"Κόλλησαν" στο 1-1 Φιορεντίνα και Μίλαν

Το σκορ άνοιξε ο Σιμεόνε στο 71’ και δύο λεπτά αργότερα ο Τσαλχάνογλου ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους

Περισσότερο φοβισμένες παρά πρόθυμες να ρισκάρουν ξεκίνησαν το παιχνίδι στο «Αρτέμιο Φράνκι» οι δύο ομάδες.

Λίγες καλές επιθέσεις, περισσότερα.. μπράβο από τους προπονητές στην ανασταλτική λειτουργία των ομάδων τους και τα περισσότερα χειροκροτήματα στον Ντοναρούμα ο οποίος λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου παρενέβει ουσιαστικά σε προσπάθειες του Αργεντίνου Σιμεόνε και του Πορτογάλου Ντίας για λογαριασμό της Φιορεντίνα.
Ζωήρεψε κάπως την ομάδα του ο Τζενάρο Γκατούζο
στην επανάληψη κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα αφενός να απειληθούν οι «Βιόλα» από την πρώτη καλή ενέργεια – έστω και ατομικού χαρακτήρα – από τον Σούσο στο 51ο λεπτό κι αφετέρου να βρούνε πιο ανοιχτούς χώρους προς την άμυνα της Μίλαν οι γηπεδούχοι.

Η είσοδος του Τσαλχάνογλου οριοθέτησε την δημιουργία των «ροσονέρι» όμως με την έλλειψη πολλών επιλογών η Φιορεντίνα ανέλαβε ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 71ο λεπτό πήρε το προβάδισμα με την κεφαλιά του Αργεντίνου Τζιοβάνι Σιμεόνε – το 5ο του φετινό στο πρωτάθλημα – έπειτα από «γλυκιά» σέντρα του αριστεροπόδαρου Μπιράγκι.

Ο Γκατούζο έσπευσε να ρισκάρει σ’ αυτό το σημείο περνώντας τον Αντρέ Σίλβα αντί του Μποναβεντούρα ενώ την ίδια ώρα ο Πιόλι «απαντούσε» με τον Βραζιλιάνο αμυντικό Βίκτορ Ούγκο αντί του Πέτζελα.

Το ευτύχημα για την Μίλαν ήταν πως έτσι μπόρεσε να πάρει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του ο Ισπανός Σούσο κάνοντας – έστω – αυτή τη μονότονη μα και τόσο αποτελεσματική σε πολλές περιπτώσεις, κίνηση.

Στο 73ο λεπτό, από τα δεξιά προς τα αριστερά και δυνατό σουτ, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει ο γκολκίπερ Σπορτιέλο κι ο Τσαλχάνογλου από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.

Η συνέχεια ως το φινάλε έδειξε πως οι δύο ομάδες δεν ήθελαν να μείνουν στο «μισοάδειο» ποτήρι παίζοντας πιο γρήγορα και πιεστικά.

Έτσι δημιουργήθηκαν ορισμένες καλές ευκαιρίες, μαζεμένες, στα τελευταία λεπτά. Όμως τόσο ο Ντοναρούμα όσο και τερματοφύλακας της απέναντι εστίας απέκρουσαν όσες ενέργειες έφεραν την μπάλα προς την εστία.

Η μοιρασιά μάλλον δεν ικανοποιεί όμως σίγουρα το αμέσως χειρότερο αποτέλεσμα θα έφερνε πολύ περισσότερα προβλήματα τόσο στην ομάδα της Φλωρεντίας, όσο και σ’ αυτή του Μιλάνου!

Προφανώς αμφότεροι θέλουν αυτό το 2017 να φύγει γρήγορα γιατί, αγωνιστικά, μάλλον θα ξεχαστεί γρήγορα ειδικά το δεύτερο μισό του..

Φιορεντίνα (Στέφανο Πιόλι) : Σπορτιέλο, Αστόρι, Λαουρινί, Μπιράγκι, Πέτζελα (73’ Βίκτορ Ούγκο), Μπατέλι, Βερετού, Μπενάσι (66’ Εϊσερίκ), Τερό, Σιμεόνε, Ντίας (54’ Κιέζα)

Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο) : Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Ρομανιόλι, Μπονούτσι, Ροντρίγκες, Κέσι (91’ Λοκατέλι) , Μοντολίβο, Μποναβεντούρα (72’ Αντρέ Σίλβα), Σούσο, Κουτρόνε, Μπορίνι (53’ Τσαλχάνογλου)
Keywords
Τυχαία Θέματα