"Κρύα" ισοπαλία για ΠΑΟΚ (video)

Ο ΠΑΟΚ έμεινε με την υπερπροσπάθεια του πρώτου ημιχρόνου απέναντι στον Άγιαξ, στην Τούμπα, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στο πλαίσιο της Γ' προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ της τρέχουσας περιόδου. Έμεινε πίσω στο σκορ νωρίς, το γύρισε υπέρ του, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο οι Ολλανδοί κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στο γήπεδο και έφτασαν στην ισοφάριση σε 2-2, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Πλέον, ο Αίαντας είναι που έχει τον πρώτο λόγο στον επαναληπτικό μετά από μία εβδομάδα στο Άμστερνταμ, με τα
δύο εκτός έδρας γκολ στην Τούμπα. Πρόσωπα του αγώνα ήταν οι σκόρερ των τεσσάρων τερμάτων, οι Άκπομ και Μάτος από πλευράς ΠΑΟΚ και Ζίγιες και Χούντελαρ από πλευράς Άγιαξ. Ο Ντε Μπέεκ, για τον οποίο πολύς λόγος γίνεται εξαιτίας της επικείμενης μεταγραφής του στη Ρεάλ Μαδρίτης, έδειξε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο πτυχές του ταλέντου του.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Άμπελ Φερέιρα ξεκίνησε το παιχνίδι επιλέγοντας μια ενδεκάδα αναμενόμενη, καθώς αυτή έδειχνε να δοκιμάζει τις προηγούμενες ημέρες στις προπονήσεις. Ο Πασχαλάκης ήταν στην εστία, οι Λέο Μάτος και Γιαννούλης στα δύο άκρα της άμυνας, οι Βαρέλα και Κρέσπο κεντρικοί αμυντικοί, οι Ελ Καντουρί και Εσίτι στο χώρο της μεσαίας γραμμής με τους Μπίσεσβαρ και Ζαμπά ακραίους μεσοεπιθετικούς και τους Πέλκας και Άκπομ στην κορυφή, σε σχηματισμό 4-4-2.

Η ενδεκάδα του Άγιαξ, όπως την επέλεξε ο Έρικ Τεν Χαγκ για το παιχνίδι στην Τούμπα αποτελούνταν από τους Ονάνα, Βέλτμαν, Σουρς, Μαρτίνεζ, Ταλιαφίκο (από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα), Μαζράουι, Ντε Μπέεκ, Μπλιντ (τριάδα στη μεσαία γραμμή), Ζίγιες, Ντόλμπεργκ και Τάντιτς (τριάδα στην επίθεση). Ο σχηματισμός ήταν 4-3-3, όπως επιτάσσει η ολλανδική σχολή. Ο Χούντελαρ που μπήκε στο 33 δεν άλλαξε κάτι στο σχηματισμό κάθως πήγε τη θέση του Ντόλμπεργκ στην επίθεση.
Ολική ανατροπή

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να περιμένει τον Άγιαξ. Έδωσε χώρο, με προοπτική να βρει κενά για αντεπίθεση. Η τακτική δεν ήταν κακή, όμως, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τρόπο να προηγηθούν από στημένη φάση και να αλλάξουν την ισορροπία. Το 0-1 ήρθε από το απευθείας χτύπημα φάουλ του Ζίγιετς, στο 10'. Η μπάλα βρήκε και στον Γιαννούλη, ενώ ήταν λάθος επιλογή η τοποθέτηση ενός μόνο παίκτη στο τείχος.

Ο ΠΑΟΚ αιφνιδιάστηκε και χρειάστηκε το χρόνο του για να βρει τα πατήματά του. Τελικώς, όχι απλά τα κατάφερε, αλλά έκανε και την ολική ανατροπή στο σκορ στο ημίχρονο. Το 1-1 έκανε ο "Δικέφαλος" με τον Άκπομ στο 32', όταν ο Γιαννούλης έβγαλε σέντρα από αριστερά συρτή, ο ΑΚ47 ήταν στο ύψος του πέναλτι, πλάσαρε και ισοφάρισε.

Στο 38' ο ΠΑΟΚ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά με εκτελεστή τον Μπίσεσβαρ, πήρε την κεφαλιά ο Μάτος και έκανε το 2-1! Ήταν τρομερή η κεφαλιά από τον Βραζιλιάνο από το ύψος του πέναλτι και έκανε την ολική ανατροπή ο ΠΑΟΚ!

Στο 40 τρομερή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Άκπομ από το σημείο του πέναλτι, όταν του έκλεψε την μπουκιά ο Ονανά και στο43' νέα μεγάλη ευκαιρία! Ο Ζαμπά μπήκε μαεστρικά από αριστερά, έβγαλε πάσα στον Πέλκα, που πλάσαρε άουτ. Εκεί ο "Δικέφαλος" έχασε το τάιμινγκ να διευρύνει κι άλλο το σκορ.
Τους πάγωσε η ισοφάριση
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε αρχικά να πιέσει τον Άγιαξ, για να καταφέρει να σκοράρει. Δεν τα κατάφερε. Σταδιακά, οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο κι ήταν αυτοί που έφτασαν στην ισοφάριση, στο 57' με τον Χούντελαρ. Ένα γκολ κυριολεκτικά από καραμπόλα, καθώς ο Ντε Μπέεκ έβγαλε συρτή σέντρα στην περιοχή, ο Βαρέλα πήγε να διώξει, η μπάλα πήγε στο πόδι του Χούντελαρ κι από εκεί στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 2-2, που έμελε να είναι και το τελικό σκορ.

Μετά την ισοφάριση, οι "ασπρόμαυροι" πάγωσαν. Ουσιαστικά, σταμάτησαν να προσπαθούν με τον τρόπο που το έκαναν πριν να αναζητούν γκολ. Μαζεύτηκαν πιο πίσω και επικεντρώθηκαν στην προσπάθεια να κρατήσουν τον Άγιαξ μακριά από το γκολ. Οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα και δημιούργησαν σπουδαίες στιγμές, όπως με τον Χούντελαρ στο 80' και τον Μάριν στο 88', όμως, άλλο γκολ δεν έβαλαν. Ειδικά στη δεύτερη ευκαιρία, είχε απάντηση ο Πασχαλάκης.

Πλέον, οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στον επαναληπτικό της Ολλανδίας. Είναι η πρώτη φορά στις τρεις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, που ο Άγιαξ δεν παίρνει νίκη στην Τούμπα.

Διαιτητής ήταν ο Βίντσιτς, με βοηθούς τους Κλάντσνικ και Κόβατσιτς, ενώ τέταρτος είναι ο Ομπρένοβιτς. Όλοι από τη Σλοβενία.

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ελ Καντουρί, Πέλκας (64' Λημνιός), Κρέσπο, Μπίσεσβαρ (73' Ντούγκλας), Γιαννούλης, Εσίτι, Άκπομ, Ζαμπά (79' Στοχ).

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονανά, Βέλτμαν, Σουρς, Μαρτίνεζ, Ταλιαφίκο, Μαζράουι (82' Μάριν), Ντε Μπέεκ, Μπλιντ, Ζίγιες (82' Νέρες), Ντόλμπεργκ (33' Χούντελαρ) και Τάντιτς
Keywords
Τυχαία Θέματα