Κορονοϊός: Πιθανό ένα εμβόλιο Pfizer για όλες τις μεταλλάξεις μέχρι το φθινόπωρο – Αποδοτική η 3η δόση σε παιδιά 5-11 ετών

Πιθανή θεωρείται η ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου από τη Pfizer μέχρι το φθινόπωρο, το οποίο θα προστατεύει όχι μόνο από την Όμικρον, αλλά και παλιότερες παραλλαγές της Covid. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του φαρμακευτικού κολοσσού Albert Bourla σε συνέντευξη Τύπου της International Federation of Pharmaceutical Manufacturers & Associations.

Όπως είπε, είναι εύκολο να υπάρχει εμβόλιο που να αντιμετωπίζει τη μετάλλαξη Όμικρον, η οποία πλέον έχει επικρατήσει, αλλά το δύσκολο, και επιστημονικά

και τεχνικά, είναι να έχουμε ένα εμβόλιο που να καλύπτει όλες τις παραλλαγές.

Την ίδια ώρα, Pfizer και BioNTech λένε πως η ενισχυτική δόση αυξάνει την προστασία έναντι της όμικρον στα παιδιά ηλικίας πέντε έως έντεκα ετών.

Η ανάλυση αίματος σε τριάντα παιδιά που έλαβαν αναμνηστική δόση και συμμετείχαν σε μελέτη έδειξε 36 φορές αύξηση στα αντισώματα κατά της παραλλαγής Όμικρον. Τα εξουδετερωτικά αντισώματα κατά της αρχικής εκδοχής του ιού για την οποία σχεδιάστηκε το εμβόλιο αυξήθηκαν έξι φορές μετά το αναμνηστικό εμβόλιο.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι σκοπεύουν να υποβάλουν αίτηση για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ μιας αναμνηστικής δόσης για αυτή την ηλικιακή ομάδα τις επόμενες ημέρες, ενώ θα ακολουθήσουν πρόσθετες υποβολές σε ρυθμιστικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Δεν είναι βέβαια σαφές ποια θα είναι η ζήτηση για τρίτη δόση εμβολίου στα παιδιά αυτής της ομάδας. Μόλις το 28% των παιδιών στην ηλικιακή ομάδα – περίπου 8 εκατομμύρια – είναι πλήρως εμβολιασμένα, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Οι ειδικοί χαρακτήρισαν τα δεδομένα “υποσχόμενα”, αλλά προειδοποίησαν ότι το μέγεθος της μελέτης ήταν πολύ μικρό και είπαν ότι χρειάζονται περισσότερα δεδομένα για να κατανοηθεί αν η αναμνηστική δόση προλαμβάνει σοβαρές ασθένειες και νοσηλεία στα παιδιά και τι θα γίνει με μελλοντικές παραλλαγές.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Πιθανό, Pfizer, – Αποδοτική, 5-11,koronoios, pithano, Pfizer, – apodotiki, 5-11