Κλοπ: «Σπριντ εκατό μέτρων, δώστε ό, τι έχετε»

Με τα τελευταία 100 μέτρα μίας κούρσας 400 μέτρων παρομοίασε τις τελευταίες αγωνιστικές της σεζόν ο Γιούργκεν Κλοπ, καλώντας ακόμα και τους...τηλεθεατές των αγώνων της Λίβερπουλ να τα δώσουν όλα για να κόψουν οι «ρεντς» πρώτοι το νήμα!

Οι «κόκκινοι» αντιμετωπίζουν την Κυριακή την Τσέλσι, σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της προσπάθειάς τους να κατακτήσουν το πρωτάθλημα Αγγλίας μετά από 29 χρόνια και ο Γερμανός τεχνικός χρησιμοποίησε ένα παράδειγμα από τον στίβο για να αναφερθεί στο πώς ομάδα και κόσμος πρέπει να προσεγγίσουν τις τελευταίες αγωνιστικές.

«Αν πάρεις έναν
αγώνα 400 μέτρων, στα πρώτα 100 όλοι οι αθλητές είναι μαζί, στα 200 έχουν ξεχωρίσει κάποιοι, στα 300 έχουν μείνει δύο και στα τελευταία 100 δίνεις ό, τι έχεις. Εμείς είμαστε σε αυτό το σημείο, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλο το σώμα μας, κάθε ίνα του κορμιού μας. Πρέπει να παίξουμε ως ενήλικοι. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το ματς με την Τσέλσι. Αυτό που θέλω να ζητήσω, είναι όλοι να είμαστε σε κατάσταση μάχης, όλοι όσοι θα βρεθούν στο γήπεδο αλλά και όλοι όσοι θα είναι μπροστά στην τηλεόραση, να είμαστε επιθετικοί, μαχητικοί αλλά και σε θετική διάθεση. Να τα δώσουμε όλα για ό, τι μπορούμε να κατακτήσουμε».

Για την βελτίωση στην άμυνα σε σχέση με την περσινή σεζόν, ο Κλοπ τόνισε: «Ήταν απολύτως απαραίτητο. Αν έρθεις σε μία ομάδα και προσπαθήσεις να της μάθεις πέντε διαφορετικούς τρόπους να παίζει θα τα κάνεις μούσκεμα. Όταν δουλεύεις περισσότερο χρόνο σε μία ομάδα, μαθαίνεις από την προηγούμενη χρονιά. Έχω την ευλογία να μου έχει δοθεί χρόνος να δουλέψω με αυτή την ομάδα. Ήταν ξεκάθαρο ότι έπρεπε να βελτιωθούμε σε σχέση με πέρσι, φτάσαμε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε δεν ήταν μία κακή σεζόν, όλοι μιλούσαν για την επίθεσή μας. Αλλά έπρεπε να βελτιωθούμε και έχουμε βελτιωθεί, αλλά δεν σημαίνει ότι παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο που μπορούμε να παίξουμε. Είμαστε όμως σταθεροί και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία».
Keywords
Τυχαία Θέματα