Χάαλαντ: Μονίμως στα «κόκκινα» τα τελευταία χρόνια (vid)

Ο Νορβηγός επιθετικός πανηγύρισε φέτος το τρεμπλ με τη Μάντσεστερ Σίτι, στην πρώτη του σεζόν στην Αγγλία. Ο διεθνής παίκτης συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια, από τότε που συστήθηκε για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό κοινό. Η αναλογία συμμετοχών και γκολ στην έως τώρα καριέρα του είναι εντυπωσιακή.

Τη φετινή σεζόν, ο Νορβηγός επιθετικός είχε 36 γκολ σε 35 αγώνες στο αγγλικό πρωτάθλημα, καθώς επίσης και οκτώ ασίστ. Στο Champions League

είχε δώδεκα γκολ και μια ασίστ σε έντεκα αγώνες, ενώ στο Κύπελλο Αγγλίας είχε τρία γκολ σε τέσσερα ματς. Επίσης, σκόραρε μια φορά στο Λιγκ Καπ. Συνολικά, ο Χάαλαντ είχε 52 γκολ και εννέα ασίστ σε 53 ματς.

Πέρυσι, ο Νορβηγός επιθετικός είχε 22 γκολ και οκτώ ασίστ σε 24 ματς στο γερμανικό πρωτάθλημα, με τη φανέλα της Ντόρτμουντ. Επίσης, είχε σκοράρει τρεις φορές σε τρία ματς του Champoins League και τέσσερις φορές σε δυο ματς του γερμανικού κυπέλλου. Συνολικά είχε 29 γκολ και οκτώ ασίστ σε 30 αγώνες.

Τη σεζόν 2020-2021 είχε 27 γκολ και οκτώ ασίστ σε 28 ματς στο γερμανικό πρωτάθλημα, δέκα γκολ και δυο ασίστ σε οκτώ ματς στο Champions League, τρία γκολ και μια ασίστ σε τέσσερα ματς στο γερμανικό κύπελλο και ένα γκολ και μια ασίστ στον τελικό του Super Cup Γερμανίας. Συνολικά είχε 41 γκολ και δώδεκα ασίστ σε 41 εμφανίσεις.

Τη σεζόν 2019–2020, είχε 13 γκολ και τρεις ασίστ, σε 15 ματς στο γερμανικό πρωτάθλημα, 16 γκολ και έξι ασίστ σε 14 ματς στο αυστριακό πρωτάθλημα, δέκα γκολ και μια ασίστ σε οκτώ ματς στο Champions League, τέσσερα γκολ σε δυο ματς του αυστριακού κυπέλλου και ένα γκολ σε ένα ματς του γερμανικού κυπέλλου. Συνολικά, είχε 44 γκολ και δέκα ασίστ σε 40 αγώνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα