Κλοπ: "Δικαίως ανήκουμε στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ"

Για πρώτη φορά μετά από εννιά χρόνια η Λίβερπουλ βρίσκεται και πάλι στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ευρεία νίκη της με 5-0 στο πρώτο παιχνίδι στην Πορτογαλία επί της Πόρτο, μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς και με την χθεσινή λευκή ισοπαλία πανηγυρίζει την επιστροφή της στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Για τον Γιουργκεν Κλοπ η παρουσία της Λίβερπουλ στους «8» καλύτερους της διοργάνωσης δεν αποτελεί έκπληξη και τώρα ο Γερμανός τεχνικός περιμένει με ανυπομονησία την επόμενη κλήρωση.
«Θα ανακαλύψουμε τον επόμενο αντίπαλο μας όταν
γίνει η κλήρωση στις 16 Μαρτίου» δηλώνει ο Κλοπ.

«Ο επόμενος γύρος θα είναι δύσκολος με επτά πολύ καλές ομάδες, ίσως τέσσερις από αυτές να είναι από την Αγγλία, κάτι που δεν διευκολύνει. Νομίζω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να πάμε στα ημιτελικά. Θα πάμε βήμα προς βήμα».

Τα παιχνίδια των προημιτελικών θα γίνουν την 1η και την 2η εβδομάδα του Απριλίου και ο Κλοπ δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλος.

O Γερμανός προπονητής είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει κάποιους παίκτες, ενόψει του σημαντικού παιχνιδιού που ακολουθεί το Σάββατο με την Γιουνάιτεντ στο Μάντσεστερ, ένα παιχνίδι το αποτέλεσμα του οποίου μπορεί να καθορίσει πολλά στην «μάχη» για την κατάληψη της 2ης θέσης.

Η Λίβερπουλ λοιπόν προχωράει στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά από την περίοδο 2008-09 (τότε είχε αποκλειστεί από την Τσέλσι). Το χθεσινό ματς με την Πόρτο έβγαλε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία:

= Η Λίβερπουλ παραμένει αήττητη απέναντι στην Πόρτο σε έξι μεταξύ τους αναμετρήσεις (3 νίκες – 3 ισοπαλίες).
= Ο ίκερ Κασίγιας έκανε την 167η εμφάνισή του στο Τσάμπιονς Λιγκ, 16 περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στην ιστορία της διοργάνωσης (2ος είναι ο Τσάβι με 151).
=Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ αυτή τη σεζόν χωρίς τελική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο και το πρώτο από τις 14 Φεβρουαρίου πέρυσι (Μπενφίκα - Ντόρτμουντ ).
= Η Λίβερπουλ δεν είχε τελική προσπάθεια στο στόχο στο πρώτο ημίχρονο ενός παιχνιδιού για δεύτερη φορά αυτή τη σεζόν σε οποιαδήποτε διοργάνωση (η πρώτη ήταν με την Τσέλσι στις 25 Νοεμβρίου σε αγώνα για την Πρέμιερ Λιγκ)
= Η Λίβερπουλ έχει κρατήσει σε πέντε από τα 6 τελευταία ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ ανέπαφη την εστία της . Εξαίρεση αποτελεί το 3-3 με την Σεβίλλη τον περασμένο Νοέμβριο
Keywords
Τυχαία Θέματα