο Κύργιος πήρε το μπρέικ στο τρίτο γκέιμ για να κάνει το 3-1 με τον Τσιτσιπά να χάνει το σερβίς του με κακό φόρχαντ από το φιλέ και να δέχεται ποιντ πέναλτι για την προσπάθεια του αυτή.

Ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και έχασε το δεύτερο σετ με 6-3 σε 37 λεπτά.

Μάλιστα κατά την διάρκεια αυτού του σετ, ο Τσιτσιπάς, σε μια περίπτωση κόντεψε να στείλει την μπάλα στον αντίπαλό του χωρίς να ζητήσει συγγνώμη όπως συμβαίνει στο τένις, ενώ και ο Αυστραλός δεν ζήτησε αντίστοιχα συγγνώμη, όταν κέρδιζε πόντους με την βοήθεια του φιλέ. Κανείς δεν έδειχνε διάθεση για να σεβαστεί τον αντίπαλο του κάτι που δεν συνηθίζεται στο τένις.

Στο τέταρτο και κρίσιμο σετ, ο Έλληνας αθλητής, φάνηκε να συγκεντρώνεται περισσότερο σε σχέση με το προηγούμενο σετ.

Ο Κύργιος με το καλημέρα στο τέταρτο σετ, είχε 4 ευκαιρίες για να πάρει μπρέικ με τον Τσιτσιπά να δίνει μάχη και να κρατά με δυσκολία το σερβίς του! Το ίδιο έγινε και στο έβδομο γκέιμ με τον Έλληνα να παλεύει και να σώζει τα δύο μπρέικ που είχε ο Κύργιος για να κάνει το 4-3!

Ο 23χρονος μπήκε καλά στο όγδοο γκέιμ και γρήγορα βρέθηκε να έχει στην διάθεσή του τρία μπρέικ! Ωστόσο ο Κύργιος παίζοντας εκπληκτικά έσωσε τις τρεις ευκαιρίες αυτές για να κάνει το 4-4. Τότε ήρθε και η διακοπή, για να κλείσει η οροφή του γηπέδου. Τότε υπήρχε το ερώτημα, ποιον από τους δύο αθλητές θα επηρέαζε περισσότερο!

Το κλείσιμο της οροφής, φάνηκε να βοηθά τον Στέφανο. Με άσο και γουίνερ έκανε το 5-4! Ο Τσιτσιπάς φλέρταρε με την κατάκτηση του σετ, έχοντας σετ πόιντ αλλά ο Αυστραλός, έπαιξε θαυμάσια για να ισοφαρίσει σε 5-5!

Το παιχνίδι οδηγήθηκε σε Tie Break, εκεί που τα πάντα θα ξεκαθάριζαν, είτε δηλαδή θα κέρδιζε το ματς ο 27χρονος, είτε αν θα πήγαινε το παιχνίδι σε πέμπτο σετ. Αμφότεροι έκαναν καλά σερβίς, όμως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Ο Κύργιος έκανε λιγότερα λάθη στα κρίσιμα σημεία και με 9-7 πήρε τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση!

Keywords
Τυχαία Θέματα