Κι όμως οι Γερμανοί χάνουν κύριε Λίνεκερ! (video)

Πρώτο ημίχρονο για Όσκαρ

Από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, Γερμανίακαι Μεξικό ακολούθησαν το πλάνο τους πιστά. Οι παίκτες του Οσόριο άφησαν τηνμπάλα στην Παγκόσμια πρωταθλήτρια επιλέγοντας να την χτυπήσουν στην αντεπίθεση.

Οι Γερμανοί πίεσαν, έκαναν ευκαιρίες με κατοχή μπάλας και κυρίωςπίεση από την δεξιά πλευρά όπου ο Κίμιχ έμοιαζε να παίζει μόνιμα ως χαφ. Μόνοςο Βέρνερ μέσα στην περιοχή στο 20ο λεπτό αλλά ο Οτσόα μπλόκαρε ενώκαι ο Νόιερ είχε αρκετή δουλειά και αν και δεν είχε επίσημο

ματς από τονΣεπτέμβριο φάνηκε απόλυτα έτοιμος.

Από το 25ο λεπτό και μετά το Μεξικό θα μπορούσε σετρείς περιπτώσεις σε αντεπιθέσεις να σκοράρει αλλά ο Τσιτσαρίτο δεν μπόρεσε νακάνει κοντρόλ και ο Λαγιούν με δύο σουτ δεν ταλαιπώρησε τον Νόιερ. Στο 35ολεπτό όμως ο Τσιτσαρίτο έδωσε την μπάλα στον Λοσάνο. Αυτή την φορά απέφυγε τονΧούμελς – ο Κίμιχ για μια ακόμη φορά έλειπε από την άμυνα – και εκτέλεσε τονΝόιερ για το 1-0.

Η απάντηση της Γερμανίας ήταν το φάουλ του Κρόος που κατέληξε στοοριζόντιο δοκάρι μετά την επέμβαση του Οτσόα αλλά και πίεση ως το τέλος τουημιχρόνου με την μπάλα να μπαίνει στην μεγάλη περιοχή αλλά να μην γίνεται σημαντικήτελική προσπάθεια.

Μονότερμα στο δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια εντελώς διαφορετική υπόθεση! ΟιΓερμανοί πήραν την μπάλα ξανά αλλά εκλεισαν τους Μεξικανούς στην περιοχή τους.Απείλησαν με όλους τους παίκτες εκτός από τον Μάνουελ Νόιερ αλλά δεν βρήκαν τηνισοφάριση. Ο Μπραντ είχε δοκάρι λίγο πριν το τέλος και αυτή ήταν η καλύτερηστιγμή των Παγκόσμιων πρωταθλητών.

Το Μεξικό έβγαλε δύο καλές αντεπιθέσεις με τον Λαγιούν να σουτάρειπάνω από την εστία του Νόιερ αλλά η ομάδα του Οσόριο έμοιαζε και ήτανκουρασμένη. Κλείστηκε στην περιοχή και δέχτηκε τις επιθέσεις των Γερμανών μετον Οτσόα να είναι σταθερός και τους αμυντικούς του, αρκετές φορές μεαυτοθυσία, να σταματούν τους αντίπαλους επιθετικούς.

Για όσους θεωρούν ότι οι Γερμανοί δεν ήταν καλοί θα πρέπει να τοσκεφτούν ξανά. Έχουν ένα μεγάλο πρόβλημα και είναι η θέση του δεξιού μπακ καθώςο Κίμιχ παίζει σαν χαφ. Εκεί ήταν το κενό και αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι Μεξικανοίγια να σκοράρουν σε μια από τις αντεπιθέσεις τους αλλά οι Γερμανοί έκαναναρκετά πράγματα για να φτάσουν στο γκολ, είχαν δύο δοκάρια και έδειξαν ποικιλιαστον τρόπο που μπορούν να απειλήσουν. Μερικές φορές απλά δεν είναι η μέρα σου.

Ενδεκάδες

Γερμανία : Λεβ (4-2-3-1) : Νόιερ - Κίμιχ, Χούμελς,Μπόατενγκ, Πλάτενχαρντ (79’ Γκόμεζ)- Κεντίρα (60’ Ρόις), Κρόος - Μίλερ, Εζίλ,Ντράξλερ – Βέρνερ (86’ Μπραντ)

Μεξικό : Οσόριο (4-2-3-1) : Οτσόα - Σαλσέδο, Αγιάλα,Μορένο, Γκαγιάρδο - Ερέρα, Γκουαρδάδο (74’ Μάρκες) – Λοσάνο (66’ Χιμένες), Βέλα(58’ Άλβαρες), Λαγιούν - Τσιτσαρίτο Ερνάντες

Keywords
Τυχαία Θέματα