Κεφαλιά - "μαχαιριά" στο 95'

"Έμφραγμα" για τον Ατρόμητο στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα - ρεβάνς με τη Ντιναμό Μπρεστ και αποκλεισμός από τον β' γύρο του Europa League. Οι Περιστεριώτες κρατούσαν την πρόκριση στα χέρια τους μετά τη "φωτοβολίδα" του Γιώργου Μανούσου στο 80ο λεπτό, αλλά στο φινάλε οι Λευκορώσοι εκμεταλλεύτηκαν την αμυντική αδράνεια, σε συνδυασμό με τη λανθασμένη έξοδο του Μίρκοβιτς και πέτυχαν το "χρυσό" γκολ της ισοφάρισης με τον Νεχάιτσουκ.

Δέκα
λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90', ο Γιώργος Μανσούσος συνεργάστηκε άψογα με τον Ενσικουλού έξω από την περιοχή και με "κεραυνό" νίκησε τον Γκουτόρ, βάζοντας τον Ατρόμητο σε θέση οδηγού για την πρόκριση. Όλα μάλιστα έδειχναν ότι οι Περιστεριώτες είχαν πετύχει τον στόχο τους, αλλά ένα παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ πριν σφυρίξει για τελευταία φορά ο διαιτητής.

Νωρίτερα, στο 74ο λεπτό ο Ισραηλινός διαιτητής Εϊτάν Σμούελεβιτζ λανθασμένα δε μέτρησε (ως επιθετικό φάουλ) το γκολ του Ευθύμη Κουλούρη με κεφαλιά, μετά το κόρνερ του Ούμπιδες.

Η Ντιναμό Μπρεστ προκρίθηκε λόγω της νίκης της με 4-3 στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, σε συνδυασμό με την ισοπαλία (1-1) μέσα στο Περιστέρι.

Τα αρχικά πλάνα των προπονητών

Με σύστημα 4-4-2 σε διάταξη ρόμβου στη μεσαία γραμμή μπήκε στο γήπεδο ο Ατρόμητος. Ο Μίρκοβιτς βρέθηκε στην εστία, με τους Γιαννούλη και Κυβρακίδη στα δύο άκρα και τους Χατζηισαϊα - Ρισβάνη στο κέντρο της άμυνας. Ο Σάκιτς ήταν αμυντικός μέσος, με τους Μάντσον και Ούμπιδες στα άκρα και τον Μούγιακιτς πίσω από τους Κουλούρη και Κουτσόπουλο.

Οι Λευκορώσοι άρχισαν το παιχνίδι με σύστημα 4-4-2, αλλά με τους παίκτες του κέντρου στην ευθεία. Ο Γκουτόρ ήταν τερματοφύλακας, ο Βίτους αριστερά, ο Βερετίλο δεξιά και ο Κάργας με τον Φιλίποβιτς στον άξονα της άμυνας. Ο Οσούτσουκγου με τον Νόγιοκ αποτέλεσαν τους δύο αμυντικούς μέσους, με τον Γιούζεπτσουκ δεξιά, τον Σαβίτσκι αριστερά και τους Φαμέγιε - Κομπλένκο στην επίθεση.

Καλύτερος ο Ατρόμητος αλλά άστοχος

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του α’ ημιχρόνου ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος από την αντίπαλό του, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τις φάσεις που δημιούργησε. Μόλις στο 10' οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη ευκαιρία. Ο Ούμπιδες εκτέλεσε φάουλ, με τον Ρισβάνη να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά να μη βρίσκει δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Στο 23’ είχαμε νέα καλή στιγμή για τον Ατρόμητο. Ο Κυβρακίδης έκανε εξαιρετική κίνηση και σέντρα από τα δεξιά, με τον Κουλούρη να πετάγεται στην πορεία της μπάλας, πιάνοντας την κεφαλιά, αλλά ο Γκουτόρ δεν αιφνιδιάστηκε.

Η Ντιναμό Μπρεστ έχασε την πρώτη ευκαιρία της στο 28ο λεπτό. Ο Κομπλένκο έπιασε δυνατό σουτ από πλάγια θέση, με τη μπάλα να περνάει εκτός εστίας του Μίρκοβιτς. Στο 32’ ο Ρισβάνης έχασε μια ακόμα ευκαιρία για να χριστεί σκόρερ. Ο Έλληνας αμυντικός έγινε κάτοχος της μπάλας στην «καρδιά» της περιοχής, αλλά αν και ήταν μόνος του άργησε να κάνει το κοντρόλ, με αποτέλεσμα να τον προλάβουν οι αμυντικοί κι έτσι το (υπό πίεση) σουτ του ήταν αδύναμο και δεν απείλησε. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ αλλά από την κεφαλιά του Κομπλένκο η μπάλα πέρασε άουτ.

Άδικη απόφαση, φωτοβολίδα και ...μαχαιριά

Με τον Ρισβάνη να αποτελεί μόνιμη επιθετική απειλή άρχισε και το β’ ημίχρονο, αφού στο 49’ ο Έλληνας αμυντικός βρήκε ελεύθερο χώρο στο γήπεδο και σούταρε από μακρινή απόσταση, με τη μπάλα να περνά άουτ. Στο 64΄ ζήτησε πέναλτι ο Ατρόμητος για σπρώξιμο του Βερετίλο στον Κουλούρη. Ναι μεν δεν ήταν δυνατό το σπρώξιμο, αλλά ο διαιτητής θα μπορούσε να δώσει το πέναλτι, επειδή ο αμυντικός της Ντιναμό έβγαλε τον Έλληνα άσο από την πορεία της μπάλας. Στο 69’ ο Ενσικουλού έκανε τη σέντρα απο αριστερά, αλλά ο Βασιλακάκης που βρέθηκε στη μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να σουτάρει σωστά και να σκοράρει.

Στο 74ο λεπτό έγινε η φάση από την οποία ο Ατρόμητος δικαιούταν ξεκάθαρα να ανοίξει το σκορ. Ο Ούμπιδες εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, με τον Κουλούρη να διεκδικεί την κεφαλιά από τον Νιβάλντο. Ο Έλληνας επιθετικός τον νίκησε κατά κράτος στον αέρα και σκόραρε, αλλά ο Ισραηλινός διαιτητής …είδε επιθετικό φάουλ και δε μέτρησε το γκολ. Μια λανθασμένη απόφαση, η οποία ενδεχομένως να άλλαζε την εικόνα του ματς ως το φινάλε.

Δέκα λεπτά πριν τη συμπλήρωση του ενενηνταλέπτου, ο Γιώργος Μανούσος, ο οποίος νωρίτερα είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, συνεργάστηκε άψογα με τον Ενσικουλού και με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Όλα έδειχναν μάλιστα ότι ο Ατρόμητος ήταν μια ανάσα από την πρόκριση, αλλά κανένα ματς δεν τελειώνει πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων (τέσσερα είχε δείξει ο τέταρτος διαιτητής) όλοι οι παίκτες της Ντιναμό έφτασαν μέχρι την περιοχή των Περιστεριωτών, κάνοντας μια τελευταία, απέλπιδα προσπάθεια για να φτάσουν στην ισοφάριση και να "κλέψουν" την πρόκριση από την ελληνική ομάδα. Τα κατάφεραν με κεφαλιά του Νεχάιτσουκ, αφού πρώτα αδράνησε όλη η άμυνα των γηπεδούχων κι έκανε άστοχη έξοδο ο Μίρκοβιτς.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους Λευκορώσους να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά και τους παίκτες του Ατρόμητου να μην μπορούν να πιστέψουν πως έχασαν μια ...δική τους πρόκριση.

Ο διαιτητής Εϊτάν Σμούελεβιτζ απέβαλλε τον Μούγιακιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα ενώ ήταν στον πάγκο, επειδή φέρεται να πέταξε ένα μπουκάλι. Ο Ισραηλινός «κιτρίνισε» τους Οσούτσουκγου, Μούγιακιτς, Κομπλένκο, Φαμέγιε, Κάργα, Ενσικουλού, Μίρκοβιτς και Γιαννούλη.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον, Σάκιτς (75’ Μανούσος), Ούμπιδες, Μούγιακιτς (60’ Βασιλακάκης), Κωτσόπουλος (60’ Ενσικουλού), Κουλούρης

Ντιναμό Μπρεστ (Σεργκέι Κόβαλτσουκ): Γκουτόρ, Βίτους, Κάργας, Νόγιοκ, Φαμέγιε (46’ Νιβάλντο), Βερετίλο, Κομπλένκο (69’ Νεκχάιτσικ), Φιλίποβιτς (81’ Μπαμπαβό), Γιούζεπτσουκ, Σαβίτσκι, Οσούτσουκγου

Η εξέλιξη του ματς στο Novasports.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα