Κάρτα επιβίβασης

Μετρώντας κέρδη και πληγές από το «Ακρόπολις», η εθνική ομάδα ετοιμάζεται να μπει στο αεροπλάνο για την Κίνα. Τα φιλικά εκεί, η «κατασκοπεία» των αντιπάλων μας και η υγεία που παραμένει το Νο.1 ζητούμενο.

Συμπεράσματα από το «Ακρόπολις»•Ο Γιάννης είναι καλά, διψασμένος, έτοιμος να ηγηθεί. Οι υπόλοιποι τον έχουν αποδεχθεί και προσπαθούν να τον αποφορτίσουν, αφού όλοι ξέρουν ότι ο MVP δεν μπορεί να κερδίσει μόνος του.
•Τα ψηλά σχήματα αποδείχτηκαν αποτελεσματικά, αλλά δεν είναι πανάκεια. Ο Σαρίτσα πίεσε σε όλο το γηπεδο,
ο Τζόρτζεβιτς μας ανάγκασε να σουτάρουμε 38 τρίποντα με την κλειστή του άμυνα.
•Η συνύπαρξη των δύο Αντετοκούνμπο στην ίδια 5άδα μας εκτοξεύει αθλητικά, αλλά (ειδικά αν παίζει μαζί και ο Καλάθης) μας κάνει μονοδιάστατους όταν δεν βρίσκουμε ανοιχτό γήπεδο.
•Εξαιρουμένου του Σλούκα που πρακτικά δεν έπαιξε στο τουρνουά, κανείς πλην του Καλάθη δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος του μοναδικού γκαρντ στην 5άδα. Ο Κόνιαρης χρειάζεται σίγουρα κάποιον δίπλα του.
•Οι βολές μπορεί να αποδειχτούν μεγάλο πρόβλημα, όσο ο Γιάννης πλησιάζει περισσότερο στο 60% παρά στο 75%.
•Πρίντεζης, Λαρεντζάκης και Θανάσης δίνουν σταθερά πράγματα από τον πάγκο. Ο Παπαγιάννης έχει καλές και κακές στιγμές και θα χρησιμοποιηθεί απέναντι σε αντίστοιχα κορμιά.
•Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είπε πως η εθνική θα δουλέψει τα iso του Γιάννη από το «3», όμως το πιθανότερο είναι πως δεν πρόκειται να τον δουμε και πολύ εκεί. Όταν ο Greek Freak παίζει στο φτερό, ο αντίπαλος μπορεί να χρησιμοποιεί περισσότερα μεγάλα κορμιά στην 5άδα του για να φτιάξει τον φράχτη που θα τον περιορίσει.

Τουρνουά AtlasΤο απόγευμα της Τετάρτης η «γαλανόλευκη» μπαίνει στο αεροπλάνο με προορισμό την πόλη Σουτσόου της Κίνας, εκεί όπου θα συμμετάσχει στο τουρνουά προετοιμασίας Atlas, με συμμετέχουσες τις Σενεγάλη, Βενεζουέλα, Τουρκία, Πουέρτο Ρίκο, Ελλάδα, Ιορδανία, Δομινικανή Δημοκρατία. Το Σάββατο (24/8) η παρέα του Γιάννη θα αντιμετωπίσει την Ιορδανία, ενώ στη συνέχεια οι αντίπαλοι της θα εξαρτηθούν από τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Η «κατασκοπεία» των αντιπάλων μας•Θετικό ήταν το δείγμα γραφής για την Βραζιλία των γερόλυκων Βαρεζάο, Μπαρμπόσα, Γκαρσία στο τουρνουά της Λιόν. Οι «καριόκας» επικράτησαν της Αργεντινής (89-82) και του Μαυροβουνίου (80-69) και ηττήθηκαν καθαρά από την διοργανώτρια Γαλλία (86-72). Ο προπονητής των Βραζιλιάνων, Αλεξάντερ Πέτροβιτς ανακοίνωσε την 12άδα της ομάδας με το φινάλε του τουρνουά.
•Οι Μαυροβούνιοι έφυγαν με τρεις ήττες από το τουρνουά της Γαλλίας. Καθώς ετοιμάζονται για το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας τους, οι Βαλκάνιοι είχαν καλές στιγμές και στα τρία παιχνίδια αλλά όχι την σταθερότητα για να κερδίσουν κάποιο από αυτά. Ο Νίκολα Βούτσεβιτς και ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς είναι οι σταρ της ομάδας, αλλά ζουν και οι δύο στο ζωγραφιστό.
•“No Adams, no party” για τη Νέα Ζηλανδία, που χωρίς τον σέντερ των Θάντερ δεν έχουν ιδιαίτερες προσδοκίες από το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αν συνυπολογίσει κανείς και τους τραυματισμούς του αρχηγού Μίκα Βούκονα και του ταλαντούχου Τε Ράντζι, την ήττα 99-89 από την Ιαπωνία σε φιλικό παιχνίδι, θα συμπεράνει πως οι Tall Blacks δύσκολα θα αποφύγουν τις τρεις ήττες.

Υγεία να έχουμεΑν κάτι δεν είναι σε θέση να αντέξει η εθνική μας (όπως και κάθε άλλη ομάδα), είναι κάποιο νέο πρόβλημα τραυματισμού. Η «επίσημη αγαπημένη» είναι έτοιμη για διάκριση μετά από 10 χρόνια ανομβρίας, όμως δεν έχει πολλά περιθώρια να χάσει κάποιον από τα πρωτοκλασάτα της στελέχη και να ελπίζει σε διάκριση. Την επόμενη Δευτέρα (26/8) θα κριθεί αν ο Κώστας Σλούκας θα συναντήσει τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στην Κίνα, σε περίπτωση που η αποθεραπεία του έχει κυλήσει όπως όλοι ευχόμαστε.
Keywords
Τυχαία Θέματα