LaLiga: Μεγάλη απάτη ποδοσφαιριστών με κρυπτονομίσματα!

Έξι πρώην αστέρες της La Liga κατηγορούνται για απάτη, λόγω της συμμετοχής τους σε εταιρεία που επιδίωκε να πουλήσει κρυπτονομίσματα και μη ανταλλάξιμα tokens (NFTs) με τη μορφή τους.

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα El Periodico και αναδημοσιεύει η Marca, οι υπεύθυνοι της εταιρείας Shirtum Europa κατηγορούνται για απάτη μεταξύ άλλων αδικημάτων.

Η εταιρεία είχε σχεδιάσει να πουλήσει NFTs και κρυπτονόμισμα αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ, όμως διέκοψε την παραγωγή πριν βγουν τα προϊόντα στην αγορά.

Οι έξι ποδοσφαιριστές που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν όλοι αγωνιστεί στη Σεβίλλη και είναι οι: Ίβαν Ράκιτιτς, Χαβιέρ Σαβιόλα, Νίκο Παρέχα, Πάπου Γκόμες, Λούκας Οκάμπος και Αλμπέρτο Μορένο. Κατηγορούνται ότι είχαν «ενεργό ρόλο» στην προώθηση των tokens, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη στενή σχέση του Γκόμεζ με έναν από τους τέσσερις… εγκεφάλους της επιχείρησης, τον Ντέιβιντ Ροζεντσβάιγκ.

Ο Ροζεντσβάιγκ, μαζί με τους Μανέλ Άνχελ Τόρας, Μαρκ Αλμπέρτο Τόρας και Μανουέλ Μορίγιας, είχαν δημιουργήσει μια εφαρμογή για την πώληση NFTs των έξι ποδοσφαιριστών, με κάθε token να τιμάται στα 450 ευρώ. Η εταιρεία εξασφάλισε επενδύσεις από εξωτερικούς χρηματοδότες, που πλέον βρίσκονται πίσω από τη νομική δίωξη, όμως η εφαρμογή έκλεισε πριν καν ξεκινήσει τις πωλήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα