"Κλεάνθης Βικελίδης", ένα κάστρο που... μπάζει

Παρεπόμενο των δύο απανωτών αρνητικών αποτελεσμάτων του Άρη στους αγώνες με αντιπάλους την ΑΕΛ και τον Ολυμπιακό είναι το γεγονός ότι έφτασαν οι "κίτρινοι" να έχουν την τρίτη χειρότερη αμυντική επίδοση της κατηγορίας, με 9 γκολ παθητικό, και τη χειρότερη στα εντός έδρας παιχνίδια, με 6 γκολ παθητικό. Θα μπορούσε να πει κανείς πως ό,τι
έχτισε η ομάδα στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, δηλαδή, μια αξιοπρεπέστατη αμυντική παρουσία, το γκρέμισε μέσα σε δύο ενενηντάλεπτα και μάλιστα μέσα στο σπίτι της!
Πριν τους αγώνες με τους "βυσσινί" και τους "ερυθρόλευκους", ο Άρης είχε από τις καλύτερες αμυντικές επιδόσεις στην κατηγορία. Συνολικά είχε δεχτεί 4 γκολ και εντός έδρας μόλις 1. Βρισκόταν στη δεύτερη θέση στις αντίστοιχες κατηγορίες, για να έρθει ο καταιγισμός των 5 γκολ σε βάρος του μέσα σε δύο ματς και η εξαιρετική αμυντική παρουσία να γίνει... εφιάλτης.

Το ζητούμενο για τους "κίτρινους" είναι πού βρίσκεται η εξήγηση για την ξαφνική καθίζηση. Για χαλαρότητα είναι παρακινδυνευμένο να μιλήσει κάποιος, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι ο Άρης δεν είναι μια ομάδα που της κάνουν οι αντίπαλοι εύκολα πολλές τελικές προσπάθειες. Στη σχετική κατηγορία, οι "κίτρινοι" είναι στην 8η θέση, έχοντας δεχτεί 43 τελικές, με τελευταίο τον Ολυμπιακό με 26 και πρώτο το Βόλο με 71. Επομένως, κάτι άλλο φταίει.
Αυτό το άλλο ενδεχομένως είναι ότι ο Άρης είναι προβλέψιμος σε κάποιες φάσεις άμυνας, που οι αντίπαλοι πλαγιοκοπούν. Ειδικά από την πλευρά των Γιάννη Φετφατζίδη και Ντάνιελ Σούντγκρεν, από την οποία προήλθαν και τα δύο γκολ του Ολυμπιακού, φαίνεται ότι υπάρχει θέμα αμυντικά. Το ζήτημα είναι ότι οι "κίτρινοι" στις θέσεις των μπακ δεν έχουν... μπακ απ. Ο σχεδιασμός που έγινε το περασμένο καλοκαίρι άφησε την ομάδα γυμνή σε ό,τι αφορά στις εναλλακτικές πίσω από τους Σούντγκρεν και Κόρχουτ.

Επιπλέον, τους Λούκας Σάσα και Χαβιέ Ματίγια, όπως φάνηκε στην αναμέτρηση με την ΑΕΛ, δεν μπορούν να καλύψουν επάξια οι Αμπού Μπα και Λερίν Ντουάρτε στις θέσεις των αμυντικών μέσων. Κι αυτό δημιουργεί μεγάλο πονοκέφαλο στην τεχνική ηγεσία, όπως επίσης και το μείζον θέμα του τερματοφύλακα, όπου ο Άρης έχει μείνει με δύο... εικοσάχρονους, τους Φάμπιαν Έμαν και Απόστολο Τσιλιγγίρη, μετά τον τραυματισμό του Κουέστα.

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν καλούς οιωνούς για τη συνέχεια, εκτός κι αν βρεθεί κάποιος τρόπος από την τεχνική ηγεσία να λειτουργεί συνολικά καλύτερα αμυντικά η ομάδα. Ειδάλλως, οι "κίτρινοι" είναι αναγκασμένοι να περιμένουν τη νέα μεταγραφική περίοδο, που αργεί πολύ ακόμη και μέχρι τότε θα χαθεί πολύς πολύτιμος χρόνος.
Keywords
Τυχαία Θέματα