Εν αρχή ην... η άμυνα!

Ο Μίλαν Ράσταβατς κατέστησε σαφές στους παίκτες του ότι αμυντική συμπεριφορά όπως αυτή που είδε στο προηγούμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (2/12), δεν θέλει να δει ξανά. Γι’ αυτό και στις προπονήσεις της τρέχουσας εβδομάδας τους κάνει εντατικά μαθήματα άμυνας, για να θυμηθούν τα... βασικά!

Ήταν σοκαριστικό για τον προπονητή της Ξάνθης, αλλά και για τους ίδιους τους παίκτες, το γεγονός ότι οι αντίπαλοι πέτυχαν τρία γκολ. Τη στιγμή, μάλιστα, που ο ΑΟΞ πριν τον παιχνίδι με
τον «Δικέφαλο» είχε δεχτεί συνολικά 9 τέρματα, από τα οποία μόλις 4 εντός έδρας. Τόσο στο σύνολο, όσο και στα εντός έδρας παιχνίδια, με αυτές τις επιδόσεις οι Θρακιώτες κατατάσσονταν τρίτοι καλύτεροι στις σχετικές κατηγορίες στο πρωτάθλημα.

Επιπλέον, η Ξάνθη είχε να δεχτεί από τρία γκολ και πάνω από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της περασμένης σεζόν, όταν είχε χάσει στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ με σκορρ 4-1. Σε εντός έδρας παιχνίδι, δε, είχε να δεχτεί τρία τέρματα από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, στις 22 Σεπττεμβρίου του 2015, όταν είχε χάσει με σκορ 1-3.

Αυτή την καλή εικόνα που χάλασε, λοιπόν, είναι που θέλει να διορθώσει άμεσα ο Μίλαν Ράσταβατς, εξ ου και τα εντατικά επαναληπτικά μαθήματα. Έτσι, εν όψει της ερχόμενης εκτός έδρας αναμέτρησης με την ΑΕΛ (9/12) το βάρος στις προπονήσεις του ΑΟΞ πέφτει πρώτα στην ανασταλτική λειτουργία και κατόπιν στον επιθετικό τομέα, όπου οι δυνατότητες –βάσει και των απουσιών που υπάρχουν- είναι έτσι κι αλλιώς συγκεκριμένες.
Keywords
Τυχαία Θέματα