Κορυδαλλός: On camera η δολοφονία του “Ράμπο” και του “Νιόνιου” – Γιατί οι εκτελεστές τους αντιμετώπισαν διαφορετικά

Το 80% των κινήσεων των εκτελεστών του συμβολαίου θανάτου στον Κορυδαλλό, έχουν αποτυπώσει τα καθαρά βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της πολυκατοικίας που διέμεναν ο “Ράμπο” και ο “Νιόνιος”.

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, εξετάζουν τις εικόνες σε συνδυασμό με όλο το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στην κατοχή τους, σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσουν τους δράστες. Την ίδια ώρα φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο σύνδεσης του αυτοκινήτου-οπλοστασίου, που εντοπίστηκε στο Νέο Κόσμο, με την εκτέλεση της περασμένης Τετάρτης. Αντίθετα, οι αρχές,

έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η μηνυματική, εμπρηστική, επίθεση του Σαββάτου σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Ασπρόπυργο, συνδέεται με το συμβόλαιο θανάτου και τον κύκλο αίματος στο χώρο της νύχτας.

Ο στόχος ήταν ο “Ράμπο”
Όπως αποτυπώνεται στο βιντεοληπτικό υλικό, οι δράστες δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται για την σίγουρη εξόντωσή του “Νιόνιου”, που δέχεται πρώτος τα πυρά, ενώ είναι ιδιαίτερα “σχολαστικοί” την ώρα που εκτελούν τον κουνιάδο του. Οι δύο δολοφόνοι είναι μετρίου αναστήματος. Ο ένας φορά κουκούλα full face και ο δεύτερος καπέλο τύπου τζόκεϊ.

Την ώρα που ο 31χρονος “Νιόνιος” ανοίγει την πόρτα του γκαράζ, βλέπει τον ένα από τους δράστες να τον πυροβολεί δύο φορές στα πόδια. Λίγη ώρα αργότερα θα πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία. Ο δεύτερος πυροβολεί εναντίον του 38χρονου οδηγού, γνωστού ως “Ράμπο”, με το πολεμικό καλάσνικοφ να μην διαπερνά τη θωράκιση. Φαίνεται να δέχεται κάποια πυρά από το μισάνοιχτο παράθυρο, ο δράστης ανοίγει την πόρτα και τον πυροβολεί από κοντινή απόσταση. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε εκτεταμένα τραύματα στην κοιλιακή χώρα, στο στήθος, στο πρόσωπο και κεφάλι του θύματος, χωρίς να μπορεί να καταμετρήσει τον αριθμό τους.

Έρευνες στην… κινητή γιάφκα
Επιχειρησιακό αυτοκίνητο εκτελεστών ενός ακόμη συμβολαίου θανάτου ή επικίνδυνων ληστών; Αυτό είναι το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής για το αυτοκίνητο-κινητή γιάφκα που εντοπίστηκε στον Νέο Κόσμο. Η βαλλιστική εξέταση στα πολεμικά Καλάσνικοφ, που βρέθηκαν μέσα στο όχημα, δεν έδειξε κάποια σύνδεση με τα φονικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στη διπλή ανθρωποκτονία του Κορυδαλλού. Αντίστοιχη εξέταση αναμένεται τις επόμενες ώρες και στα δύο πιστόλια που εντοπίστηκαν στο ίδιο σάκο-οπλοστάσιο, μέσα στο μαύρο τζιπ, που είχε κλαπεί στις 19 Ιανουαρίου από τη Νίκαια. Μαζί τους υπήρχαν δύο χειροβομβίδες, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα και δύο μπιτόνια με βενζίνη, πιθανότατα για την καύση του αυτοκινήτου. Οι αρχές εκτιμούν ότι ενδεχομένως να αποτελούσε το όχημα δραστών μιας άλλης προδιαγεγραμμένης δολοφονίας ή και απλών και επικίνδυνων ληστών.

Πάνω στα πολεμικά όπλα δεν έχουν βρεθεί αποτυπώματα και γενετικό υλικό, σε αντίθεση με το εσωτερικό του οχήματος που είναι πλούσιο σε γενετικά αποτυπώματα, στην πλειονότητα τους τη προηγούμενης ιδιοκτήτριας, που έχει αποζημιωθεί για την κλοπή. Την έρευνα, έχουν αναλάβει αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας.

Εμπρηστικό μήνυμα
Εμπρηστικό μήνυμα με αποδέκτη τον ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, βλέπουν οι αστυνομικοί πίσω από την επίθεση ενόπλων στον Ασπρόπυργο. Εξετάζουν πιθανή σύνδεσή της με την διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό. Ιδιοκτήτης του πρατηρίου φέρεται να είναι στενό συγγενικό πρόσωπο του επονομαζόμενου “Θείου Τζο” Γιάννη Σκαφτούρου που δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας. Η σύνδεση των δύο περιστατικών προέρχεται από το γεγονός ότι τα θύματα του Κορυδαλλού, ανήκαν στο περιβάλλον Σκαφτούρου.

Η επίθεση καταγράφηκε στις 04:05 τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δυο μηχανές έκαναν έφοδο στο πρατήριο. Οι δύο, με την απειλή όπλων (πιθανόν καλάσνικοφ), οδήγησαν τους δύο υπαλλήλους και τον φύλακα της επιχείρησης μέσα στο κατάστημα, ενώ οι άλλοι δύο χρησιμοποιώντας εύφλεκτο υγρό προχώρησαν στον εμπρησμό, στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης που βρισκόταν πίσω από το πρατήριο. Στις φλόγες, παραδόθηκαν τρία φορτηγά βυτία και ένα αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ, το οποίο είχε κοινό ιδιοκτήτη με το βενζινάδικο.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα