Κορωνοϊός: Προβληματίζει η μεγάλη διασπορά στη χώρα – 830 νέα κρούσματα στην Αττική – 297 στην Κρήτη και 260 Θεσσαλονίκη

Στα ύψη παραμένει η διασπορά του κορονοϊού στη χώρα, με τη μετάλλαξη Δέλτα να επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Για άλλη μία μέρα, η Αττική εμφάνισε τετραψήφιο αριθμό μολύνσεων , καθώς από τα συνολικά 2856 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 830 εντοπίστηκαν στο Λεκανοπέδιο και τα 260 στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορωνοϊός: 2.856 νέα

κρούσματα σήμερα – Ανησυχία για τους 192 διασωληνωμένους – 16 θάνατοι

Στα ύψη παραμένουν τα νέα κρούσματα στην Κρήτη όπου φτάνουν τα 297 ενώ ανησυχία επικρατεί για τη Ρόδο που άγγιξε τριψήφιο αριθμό νέο μολύνσεων (98) και για την Αχαΐα(80).

Η διασπορά στην Αττική:

103 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

133 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

37 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

112 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

189 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

99 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

140 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

17 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, τα περιστατικά στην Περιφέρεια Αττικής ήταν 1.168 και ακριβώς πριν μία εβδομάδα, στις 28 Ιουλίου, ήταν 993.

Η διασπορά στην περιφέρεια:

260 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης28 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας4 κρούσματα στην Π.Ε. Ανδρου18 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας14 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας13 κρούσματα στην Π.Ε. Αρτας80 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας31 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας5 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών14 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας31 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου68 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας18 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου12 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας10 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας128 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου13 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας16 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας4 κρούσματα στην Π.Ε. Ικαρίας14 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων18 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας14 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου17 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας5 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου39 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας5 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας23 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς48 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης49 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας10 κρούσματα στην Π.Ε. Κω28 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας58 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας18 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου28 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου5 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας5 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου22 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας49 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας2 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου30 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου22 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου8 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης23 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου11 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας18 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας24 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας44 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου8 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης98 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου33 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών4 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων5 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου7 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου18 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων29 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας24 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας4 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας27 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής107 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων39 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου195 κρούσματα υπό διερεύνηση

Παυλάκης: Η μετάλλαξη Δέλτα έρχεται με οπλοπολυβόλο και εμείς πάμε διακοπές με νεροπίστολα – Lockdown η λύση

“Η μετάλλαξη Δέλτα έρχεται με οπλοπολυβόλο και εμείς πάμε με νεροπίστολα αμέριμνοι στις διακοπές”, είπε ο γιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, εκφράζοντας τους φόβους του για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

“Για λίγα τουριστικά ευρώ κινδυνεύουμε να έχουμε πολλούς ανθρώπους σε ΜΕΘ που κοστίζουν φοβερά ενώ κινδυνεύουμε μακροχρόνια να έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα χρόνιας νόσου στην κοινωνίας μας. Αυτό θα έχει τεράστιο κόστος” ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΙ και υπογράμμισε πως η μετάλλαξη Δέλτα δεν αστειεύεται, ενώ ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί είναι lockdown.

“Δεν παλεύεται με τίποτα άλλο εκτός από το σταμάτημα της ανθρώπινης επαφής”, είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εμβόλιο Pfizer: Αναμένεται να πάρει πλήρη έγκριση στις αρχές Σεπτεμβρίου

“Δυστυχώς, μαζί με όλες τις φωτιές σήμερα θα είναι και η μέρα που θα φτάσουμε το ορόσημο των 13.000 διαπιστωμένων νεκρών από κορονοϊό” τόνισε μεταξύ άλλων.

“Δυστυχώς το 4ο κύμα απλώνεται χωρίς σοβαρή αντίσταση λόγω της χαλάρωσης το καλοκαίρι. Έχουμε 10-13 νεκρούς την ημέρα και δεν είναι καθόλου φυσιολογικό” είπε ενδεικτικά. Επεσήμανε δε πως την χαλάρωση – ευφορία του καλοκαιριού θα την πληρώσουμε το φθινόπωρο και το χειμώνα.

“Το CDC έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι έτσι όπως είναι η κατάσταση πάμε για ένα μεγάλο Δ κύμα ιδίως όποτε αρχίσουν οι άνθρωποι και επιστρέφουν από την χαλαρότητα του καλοκαιριού, αλλά όπως βλέπουμε και στα ελληνικά νησιά το κύμα είναι εδώ ακόμα και το καλοκαίρι…. Φοβάμαι να πω τι μπορεί να γίνει το φθινόπωρο με ανοιχτά τα σχολεία, τις δουλειές και τα ΜΜΜ. Χωρίς εμβολιασμούς, αποστάσεις και μάσκες σοβαρά φορεμένες δυστυχώς δεν νομίζω ότι μπορεί να κρατηθούν ανοιχτά τα σχολεία και να πάνε καλά οι δουλειές. Αν κρατηθούν τα μέτρα τώρα και περιοριστεί ο κορονοϊός το καλοκαίρι, η δουλειά για το χειμώνα θα είναι ευκολότερη” είπε.

Πηγή: Thetoc.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα