Κηφισιά – Παναιτωλικός 0-1: Νίκη παραμονής με λυτρωτή τον Λομόνακο (vids)

Στο παιχνίδι που κρίνεται κυριολεκτικά ολόκληρη η χρονιά τους, Κηφισιά και Παναιτωλικός διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην Καισαριανή. Η μεταξύ τους διαφορά πριν την αναμέτρηση βρισκόταν στο έναν πόντο (26 η Κηφισιά, 25 ο Παναιτωλικός) και στους πέντε από τον ουραγό της βαθμολογίας ΠΑΣ Γιάννινα.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο Κώστας Μπράτσος επέλεξε να στήσει την ομάδα του με το αγαπημένο του, 4-2-3-1. Τοποθετώντας τον Αναγνωστόπουλο κάτω από τα δοκάρια, η τετράδα στην άμυνα αποτελούταν από τον Τσάπαν, Βαφέας, Σναϊντερλαν, Μιλίσεβιτς, δύο αμυντικά χαφ

οι Σολόα και Κανάτζια με τριάδα πίσω από τον Οζέγκοβιτς, τους Σάντος, Μπιφουμά και Κλωναρίδη.

Από την άλλη ο Γιάννης Πετράκης (5-3-2), επέλεξε να βάλει πέντε στην άμυνα μπροστά από Τσάβες, Τορεχόν, Ταμπίτζε, Μαλής, Μαυρίας και Οικονόμου. Η τριάδα στο κέντρο αποτελούταν από τους Χουάνπι, Λιάβη, Πέρεζ και οι δύο «φουνταριστοί» Ντίαζ και Λομονάκο.

«Άσφαιροι» στο πρώτο ημίχρονο

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις τα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης. Η πρώτη επίσκεψη με αξιώσεις για τους Αγρινιώτες πραγματοποιήθηκε στο 31΄ όταν η ωραία ενέργεια από τα αριστερά του Τορεχόν και το 1-2 με τον Λομόνακο, τον έβγαλε σε πλεονεκτική θέση, το σουτ όμως που επιχείρησε πέρασε εκτός εστίας. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χουάνπι, κόντραρε και πέρασε ξυστά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αναγνωστόπουλου σε κόρνερ, ενώ η μοναδική στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όταν ο Οζέγκοβιτς, σε ωραία αντεπίθεση αστόχησε στο τετ α τετ.

Λυτρωτής ο Λομόνακο

Με μοναδική απειλή τον Σεμπάστιαν Λομόνακο στην επανάληψη! Το σύνολο του Γιάννη Πετράκη, έχασε δύο ευκαιρίες πριν φτάσει να προηγηθεί στο σκορ. Η πρώτη ήταν στο 60΄ λεπτό όταν ο Αργεντινός επιθετικός πήγε να «εκτελέσει» με δύναμη τον γκολκίπερ της Κηφισιάς, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης με φοβερή ενέργεια απέφυγε τους αντιπάλους τους μέσα στην περιοχή, το σουτ όμως κόντραρε και η μπάλα έφυγε κόρνερ. Τρίτη και φαρμακερή όμως για τον Λομόνακο, καθώς στη no look πάσα του Ζοάο Πέδρο, βγήκε μόνος του με τον Αναγνωστόπουλο και με όμορφο πλασέ, άνοιξε το σκορ.

Οι γηπεδούχοι έχουν να διαμαρτύρονται για πέναλτι στον Οζέγκοβιτς, ωστόσο τόσο ο κ. Διαμαντόπουλος όσο και ο VAR, είχαν κοινή γραμμή και άφησαν τη φάση να συνεχιστεί χωρίς κάτι το μεμπτό.

Με τη νίκη αυτή ο Παναιτωλικός προσπέρασε την Κηφισιά στη βαθμολογία αφήνοντας τη δύο βαθμούς πίσω.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κηφισιά (Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Τσάπαν (Νίνης 82΄), Σολόα, Σναϊντερλάν, Κανάτζια, Κλωναρίδης (Παπασάββας 46΄, Τετέι 82΄), Μιλίτσεβιτς, Μπιφουμά (Μενέντεθ 82΄), Ματέους Σάντος, Οζέγκοβιτς

Παναιτωλικός (Πετράκης): Τσάβες, Οικονόμου, Μαλής, Ταμπίντζε, Μαυρίας, Τορεχόν, Λιάβας, Πέρεζ (Τσιγγάρας 90’+4′), Χουάνπι (Χατζηθεοδωρίδης 88′), Λομόνακο (Ντουάρτε 86΄), Ντίαζ (Πέδρο 62΄)

Διαιτητές: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, Κωνσταντίνος Ψάρρης, Χασάν Κούλα

Τέταρτος Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κηφισιά – Παναιτωλικός 0-1, Νίκη, Λομόνακο,kifisia – panaitolikos 0-1, niki, lomonako