Κατάσταση... Άγιαξ

Δεν απομάκρυνε τον προπονητή του όταν πέρυσι δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα, το οποίο πήγε στα χέρια της PSV.

Δεν τον απομάκρυναν ούτε τον απείλησαν επειδή ο Άγιαξ έχασε βαθμούς σε 3 από τα πρώτα 6 παιχνίδια της δική του καριέρας στον πάγκο στο ξεκίνημα της περυσινής περιόδου.

Ούτε καν όταν… ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης με ήττες (3-0) από την βασική αντίπαλο για τον τίτλο PSV…

Δεν έγιναν επισκέψεις σε προπονητικά κέντρα, σε αποδυτήρια, σε σπίτια, παικτών επειδή τόλμησαν να… αμαυρώσουν την ιστορία του
συλλόγου χάνοντας από υποδεέστερους αντιπάλους.

Δεν πλακώθηκε κανείς στα αποδυτήρια μετά από αποτυχίες, ούτε άρχισαν να εκτοξεύουν ευθύνες στα 18χρονα και τα 19χρονα που παίζουν στην ομάδα. Αντιθέτως στήριξαν αυτές τις επιλογές και έδειξαν εμπιστοσύνη.

Δεν έδιωξαν τον Ζίγιεκ που έδειχνε στον κόσμο της ομάδας να σωπάσει, όταν τον αποδοκίμαζαν σε όλο το ματς και στο τέλος με ένα εκπληκτικό γκολ τους έκανε να τον αποθεώσουν.

Έδειξαν υπομονή. Ναι. Υπομονή… Κι αν είναι… βαριά η φανέλα… κι αν χαθούν 2-3 ντέρμπι… κι αν χαθεί ένας τίτλος… προέχει η φιλοσοφία. Οι ακαδημίες, το σχέδιο και η πιστή εφαρμογή του κατά γράμμα.

Κι αν τη μια χρονιά αυτά χαθούν, την επόμενη ή τη μεθεπόμενη έρχεται η δικαίωση. Πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, αξιοποίηση των ταλέντων και κατακόρυφη αύξηση της τιμής τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Θα μπορούσε από πέρυσι να πουλήσει τον Ντε Λιχτ, όμως μετά τη φετινή σεζόν θα βάλει πολύ περισσότερα χρήματα στα ταμεία του.

Ο Άξιαξ είναι ομάδα με την έννοια της λέξης. Παίζει ο ένας για τον άλλον και κανείς για τον εαυτό του. Όσο καλός κι αν είναι, όμως και αν λέγεται. Έχει τη δομή ενός συλλόγου που σέβεται τις αξίες και την ιστορία του, τηρεί το σχέδιο λειτουργίας του χωρίς να παρεκκλίνει εξαιτίας κακών αποτελεσμάτων ή απαίτησης οπαδών-φιλάθλων του.

Παράλληλα με το εφετινό του κατόρθωμα και την καταπληκτική πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι στην πρώτη θέση παρέα με την PSV στη μάχη του τίτλου.
Υπέρβαση έχει κάνει ήδη στην Ευρώπη και στοχεύει ακόμη πιο μακριά…
Εντός στόχου στο πρωτάθλημα επίσης βρίσκεται.
Ακόμη και στο χειρότερο σενάριο όμως, τίποτα δε θα σβήσει την ωραία μπάλα που παίζει, κανείς δε θα μειώσει την προσπάθεια. Ο σχεδιασμός θα είναι ίδιος και το σχέδιο επίσης. Είναι σχέδιο ανθρώπων με γνώση του ποδοσφαίρου και χωρίς επηρεασμό από κανέναν άσχετο στη δουλειά τους. Κοινώς είναι κατάσταση… Άγιαξ!
Keywords
Τυχαία Θέματα