Κατσίβελης: «Έτσι περάσαμε την κρίση»

Για τον τρόπο που ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αφήσει πίσω του το πολύ κακό ξεκίνημα στη σεζόν μίλησε σήμερα (6/12) ο Έλληνας γκαρντ.

Με τη χθεσινή (5/12) νίκη επί της Βέντσπιλς, ο ΠΑΟΚ δημιούργησε ένα μικρό σερί τριών συνεχών επιτυχιών σε Ελλάδα (κατά σειρά με Ρέθυμνο και Κολοσσό) και Ευρώπη (τώρα, με τους Λετονούς). Εκείνο, όμως, που μεγαλώνει την αισιοδοξία ότι η συνέχεια ενδέχεται να είναι ακόμη καλύτερη
για τους «ασπρόμαυρους», είναι η πολύ καλή εικόνα της ομάδας σε αυτά τα παιχνίδια.

Ακριβώς σε αυτό αναφέρθηκε σε δηλώσεις που έκανε σήμερα (6/12) στο ραδιοφωνικό σταθμό Libero FM 107.4 ο Δημήτρης Κατσίβελης. Ο Έλληνας γκαρντ του «Δικέφαλου», εκτός από την αισιοδοξία που εξέφρασε για την επόμενη μέρα της ομάδας του, μίλησε και για το πώς αυτή άφησε πίσω την αγωνιστική της κρίση στο ξεκίνημα της περιόδου, η οποία –εν πολλοίς- οφειλόταν στους απανωτούς τραυματισμούς παικτών.

Για την τρίτη συνεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ και τη βελτίωση της εικόνας της ομάδας, είπε ο Κατσίβελης: «Τον τελευταίο καιρό στις προπονήσεις, κάτι που δε μπορεί να το διαπιστώσει ο κόσμος, γίνεται πολύ καλή δουλειά. Κάτι που φαίνεται και από τα τελευταία αποτελέσματα».

Και συνέχισε: «Είναι ο πρώτος καιρός που δεν έχουμε κάποιο τραυματισμό και είμαστε όλοι μαζί υγιείς στις προπονήσεις. Αυτό το κομμάτι είναι σημαντικό στο να βρει χημεία και ρυθμό μια ομάδα. Αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι πλέον, με καλύτερη συγκέντρωση».

Για τις διαφορές που έχει η ομάδα αυτό το χρονικό διάστημα σε σχέση με το ξεκίνημα τόνισε: «Όταν ήρθα εγώ, η κατάσταση ήταν λίγο περίεργη, λόγω του τραυματισμού του Κόνιαρη και το θέμα του Ντίλαρντ. Σίγουρα, από τότε και με τις προσθήκες, όπως ο Γκος τον τελευταίο καιρό, η ομάδα δείχνει να έχει βρει κάποια μεγαλύτερη ηρεμία. Και με τη χρησιμοποίηση κάποιον παικτών που δε χρησιμοποιούνταν τόσο στην αρχή της χρονιάς, όπως ο Χρυσικόπουλος και ο Τσόχλας, έχουμε βρει μια καλύτερη χημεία τον τελευταίο καιρό. Δουλεύουμε πολύ καλύτερα, επειδή είμαστε πλήρεις στην προπόνηση πλέον και αυτό φαίνεται και στα αποτελέσματα».

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην κρίση που ξεπέρασε ο ΠΑΟΚ: «Σε μια τόσο μεγάλη σεζόν, είναι λογικό κάποια στιγμή να μην έχεις θετικά αποτελέσματα. Όλες οι ομάδες, με πολύ ελάχιστες εξαιρέσεις μπορούν να το κάνουν. Σε εμάς έτυχε να είναι στην αρχή της σεζόν. Είναι διαφορετικό να ξεκινάς με τέσσερις σερί ήττες και διαφορετικό να κάνεις κάποιες νίκες. Η νίκη είναι αυτή που σου δίνει ψυχολογία. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι αντιδράσαμε σωστά σε εκείνο το παιχνίδι με τον Άρη και τώρα, είμαστε σε καλύτερο... φεγγάρι».

Στο σημείο αυτό ρωτήθηκε για την κατάσταση που βρήκε στον ΠΑΟΚ, για να απαντήσει: «Το είχα ακούσει τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα που το ζω, πραγματικά καταλαβαίνω τη διαφορά. Είναι ένα πάρα πολύ οργανωμένο σωματείο, παρέχει σε έναν παίκτη ό,τι χρειάζεται για να μπορέσει να αποδώσει στο γήπεδο και να είναι 100% συγκεντρωμένος σε αυτό».

Όσο για τη συνεργασία του με τον Ηλία Παπαθεοδώρου για δεύτερη σερί σεζόν μετά την Αστάνα τόνισε: «Σέβομαι πολύ τον Ηλία και πραγματικά απολαμβάνω το παιχνίδι παίζοντας για αυτόν και πέρσι και φέτος. Όπως είναι λογικό, ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και υπάρχει πίεση όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα. Ξέραμε ότι αυτά τα αποτελέσματα δεν ήταν η πραγματικότητα. Σίγουρα, όταν έρχονται τόσο νωρίς οι ήττες, δημιουργείται αυτή η αμφισβήτηση και η πίεση. Ήμασταν όμως ενωμένοι, βγήκαμε κάπως από αυτή την κρίση και μπορούμε πιο ήρεμοι, να παίξουμε και να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε στο παρκέ».

Για το παιχνίδι που ακολουθεί στην Αμαλιάδα με τον Κόροιβο είπε: «Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Κόροιβος είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική ομάδα, ειδικά μέσα στην έδρα του. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, από την Παρασκευή (8/12) που θα ξεκινήσει το ταξίδι, μέχρι να τελειώσει και το τελευταίο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι και παρά τις όποιες δυσκολίες, θέλουμε τη νίκη».

Για την παρουσία του το περασμένο καλοκαίρι στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας σημείωσε: «Ήταν μεγάλη βοήθεια να προπονηθώ και να παίξω σε εννιά παιχνίδια με τη ΤΣΣΚΑ. Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση μετά από το διάστημα που έμεινα εκεί και ήμουν πολύ έτοιμος να ανταπεξέλθω σε οποιαδήποτε συνθήκη στην καριέρα μου, όπως και στον ΠΑΟΚ».

Και για την παρουσία του στην Εθνική Ελλάδας τόνισε: «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο, και αυτό γιατί έπρεπε πολύ γρήγορα να βρεθούν 15 παιδιά και να φτιάξουν ομάδα, μέσα σε τρεις μέρες. Παίξαμε το πρώτο παιχνίδι στο Λέστερ με την Αγγλία, που ήταν ένας δυνατός αντίπαλος. Πήραμε εκείνη τη νίκη που μας βοήθησε ψυχολογικά και πιστεύω στο δεύτερο παιχνίδι, με το Ισραήλ, εμφανιστήκαμε καλύτεροι. Σίγουρα, είναι κάτι περίεργο, αλλά αντιδράσαμε ουσιαστικά και πήραμε τις δύο νίκες που θέλαμε»
Keywords
Τυχαία Θέματα