Κλέμενς: «Ο Κλοπ ό, τι πιο κοντινό στον Σάνκλι»

Ο κορυφαίος τερματοφύλακας στην ιστορία της Λίβερπουλ, Ρέι Κλέμενς παρομοιάζει τον Γιούργκεν Κλοπ με τον Μπιλ Σάνκλι.

Ο 69χρονος Άγγλος, υπερασπίστηκε την εστία των «ρεντς» από το 1967 έως το 1981 και δούλεψε με τον θρυλικο τεχνικό, ο οποίος θεωρείται ο αναμορφωτής του συλλόγου.

Ο Σκωτσέζος τεχνικός, λατρευόταν από τους φίλους της ομάδας και όπως τόνισε ο Κλέμενς, ο Κλοπ έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία παρόμοια σχέση στην σύγχρονη εποχή με τους οπαδούς.

«Απ' όσα έχω δει ο Γιούργκεν Κλοπ είναι
ό, τι κοντινότερο στον Σάνκλι. Δεν μπορεί να είναι ίδιος, αλλά από την άποψη της σχέσης με τους παίκτες και τους οπαδούς, έχει κάνει αυτό ακριβώς που έκανε και ο Σάνκλι. Έβαλε όλο το κλαμπ στην ίδια κατεύθυνση και το μετέτρεψε σε μία μονάδα τα μέλη της οποίας θα έκαναν οτιδήποτε για να βοηθήσουν το ένα το άλλο για να ξεπεράσουν οποιαδήποτε δυσκολία».

Ο Κλέμενς, ήταν κάτω από τα δοκάρια της Λίβερπουλ στην πρώτη κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριων το 1977 στην Ρώμη κόντρα στην Γκλάντμπαχ υπό τον διάδοχο του Σάνκλι, Μπομπ Πέισλι και τονίζει οτι οι χιλιάδες οπαδοί που είχαν ταξιδέψει στο «Ολίμπικο» είχαν βοηθήσει πολύ στην κατάκτηση του τροπαίου, κάτι που μπορούν να κάνουν και αύριο στο Κίεβο κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης:

«Φτάσαμε στην Ρώμη και μπαίνοντας στο γήπεδο μας είπαν ότι θα έχουμε 11.000 οπαδούς. Βγήκαμε στον αγωνιστικό χώρο για να τον ελέγξουμε και να δούμε τι παπούτσια θα φορούσαμε και να τσεκάρουμε την ατμόσφαιρα. Είδαμε εκεί 26.000 φιλάθλους. Το μισό γήπεδο ήταν κόκκινο, είχαν ταξιδέψει από όλο τον κόσμο για να είναι στον πρώτο τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών της Λίβερπουλ. Μπήκαμε στα αποδυτήρια και κανείς δεν μιλούσε, κοιτάξαμε ο ένας τον άλλον και ήταν φανερό ότι σκεφτόμασταν πως δεν μπορούσαμε να απογοητεύσουμε αυτό το κοινό, θυσίασαν τόσα πολλά για να είναι μαζί μας απόψε, πρέπει να αποδώσουμε».
Keywords
Τυχαία Θέματα