ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα το βίντεο της επίθεσης με σφυρί στον σύζυγο της Πελόζι- Σοκαριστικές εικόνες

Όπως το είχε προαναγγείλει, η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο από ενσωματωμένη κάμερα στη στολή αστυνομικού, από την επίθεση στον σύζυγο της Νάνσι Πελόζι, μέσα στο σπίτι τους.

Ο δράστης Ντέιβιντ ΝτεΠέιπ, τον περασμένο Οκτώβριο είχε εισβάλει στο σπίτι της Νάνσι Πελόζι στο Σαν Φρανσίσκο, αναζητώντας την πρόεδρο της βουλής των αντιπροσώπων και βουλευτή των Δημοκρατικών. Ωστόσο, βρήκε τον σύζυγό της Πολ, τον οποίο κρατούσε όμηρο και μάλιστα δεν δίστασε να χτυπήσει με ένα σφυρί.

Όπως φαίνεται

στην κάμερα του αστυνομικού, η περίπολος που έχει ειδοποιηθεί- όταν ανοίγει η πόρτα- ρωτάει αν είναι όλα καλά. Ο σύζυγος της Νάνσι Πελόζι κρατάει το χέρι του δράστη που κραδαίνει το σφυρί, από κάτω φοράει μόνο το εσώρουχό του και είναι εμφανώς τρομοκρατημένος.

Οι αστυνομικοί ανάβουν πάνω τους τον φακό και μόλις βλέπουν το σφυρί, λένε στον ΝτεΠέιπ, “κύριε πετάξτε κάτω το σφυρί”. Αυτός όχι μόνο δεν υπακούει, αλλά με μία απότομη κίνηση απελευθερώνει το χέρι του από αυτό του συζύγου της Πελόζι και τον χτυπάει.

Αστραπιαία, οι αστυνομικοί μπουκάρουν στο σπίτι τον αρπάζουν και τον ρίχνουν κάτω, περνώντας του χειροπέδες.

Ακροδεξιός, συνωμοσιολόγος και με καταγγελίες περί κακοποίησης των παιδιών της πρώην συντρόφου του περιγράφεται ο άνδρας που επιτέθηκε στον σύζυγο της Νάνσι Πελόζι, Πολ μέσα στο σπίτι του ζευγαριού στην Καλιφόρνια. Ο άνδρας κατονομάστηκε από την αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο ως Ντέιβιντ Ντε Παπ.

Ο 42χρονος πιστεύεται ότι μπήκε στο σπίτι των Πελόζι από το πίσω μέρος του και φώναξε, “Πού είναι η Νάνσι;” αναζητώντας την πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής, η οποία βρισκόταν στην Ουάσιγκτον.

Ο Πολ Πελόζι αντιλήφθηκε την εισβολή και άρπαξε ένα σφυρί για αμυνθεί. Λίγο μετά όμως, ο ύποπτος “τράβηξε το σφυρί από τον Πολ και του επιτέθηκε βίαια με αυτό”, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο Γουίλιαμ “Μπιλ” Σκοτ.

Στη συνέχεια, ο Ντε Παπ λέγεται ότι προσπάθησε να δέσει τον Πολ Πελόζι, λέγοντας ότι επρόκειτο να περιμένουν “μέχρι να επιστρέψει η πρόεδρος της Βουλής το σπίτι”, σύμφωνα με το CNN.

“Οι αξιωματικοί μας αντιμετώπισαν τον ύποπτο, τον αφόπλισαν και τον συνέλαβαν, ζήτησαν έκτακτη βοήθεια και παρείχαν ιατρική βοήθεια”, πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο Γουίλιαμ “Μπιλ” Σκοτ είπε ότι οι αστυνομικοί έλαβαν εντολή να μεταβούν στην κατοικία Πελόζι στη γειτονιά Pacific Heights στις 2:27 π.μ. της Παρασκευής, όπου είδαν τον ύποπτο και τον Πολ Πελόζι να κρατούν ένα σφυρί.

Ο 82χρονος Πολ Πελόζι, με απίστευτη ψυχαραιμία, είχε καταφέρει να καλέσει τον αριθμό πρώτων βοηθειών 911 και να ειδοποιήσει για την τρομερή κατάσταση στην οποία βρισκόταν χωρίς καν να το αντιληφθεί ο εισβολέας που του είχε επιτεθεί.

Ο Πελόζι κάλεσε πολύ διακριτικά τη γραμμή έκτακτης ανάγκης όταν ο άνδρας με το σφυρί εισέβαλε στο σπίτι του στο Σαν Φρανσίσκο στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο συλληφθείς ως δράστης, Ντέιβιντ Ντε Πάπ, δεν συνειδητοποίησε ότι ο Πελόζι πραγματοποιούσε κλήση με το τηλέφωνό του ούτε κατάλαβε ότι μιλούσε κωδικοποιημένα.

Οι κωδικοποιημένες φράσεις που χρησιμοποιήσε ο Πελόζι

“Τι συμβαίνει; Γιατί είσαι εδώ; Τι θα μου κάνεις;” Είναι τα ερωτήματα που είπε ο Πολ Πελόζι στην τηλεφωνήτρια του 911, σύμφωνα με το CNN.

Η υπάλληλος που είχε απαντήσει στο τηλεφώνημα, η Χέδερ Γκράιμς, αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την κατάσταση και έδωσε αμέσως σήμα σε ομάδα της αστυνομίας να πραγματοποιήσει έλεγχο στο σπίτι με επείγουσα διαδικασία.

“Είναι πραγματικά χάρη στον κ. Πελόζι που είχε την ετοιμότητα να μπορέσει να κάνει αυτή την κλήση, και πραγματικά την προσοχή και το σωστό ένστικτο του ατόμου που απάντησε να συνειδητοποιήσει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά σε εκείνη την κατάσταση και να στείλει κατεπειγόντως την αστυνομία. Έτσι, ήταν εκεί μέσα σε δύο λεπτά για να επέμβουν”, δήλωσε στο CNN η εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο, Μπρουκ Τζένκινς.

Ποιος είναι ο δράστης της εισβολής στην οικία Πελόζι

Γεννημένος πριν 42 χρόνια στον Καναδά όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια, εγκαταστάθηκε στο Σαν Φρανσίσκο έπειτα από λίγα χρόνια ζωής στη Χαβάη. Στο παρελθόν έχει καταγραφεί για τις ακτιβιστικές του ενέργειες με ομάδες γυμνιστών και μάλιστα φέρεται να έχει υπάρξει μέλος του αμερικανικού κόμματος των Πρασίνων.

Πιο πρόσφατα, φαίνεται πως απέκτησε εμμονή με διάφορες ακροδεξιές θεωρίες συνωμοσίας τις οποίες υποστήριζε κι διέδεδε – χωρίς να έχει ο ίδιος καμία ιδιαίτερη απήχηση – σε προσωπικά μπλογκ του και άλλες ιστοσελίδες.

Η υπόθεση της εισβολής στην οικία Πελόζι προκαλεί σε σχολιαστές στις ΗΠΑ ανησυχία ότι η έκρηξη συνωμοτικής, δεξιάς ρητορικής που είχε εμπνεύσει τη βίαη εξέγερση στις 6 Ιανουαρίου 2021 και την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, όταν απειλήθηκε και η πρόεδρος της Βουλής, ώθησε στην πράξη του τον Ντε Παπ.

Η καταγγελία της κόρης της πρώην συντρόφου του Ντε Παπ

“Αυτή η επίθεση στον σύζυγο της Νάνσυ Πελόζι μου προκάλεσε σοκ , αν και όχι πολύ λαμβάνοντας υπόψη το είδος της ακραίας κακοποίησης που είχε επιφέρει σε εμένα και τα αδέρφια μου”, έγραψε στο fqcebook η 20χρονη Ίντι Γκονζάλες, κόρη της πρώην συντρόφου του Ντα Παπ.

Η νεαρή κοπέλα περιέγραψε τον Ντε Παπ ως κάποιον που “προσπάθησε πραγματικά να είναι καλός άνθρωπος”, αλλά πρόσθεσε “το τέρας μέσα του ήταν πάντα πολύ δυνατό για να είναι ασφαλής για να είσαι κοντά του”.

Η Ίντι Γκονζάλες

Είπε ότι η μητέρα της γνώρισε τον Ντε Παπ στο Μάουι όταν ήταν έγκυος στην ίδια. Η κοπέλα τον αποκαλεί “πατέρα” της. Το ζευγάρι μετακόμισε στην Bay Area του Σαν Φρανσίσκο λίγο μετά τη γέννηση τηςΓκονζάλες.

Χώρισαν το 2014, όταν η κοπέλα ήταν 13 ετών. Η Γκονζάλες είπε ότι η μητέρα της “έδιωξε τον Ντέιβιντ εξαιτίας της τοξικής του συμπεριφοράς”.

Πηγή: ΤΗΕΤΟC

Keywords
Τυχαία Θέματα