Κύπελλο με... κουρεμένα κεφάλια!

Αξέχαστος για τους φίλους του ΠΑΟΚ που ζούσαν τότε είναι ο τίτλος, που κατέκτησε η μπασκετική ομάδα του συλλόγου μια μέρα σαν τη σημερινή (18/4) 34 ολόκληρα χρόνια πριν, το 1984! Δεν είναι μόνο ότι το Κύπελλο ήρθε για τον «Δικέφαλο» απέναντι στον αιώνιο εχθρό Άρη, είναι και ότι σε αυτό το παιχνίδι οι παίκτες εμφανίστηκαν στο Αλεξάνδρειο, όπου έγινε ο τελικός, κοντοκουρεμένοι ομαδικά, λες και ήταν σε... στρατιωτική αποστολή!

Για την ιστορία, ο ΠΑΟΚ
επικράτησε με σκορ 74-70, ενώ είχε προηγηθεί με διαφορά 16 πόντων (45-29) στο ημίχρονο. Ο Άρης αντεπιτέθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά των 16 πόντων, με τους «ασπρόμαυρους» να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τροπαίου.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ έκανε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δύο αναφορές στην αναμέτρηση αυτή. Η πρώτη αναφορά λέει:

«Αυτή κι αν ήταν μία καθαρά ΠΑΟΚτσήδικη στιγμή: το πρώτο Κύπελλο Ελλάδας για τον #PAOK στο μπάσκετ, ένας αγώνας που έμεινε στην ιστορία για την αποφασιστικότητα και την αυταπάρνηση των παικτών, ο τελικός των κουρεμένων κεφαλιών, σαν σήμερα στις 18/4/1984. Ο προπονητής Φαίδων Ματθαίου και όλοι οι παίκτες εκείνης της ομάδας σε μία ιστορική φωτογραφία στα αποδυτήρια στο Αλεξάνδρειο, μετά το τέλος του τελικού!»

Ενώ στη δεύτερη αναφορά γίνεται λόγος για την επίσκεψη του αείμνηστου προέδρου του ΠΑΟΚ, Γιώργου Παντελάκη, στα αποδυτήρια του γηπέδου αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη:
«Σπάνια φωτογραφία από τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο μετά το τέλος του τελικού Κυπέλλου του 1984. Σαν σήμερα, πριν από 34 χρόνια, ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιώργος Παντελάκης, δίνει συγχαρητήρια στους Κυπελλούχους Ελλάδας παίκτες του ΠΑΟΚ».

https://www.instagram.com/p/Bhtc-f_nHRg/?taken-by=paokbasketball
https://www.instagram.com/p/Bht2x4iH-n7/?taken-by=paokbasketball
Keywords
Τυχαία Θέματα