Κωστένογλου: "Βγάλτε εγωισμό, να παίξουμε για την ΑΕΚ"

Δεν έχουν περάσει 24 ώρες από την απόφαση να χωρίσουν οι δρόμοι ΑΕΚ και Καρντόσο και το κλίμα στα Σπάτα είναι ήδη καλύτερο. Οι παίκτες της Ένωσης ήταν σαφώς πιο ευδιάθετοι από το προηγουμενο διάστημα ενώ όλοι έλεγαν πως: "κάναμε και μια κανονική προπόνηση".

Ο Κωστένογλου βρισκόταν από νωρίς στα Σπάτα, όπου και περίμενε τους συνεργάτες του, αλλά και τους ανθρώπους που βρισκόταν ήδη στο τεχνικό τιμ της ομάδας. Δηλαδή τους Πανουργιά, Παναγιωτάρα
και Μιχαηλίδη. Μάλιστα, με όλους είχε συζήτησει για τα κομμάτια που είχαν αναλάβει όλο αυτό το διάστημα.

Με τον Πανουργιά για την κατάσταση της ομάδας, με τον Μιχαηλίδη για τους τερματοφύλακες και με τον Παναγιωτάρα για το αγωνιστικό μέρος και τους παίκτες, καθώς συμμετείχε στις προπονήσεις που έκανε ο Πορτογάλος προπονητής και γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις. Μάλιστα επειδή ήταν και βοηθός του Καρντόσο όλο αυτό το διάστημα η παρουσία του είναι ιδιαίτερα σημαντική για να βοηθήσει τον Κωστένογλου στο τακτικό κομμάτι. Οπότε όλες οι πληροφορίες που μπορούσαν να του παρέχουν οι συγκεκριμένοι ήταν χρήσιμες για να βελτιώσει άμεσα την εικόνα της ΑΕΚ.

Πριν την προπόνηση ο Νίκος Κωστένογλου και αφού ο Δημήτρης Μελισσανίδης τον είχε παρουσιάσει στα αποδυτήρια μάζεψε τους παίκτες του και τους μίλησε για περίπου δέκα λεπτά.

"Γνωρίζετε όλοι ότι θα πορευθούμε μαζί για τα επόμενα δύο παιχνίδια. Σε όσο διάστημα θα συνεργαστούμε θα προσπαθήσω από την πλευρά μου να κάνω την προπόνηση ευχάριστη για εσάς. Δεν θέλω να έρχεστε στο γήπεδο και να νιώθετε ότι κάνετε αγγαρεία. Δεν θα σας φορτώσω με πολλά πράγματα και δεν είμαι εδώ για να σας το παίξω σοφός. Θα προσπαθήσω να μιλήσω με όλους σας το επόμενο διάστημα αν και δεν έχουμε μπροστά μας πολύ χρόνο μέχρι το παιχνίδι της Τουρκίας. Θέλω να μου πείτε τι σκέφτεστε" είπε μεταξύ άλλων στους παίκτες της ΑΕΚ ο Νίκος Κωστένογλου για να προσθέσει:

"Πρέπει να αφήσουμε πίσω ότι έγινε και να κοιτάξουμε μπροστά και τον αγώνα της Πέμπτης. Ξεχάστε όσα έγιναν στο πρώτο παιχνίδι με την Τραμπζονσπορ και το παιχνίδι με την Ξάνθη. Θα πάμε στην Τραπεζούντα για να βγάλουμε τον εγωισμό μας και να δείξουμε πως αξίζουμε πολλά περισσότερα. Θα παίξουμε για την ΑΕΚ".

Σε ότι έχει να κάνει με τον Μιγκέλ Καρντόσο ο Πορτογάλος δεν ανέβηκε καθόλου στα Σπάτα, ούτε για να μαζέψει τα προσωπικά του αντικείμενα, ούτε για να χαιρετήσει τους παίκτες της ομάδας. Αυτό το έκανε ο γυμναστής, Αντόνιο Καλάντο και ο προπονητής τερματοφυλάκων, Ντάνιελ Κορέια που βρέθηκαν στο προπονητικό κέντρο για λίγα λεπτά για να μαζέψουν τα πράγματά τους και να αποχαιρετήσουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα