Αγγελόπουλος: “Τις επόμενες μέρες θα λυθεί οριστικά το θέμα των ban”

O διοικητικός ηγέτης της Ένωσης παραχωρεί διαδικτυακή συνέντευξη στο επίσημο κανάλι της ΑΕΚ στο Youtube και απαντά στις ερωτήσεις των φιλάθλων της ομάδας.

Για το θέμα των ban:

“Είχαμε μια δύσκολη χρονιά. Αποτέλεσμα αυτού ήταν τα προβλήματα στις πληρωμές, δύο μηνών σε κάποιους αθλητές. Χάσαμε και κάποιες ρυθμίσεις. Το αντιμετωπίσαμε και το αντιμετωπίζουμε. Εκτιμώ πως τις επόμενες μέρες θα το έχουμε λύσει οριστικά”.

Για το ότι τα ΜΜΕ

ασχολήθηκαν τόσο πολύ με τα προβλήματα της ΑΕΚ:

“Πρέπει να ρωτήσουν τα ΜΜΕ που ασχολήθηκαν. Δεν βρίσκω το λόγο αυτής της υπεραντίδρασης και υπερευαισθησίας. Η ΑΕΚ μόνο καλά έχει συμπεριφερθεί και έχει βάλει μπροστά το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Έχουμε πρωτοστατήσει για να λυθούν παθογένειες, όπως η μείωση της φορολογίας, του ΦΠΑ, στο ποσοστό από το στοίχημα και στην κεντρική διαχείριση. Η ΑΕΚ έχει δώσει μεγάλες μάχες και επίσης έχει φέρει και τους τελευταίους δύο διεθνείς τίτλους στη χώρα και έχει χρηματοδοτήσει από τα ταμεία της δύο διεθνείς διοργανώσεις, το 2018 και το 2020. Έχουμε μόνο θετικά κάνει και εκτιμώ πως αυτή η εμπάθεια στα όρια του κόμπλεξ για την ομάδα μας δεν ξέρω από πού πορεύεται. Ίσως ενοχλήσαμε κάποιους που είχαν μάθει διαφορετικά”.

Για τα χρέη της ΚΑΕ:

“Δεν έχει χρέη η ΚΑΕ. Ο φετινός ισολογισμός θα κλείσει με μηδενικές υποχρεώσεις. Έχουμε κάποια βάρη που κουβαλάμε από το παρελθόν αλλά τώρα όμως είμαστε πολύ καλά”.

Για το τι πήγε στραβά με τα ban:

“Η ΑΕΚ έχει ανάγκη χρηματοδότησης από 2,5 ως 3,5 εκατ. ευρώ ετησίως και τα βάζω εγώ. Η περσινή χρονιά πέρα από το μπάτζετ είχε τρεις μεγάλες πηγές εξόδων. Τη διοργάνωση του F8 που χρηματοδοτήσαμε με μισό εκατομμύριο, επενδύσαμε κοντά στο 1 εκατ. ευρώ στο νέο γήπεδο ενώ πάθαμε αρκετές ζημιές από μια θεομηνία, ενώ πέραν αυτών είχαμε κάποια επιπλέον έξοδα από το ρόστερ. Αυτό δημιούργησε ένα περιβάλλον οικονομικής δυσκολίας, ήρθε και η πανδημία που επηρέασε κάποιες δικές μου δραστηριότητες στο real estate και στο retail που ήταν κλειστό. Έτσι υπήρχε μια δυσκολία οικονομική σε μένα και ταυτόχρονα σε ένα διάστημα 3-4 μηνών. Όταν μια ομάδα στηρίζεται από έναν άνθρωπο μπορεί να συμβεί αυτό”.

Για την επιστροφή του Ντούσαν Σάκοτα:

“Υπάρχει μια συζήτηση επιστροφής, είναι κάτι ανοιχτό“.

Για τις μεταγραφικές κινήσεις:

“Θα έχουμε πολύ καλή ομάδα φέτος. Το θέαμα θα είναι εξασφαλισμένο, μακάρι και τα αποτελέσματα. Στο χώρο αυτό δεν είναι τίποτα δεδομένο. Έχουμε μια ευτυχή συγκυρία να έχουν ταιριάξει τα θέλω κάποιων παικτών που τα ήθελε η διοίκηση 3-4 χρόνια με τα θέλω του προπονητή. Φέτος έτυχε παιδιά που τα κυνηγούσαμε χρόνια να έρθουν όλα μαζί. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος για την ομάδα φέτος“.

Για την επιστροφή του Μάνι Χάρις:

“Έτυχε να τον θέλω προσωπικά και να τον θέλει κι ο προπονητής. Είναι ένας από τους τέσσερις τέτοιους παίκτες“.

Για την μεγαλύτερη επιτυχία αλλά και αποτυχία της ομάδας επί των ημερών του:

“Η πιο δυσάρεστη στιγμή ήταν το δεκάλεπτο πέρσι στο Final 8 με την Μπούργος. Είχαμε μια καλή παρουσία, χάσαμε ένα δεκάλεπτο και αυτό μας στοίχησε έναν τίτλο. Πολλές είναι οι καλές. Αν πρέπει να κρατήσω δυο πιο σημαντικές, είναι σίγουρα η επιτυχία μας στη Βραζιλία με το Διηπειρωτικό. Ήταν σημαντικό ότι διεκδικήσαμε τίτλο σε μια άλλη ήπειρο, ήταν μεγάλη χαρά και συγκίνηση να πάρουμε παγκόσμιο τίτλο σε άλλη ήπειρο. Επίσης ο πρώτος μας τίτλος με τον Ολυμπιακό, το Κύπελλο το 2018. Σίγουρα εκείνη την ημέρα προσθέσαμε νέους οπαδούς”.

Για την σκέψη αποχώρησης:

“Δεν έχει συμβεί ποτέ”.

Τη συμφωνία να πάρει ο Παναθηναϊκός στα χαρτιά το περσινό πρωτάθλημα:

“Δεν κάναμε καμία συμφωνία, όπως γνωρίζουν όλοι, δοκιμάσαμε όλες τις προτάσεις για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Εξαντλήσαμε κάθε πιθανότητα να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Προτείναμε μέχρι και διεξαγωγή Final 4 στο Καλλιμάρμαρο. Το θέλαμε μόνο εμείς και κανείς άλλος. Βάλαμε πλάτη σε πολλά θέματα να λυθούν παθογένειες δεκαετιών στο ελληνικό μπάσκετ. Κάποιοι άλλοι ιδιοκτήτες ομάδων είδαν μόνο το “μαγαζάκι” τους και όχι το πρωτάθλημα. Αυτό με κάνει να μην αισθάνομαι άνετα πλέον, ούτε στην κεντρική διαχείριση, ούτε στον ΕΣΑΚΕ. Θα δούμε πως θα πορευτούμε στο μέλλον”.

Για την θέση της ΑΕΚ στις εκλογές της ΕΟΚ:

“Να είναι κάποιος άνθρωπος που θα βρίσκεται κοντά στη ΦΙΜΠΑ. Δεν θα ήταν σωστό να πέσει το μπάσκετ σε ανθρώπους που είναι στο πλάνο του Μπερτομέου. Είναι σημαντικό να μην πέσει το ελληνικό μπάσκετ και η ΕΟΚ σε ανθρώπους που δεν θέλουν να βελτιωθεί η ελληνική λίγκα. Είναι προφανές λοιπόν ποιον δεν θα θέλαμε. Εκτιμώ θα μοιραστούν οι ψήφοι στο συμβούλιο. Θα υπάρξει μια ισορροπία. Πολλές αποφάσεις θα είναι αποτέλεσμα ζυμώσεων και συζητήσεων”.

Για την προοπτική κατάκτησης του πρωταθλήματος:

“Πέρσι αν ήμασταν πλήρεις, γιατί είχαμε σοβαρές απουσίες, ήμασταν πολύ κοντά. Ίσως ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί αν ήμασταν πλήρεις. Πιστεύαμε πως θα διεκδικούσαμε το πρωτάθλημα επί ίσοις όροις. Θα μπορούσαμε να το πάρουμε και πέρυσι”.

Για την κλειστή Ευρωλίγκα:

“Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Δυστυχώς, 11 ομάδες ελέγχουν τον ανταγωνισμό. Τι να κάνουμε., το 1% αποφασίζει για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Στο ποδόσφαιρο η UEFA πρόλαβε το κακό εν τη γενέσει του. Δυστυχώς δεν έγινε κάτι τέτοιο στο μπάσκετ και τώρα πορευόμαστε έτσι. Αν η FIBA είχε αντιδράσει τότε όπως τώρα η UEFA, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά”.

Για το γήπεδο στα Λιόσια:

“Ο στόχος είναι τα 6.600 διαρκείας! 100%. Με βάση τους περιορισμούς. Αν σε κάτι έχουμε αποτύχει, είναι στα διαρκείας. Τα μαθηματικά είναι απλά στην ΑΕΚ. Είναι μια εταιρεία η οποία τα τελευταία έξι χρόνια έχει έξοδα 34 εκατομμύρια, τα έσοδα είναι περίπου 14.4-15, και 3-3.5 είναι τα έσοδα από εισιτήρια. Τα υπόλοιπα 15-16 είναι αυτά που έχω βάλει εγώ. Αν κάπου έχουμε αποτύχει είναι στο κομμάτι των εισιτηρίων που είναι λιγότερο από το 10% των εσόδων μας. Εκεί πρέπει να στοχεύσουμε. Το νέο γήπεδο θα βοηθήσει. Μόνο καλύτερα μπορούμε να πάμε. Πολλές φορές παίξαμε με 500-600 άτομα στο γήπεδο. Είχαμε ελάχιστα ματς με τετραψήφια νούμερα οπαδών στις εξέδρες. Αυτό είναι ντροπή για την ΑΕΚ”.

Για το γήπεδο στο Γαλάτσι:

“Ήταν ο πρώτος στόχος. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στην ΑΕΚ, ασχολήθηκα με το γηπεδικό. Υπήρξαν κάποια προβλήματα, τσεκάραμε το ποδηλατοδρόμιο, καταλήξαμε στην καλύτερη λύση από πλευρά χωρητικότητας. Θα δημιουργήσουμε έναν νέο προορισμό! Ποτέ δεν έχουμε πάρει τον εύκολο δρόμο στην ΑΕΚ. Θα γίνει μια σημαντική παρέμβαση. Η δημιουργία ενός νέου προορισμού στην περιοχή θα είναι το μεγάλο στοίχημα”.

Για το γήπεδο:

“Μετά από τόσα χρόνια σαν… περιπλανώμενος θίασος, θα έχουμε την έδρα μας. Έχουμε πολλούς οπαδούς στην περιοχή. Υπάρχει η πρόκληση της ανάπτυξης της περιοχής. Είμαστε στη φάση της εκπόνησης του master plan για τις δραστηριότητες που θα αναπτύξουμε έξω από το γήπεδο. Όπως ανέφερε, θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν νέο προορισμό στη δυτική Αττική. Σε βάθος τριετίας, έχω ένα πλάνο. Ήταν σημαντικό να χτίσουμε τμήματα υποδομής, να τιμήσουμε το παρελθόν μας, κάτι που έγινε με την ταινία και οι άλλες δράσεις. Το τρίτο θέμα ήταν να πάρουμε τίτλους μετά από 16 χρόνια χωρίς τίτλο. Το γήπεδο ήταν ο τελευταίος στόχος που είχα θέσει. Το πέμπτο και τελευταίο ήταν να δημιουργήσουμε στα 100 χρόνια της ΑΕΚ, το 2024, να έχει δημιουργηθεί σαν οργανισμός ΑΕΚ, να έχει ολοκληρωθεί η προσφορά μου στην ομάδα και την εταιρεία”.

Ολοκλήρωσε την συνέντευξη λέγοντας:

“Περάσαμε ένα δύσκολο δίμηνο, μετρήσαμε φίλους και εχθρούς, γνωρίσαμε πρωτοφανή αντίδραση, είδαμε μια ανακούφιση από κάποια Μέσα που έφτασαν στο σημείο να χλευάζουν την ομάδα που έχει φέρει διεθνείς τίτλους, που κάνει ατελείωτες κοινωνικές δράσεις, ξεσπούν και βγάζουν μένος και κόμπλεξ. Καταλαβαίνει κάποιος πως αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν πως υπάρχει ανιδιοτέλεια και πραγματική αγάπη για την ομάδα. Ζούνε μέσα στα… βουρκόνερα. Αυτό πραγματικά σε εξοργίζει.

Θέλω στα 100 χρόνια της ΑΕΚ να την βρουν στην κορυφή της Ευρώπης, να είναι μια κερδοφόρα εταιρεία με την πλειοψηφία των μετοχών στα χέρια του κόσμου”.

Keywords
αγγελοπουλος, το θεμα, θεμα, ΑΕΚ, youtube, μμε, ΦΠΑ, καε, real, retail, ολυμπιακος, παναθηναικος, εσακε, εκλογες, εοκ, uefa, fiba, εταιρεία, εισιτήρια, λύση, master, προσφορες, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ψηφοι δημοτικων συμβουλων, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, 600 δις, αποτελεσματα, το στοιχημα, βραζιλια, εδρα, εοκ, εσακε, ηγετης, θιασος, μμε, μπασκετ, real, uefa, youtube, αγαπη, ανθρωπος, απλα, αττικη, βρισκεται, γινει, γηπεδο, δεδομενο, διαστημα, δυστυχως, διοικηση, δωσει, δυτικη αττικη, δυτικη, εγινε, ευκολο, ευρω, υπαρχει, εισιτήρια, εξι, εξοδα, επιτυχια, εταιρεία, ισορροπια, καε, κυπελλο, λύση, λιοσια, λογο, μαθηματικα, μειωση, ντροπη, ομαδα, ορια, παιδια, παμε, ποδοσφαιρο, περιβαλλον, προβληματα, ρυθμισεις, σιγουρα, συζητηση, τον θελω, τιτλος, χαρα, ερωτησεις, fiba, ηπειρο, χωρα, κλειστο, κομπλεξ, κομματι, μπροστα, master, ομαδες, πηγες, retail, σωστο, θεματα, θετικα, χερια
Τυχαία Θέματα