Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Κατέρρευσε στην χώρα των Βάσκων

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Κατέρρευσε στην χώρα των ΒάσκωνtbairaktΠέμ, 11/19/2020 - 23:22

Ο Παναθηναϊκός για μία ακόμη φορά με κάκιστη άμυνα και πολλά λάθη, ηττήθηκε με 93-72 από την Μπασκόνια στην «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα» για την 10η αγωνιστική της Euroleague.


Οι «πράσινοι» παρουσίασαν ξανά την τραγική τους εικόνα στην άμυνα, έκαναν πολλά λάθη και

είχαν έλλειψη φαντασίας και επιλογών στην επίθεση. 
Φυσιολογικά έφτασαν στην ήητα που ήταν η 4η συνεχόμενη στη διοργάνωση.
Οι Βιλντόζα, Χένρι, Πήτερς και Τζεκίρι έκαναν ότι ήθελαν σε περιφέρεια και ζωγραφιστό χωρίς ο Παναθηναϊκός να μπορέσει να τους περιορίσει σε καμία στιγμή. 
Περισσότερο από το τελικό σκορ και την ήττα προβληματίζει η γενικότερη κάκιστην εικόνα αλλά και η παντελής έλλειψη αντίδρασης στο ματς.


Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά με Νέντοβιτς και Παπαγιάννη να ελέγχουν ρυθμό και ρακέτα και έφυγε στο 2-10 μετά από δύο λεπτά αγώνα. Στην συνέχεια όμως αρκετά λάθη επέτρεψαν στην Μπασκόνια να κλέψει και να φύγει στο ανοικτό γήπεδο μαζεύοντας τα πράγματα στο 8-10 με Πολονάρα και Γκερτράϊτις και περνώντας με 11-10 με τρίποντο Βιλντόζα. Στο 18-18 με γκολ φάουλ Παπαπέτρου και κάρφωμα Γουάιτ ο Παναθηναϊκός έφυγε με πέντε αλλά βολές του Χένρι από αντιαθλητικό του Μακ έφεραν το δεκάλεπτο στο 20-23.


Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πάλι με λάθη που επέτρεψαν στην Μπασκόνια να φύγει στο ανοικτό γήπεδο και να τον τιμωρήσει με τον Πήτερς. Ένα γρήγορο 7-0 έκανε το 27-23 με τον Τζεκίρι να είναι κυρίαρχος μέσα στο ζωγραφιστό. Οι πράσινοι ισορρόπησαν όμως και κατάφεραν με Σαντ Ρος να τρέχει και τον Κασελάκη να δίνει πολύτιμες βοήθειες να μειώσουν σε 36-33. Η γάγγραινα όμως των λαθών, αλλά και άστοχες επιλογές στην επίθεση έδωσαν και πάλι το δικαίωμα στην Μπασκόνια ν’ ανοίξει τη διαφορά στο +8 (42-34) στο 18’ με τον Χένρι να πασάρει και τον Ντιόπ να τελειώνει τις φάσεις στην ρακέτα. Το ημίχρονο θα κλείσει με τρίποντο του Παπαπέτρου στο 46-39.


Στα μισά οι πράσινοι είχαν 8 λάθη για 9 ασίστ και 4/12 τρίποντα και το Νέντοβιτς με 10 πρώτο σκόρερ. Η Μπασκόνια είχε δύο λιγότερα λάθη, δύο ριμπάουντ περισσότερα (15-13), 70,6% στο δίποντο και επιθετική πολυφωνία με Πήτερς (11), Τζεκίρι και Βιλντόζα (8) και Ντράγκιτς (6).
Στο τρίτο δεκάλεπτο με Νέντοβιτς και Παπαγιάννη ξανά, ο Παναθηναϊκός μείωσε αρχικά σε 48-44. Με τον Μήτογλου να μπαίνει στην εξίσωση και κυριαρχία στα ριμπάουντ το σκορ έγινε 50-49 στο 24’. Βιλντόζα και Τζεκίρι οδήγησαν την Μπασκόνια στο 60-53, αλλά ο Παπαπέτρου απάντησε για το 60-56. Λάθη και αστοχία την στιγμή που ο Πήτερς έδινε λύσεις στην επίθεση της Μπασκόνια έφεραν το σκορ στο τέλος της περιόδου στο 66-58.


Στο τέταρτο δεκάλεπτο το σκορ με Βιλντόζα πήγε στο 69-58 και στην συνέχεια με τρίποντο Πήτερς στο 72-58, με τα κακώς κείμενα στην άμυνα να μην διορθώνονται ούτε με σχήμα με τρεις κοντούς. Ο Χένρι οργάνωνε άψογα, εκτελούσε επίσης και το σκορ πήγε στο 77-60 στο 34’. Η διαφορά ολοένα κι έπαιρνε μεγαλύτερες διαστάσεις φτάνοντας στο 87-63 στο 36’. Το ματς ήταν διαδικαστικό στα τελευταία τρία λεπτά μέχρι το τελικό 93-72.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - Euroleague - ΜΠΑΣΚΕΤ Baskonia - Μπάσκετ Παναθηναϊκός - Μπάσκετ Off Off tbairakt Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ Baskonia ΔΙΕΘΝΕΙΣ Ο Παναθηναϊκός και πάλι με κάκιστη άμυνα και πολλά λάθη, ηττήθηκε με 93-72 από την Μπασκόνια στην «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα» για την 10η αγωνιστική της Euroleague. Article publish on Πέμ, 11/19/2020 - 23:22 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα