Καταπέλτης ο Washington Examiner για Ερντογάν: Κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις – Αξιοθρήνητος δικτάτορας

Ολοένα και περισσότερα διεθνή ΜΜΕ αναφέρονται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πρόσωπο του οποίου βλέπουν έναν ηγέτη κράτους με λόγο και ενέργειες που απειλούν την παγκόσμια ειρήνη.

Με τη σειρά του, ο Washington Examiner, σε άρθρο του, χαρακτηρίζει τον Ερντογάν “κακοήθη καρκίνο στις παγκόσμιες υποθέσεις, υπό τον οποίο η Τουρκία υψώνει ήδη πολλαπλά οδοφράγματα στην αρμονία της διεθνούς σκηνής”.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό

δημοσίευμα αναφέρεται στην επικήρυξη του τουρκικής καταγωγής, αλλά με αμερικανική υπηκοότητα, μπασκετμπολίστα, Ενές Καντέρ, ο οποίος χρησιμοποιεί για τον ευατό του το όνομα Freedom: “Εάν είναι αλήθεια ότι η Τουρκία έχει επιβάλει χρηματικό έπαθλο 500.000 δολαρίων για τον μπασκετμπολίστα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας”.

“Η μόνη προσβολή του Καντέρ είναι ότι έχει το θράσος να επικρίνει τον αυταρχικό ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Καντέρ λέει την αλήθεια. Ο Ερντογάν είναι ένας κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις, υπό τον οποίο η Τουρκία ήδη στήνει πολλαπλά οδοφράγματα προς τη διεθνή αρμονία. Διπλωματικά, εμποδίζει τη Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Στρατιωτικά, διεξήγαγε δολοφονικές επιθέσεις στη Συρία. Και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των άθλιων πράξεών της, μερικές από τις οποίες ωθούν τον σοφό συνάδελφό μου Τομ Ρόγκαν να υποστηρίξει ότι η ίδια η Τουρκία πρέπει να αποκλειστεί από το ΝΑΤΟ”, γράφει ο αρθρογράφος Quin Hillyer.

“Ο Μπάιντεν πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στον Ερντογάν”

Και συνεχίζει: “Η εξωφρενική επιβράβευση που φέρεται να δόθηκε για το κεφάλι του αθλητή είναι απλώς μια μεγάλη πρόκληση. Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να ανακοινώσει ότι επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία λόγω μιας ολόκληρης σειράς ζητημάτων, των οποίων αυτό είναι απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Παρά την τουρκική του καταγωγή, ο Καντέρ είναι πολίτης των ΗΠΑ, έχοντας δείξει τον σεβασμό και τη σοβαρότητα που απαιτείται για να πολιτογραφηθεί νομικά. Ως εκ τούτου, αξίζει την πλήρη προστασία της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Εάν η Τουρκία θέλει τη σύλληψή του επειδή τόλμησε να επικρίνει τον αξιοθρήνητο υπερευαίσθητο δικτάτορά της, πρέπει να ακολουθήσει το διεθνές δίκαιο και να ζητήσει από τις ΗΠΑ να τον εκδώσουν”.

“Η περίπτωση του Καντέρ, ο οποίος παραμένει ένας ελεύθερος άνθρωπος ακόμη και όταν ο Ερντογάν θέλει να τον κυνηγήσει, είναι μια τέλεια ευκαιρία για τον Μπάιντεν, ώστε να καταστήσει σαφές ότι όποιος ενθαρρύνει μια τέτοια αδικία εναντίον ενός πολίτη των ΗΠΑ, ειδικά σε αμερικανικό έδαφος, θα λάβει ψυχρή και τιμωρητική οργή ως απάντηση.

Εάν ο Μπάιντεν δεν υπερασπιστεί τον Καντέρ από μοχθηρούς ξένους κακοποιούς, γιατί βρίσκεται ακόμη και στο Οβάλ Γραφείο;”, καταλήγει το άρθρο του Washington Examiner.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα