Καρντόσο: «Ας προκριθούμε ακόμη κι αν παίξουμε άσχημα»

Ο Μιγκέλ Καρντόσο στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα της ΑΕΚ με την Τραμπζονσπόρ για τα play off του Europa League, μίλησε για τη διπλή μονομαχία με τους Τούρκους, ενώ ασχολήθηκε ενδελεχώς τόσο με την κατάσταση στη ομάδα, όσο και με την αλλαγή του Λιβάια στο δεύτερο αγώνα με την Κραϊόβα.

Για την κατάσταση στα αποδυτήρια:
Μετά το τελευταίο ματς, υπήρχαν αρκετά σχόλια, γράφτηκαν
αρκετά, υπήρχε φημολογία, ίσως τα λόγια μου μετά τον αγώνα να μην έγιναν αντιληπτά. Το μήνυμα που στέλνω είναι και για το υπόλοιπο τη σεζόν.

Εάν θυμάστε την ημέρα της παρουσίασής μου, είπα πως ήρθα σε ένα σύλλογο που έχει σημαντικές αξίες, έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές, όχι όμως και τους καλύτερους στον κόσμο.

Μετά το ματς μας με την Κραϊόβα, είχα μιλήσει για το πνεύμα που πρέπει να υπάρχει στην ομάδα. Είναι σημαντικό για την ομάδα να επιθυμεί την πρόοδο και την εξέλιξη για να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε, η σεζόν θα είναι δύσκολη, μόνο ένα πολύ δυνατό group, το οποίο θα δώσει το καλύτερο δυνατό εαυτό θα φέρει εις πέρας την αποστολή του.

Δεν ήταν κριτική για τα αποδυτήρια, ήταν μια δήλωση, είναι λογικό όταν αλλάζουν τόσοι πολλοί νέοι παίκτες να απαιτείται χρόνος προσαρμογής. Όταν είπα πως πρέπει να είμαστε ενωμένοι, αυτό πρέπει να ισχύει και στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό το μήνυμα το περνάω καθημερινά στις προπονήσεις. Σε αυτά τα αποδυτήρια δεν κοιτάζω εάν υπάρχουν Έλληνες, Σέρβοι, Πορτογάλοι, εγώ κοιτάζω τους παίκτες από την άποψη της απόδοσης, αναλύω τα παιχνίδια και την προσπάθειά τους. Δεν υπάρχει ιεραρχία και πάντα θα κοιτάζουμε την ποδοσφαιρική στρατηγική. Αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε είναι η τακτική για να κυνηγήσομε τους στόχους

Για την ατμόσφαιρα στην Τουρκία:

Γνωρίζω την ατμόσφαιρα που θα αντιμετωπίσουμε στην Τουρκία. Πριν από τρεις σεζόν με τη Σαχταρ αντιμετώπισα τη Μπασακσεχίρ επιτυχώς. Ξέρω τι μας περιμένει. Όταν παίζουμε εκτός έδρας και δεν νιώθω να μας αποδοκιμάζουν, αυτό σημαίνει πως η ομάδα μου πως δεν έχει πιάσει καλή απόδοση.Ελπίζω με την απόδοσή μας να αναγκάσουμε τους Τούρκους να μας αποδοκιμάσουν, γιατί αυτό θα σημαίνει πως παίζουμε καλά. Σίγουρα θα απολαύσουμε την ατμόσφαιρα στην Τουρκία δεν μου αρέσει να παίζω σε άδεια γήπεδα, εμείς έχουμε έμπειρους παίκτες που δεν θα επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα.

Για την αλλαγή του Λιβάια στον αγώνα με την Κραϊόβα:

Συνήθως δεν μιλάω για το προηγούμενο ματς, αλλά θα κάνω μια εξαίρεση. Οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να μπουν στο μυαλό μας. Στο πρώτο ημίχρονο εκείνου του αγώνα, είχαμε δύο απίστευτες ευκαιρίες για να τελειώσουμε το ματς. Στο αρχικό σχήμα είχαμε τον Κρίστισιτς, θέλαμε να του δώσουμε λεπτά συμμετοχής, γιατί σε 12 ημέρες θα έχουμε 4 ματς, άρα όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι, ξέραμε πως ο Κρίστισιτς δεν μπορούσε να βγάλει όλο το ματς, αλλά ήθελα να βρει ρυθμό δίνοντας του χρόνο συμμετοχής.

Το ίδιο ήθελα να κάνω με τον Ολιβέιρα, ήταν σημαντικό να πάρει χρόνο. Μεταξύ αυτών είχαμε 3 θέσεις και αρκετές επιλογές. Μάνταλος, Λιβάια, Ζεράλντες και Βέρντε. Από τους 4 παίκτες για τον Ζεράλντες και τον Μάνταλο ήμουν σίγουρος πως θα τελείωναν τα ματς.Ο Λιβάια είχε δώσει ενέργεια στη Ρουμανία, γι αυτό του έδωσε φανέλα βασικού. Και τελικώς όντως ο Κρίστισιτς έγινε αλλαγή και μετά έπρεπε να κρατήσω μια αλλαγή για το τέλος.

Ενδιαμέσως, έπρεπε να αλλάξω είτε τον Ολιβέιρα είτε τον Λιβάια κι επειδή υποφέραμε στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, έβγαλα τον Λιβάια, γιατί ο φορ τρέχει λιγότερο. Δεν έγινε λάθος από μέρους μας, στο τέλος ο Μάνταλος έτρεξε 11 χιλιόμετρα, ο Ζεράλντες λίγο περισσότερο.

Μίλησα με τον Βέρντε την επόμενη ημέρα ο οποίος έκλαψε μετά το ματς. «Εκλαψα όχι για εμένα, αλλά γιατί δεν μπόρεσε να ανταποκριθώ στα σχέδιά σου» μου είπε την επόμενη ημέρα και του απάντησα πως εγώ δεν τιμωρώ παίκτες γιατί χάνουν ευκαιρίες. Δεν υπάρχει ιεραρχία στα αποδυτήρια, θέλουμε όλους τους παίκτες, τους χρειαζόμαστε όλους.

Ποιος θα φανταζόταν πως ο Σβάρνας θα ήταν βασικός; Αυτό μπορεί να συμβεί εξαιτίας κάποιων συνθηκών πχ ο Τσιγκρίνσκι είχε προβλήματα, ο Οικονόμου δεν αισθάνεται άνετα στην αριστερή πλευρά κι ο Σβάρνας εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία.

Για τα ματς με την Τραμπζονσπόρ:

Εάν καταφέρουμε να προκριθούμε χωρίς να παίξουμε καλά, δεν θα με ενοχλήσει, μετράει το αποτέλεσμα. Πρέπει να καταλάβουμε ποιος είναι ο αντίπαλός μας, τον οποίο σεβόμαστε, είναι δυνατή ομάδα. Οικονομικά είναι σε απίστευτο επίπεδο, μάθαμε πως παίκτες σαν τον Στάριτζ πηγαίνουν σε αυτή την ομάδα. Ο σεβασμός προκύπτει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 2010/11 η Μπράγκα έφτασα ως βοηθός προπονητή στον τελικό του Europa League, περνώντας αρκετές ομάδες. Επομένως όταν μιλάμε για εμπειρία σε αυτή τη διοργάνωση έχω πολύ μεγάλη. Η καλύτερη ομάδα θα νικήσει και προκριθεί. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, όποια ομάδα το κάνει για 180 λεπτά θα τα καταφέρει, πρέπει να παίξουμε στα όρια, και να είμαστε πιο δυνατοί από τον αντίπαλο, σωματικά και πνευματικά.

Είναι διαφορετικό όταν παίζεις το πρώτο ματς εντός έδρας. Αυτός ο προκριματικός γύρος είναι δύσκολος, πρέπει να προσεγγίσουμε τον αγώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ξέρω πως λειτουργούμε στα αποδυτήρια, έχουμε φιλοδοξία, οι παίκτες, η διοίκηση, κι εγώ προσωπικά, πρέπει να είμαστε πιστοί στο τακτικό πλάνο, δεν πρέπει να αφήσουμε τον αντίπαλο να παίξει ελεύθερα, να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας, έτσι θα πάρουμε δύο θετικά αποτελέσματα.
Πρέπει να κάνουμε δύο πολύ καλές εμφανίσεις, τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Προσδοκώ να είμαστε επιθετικοί, σωστοί τακτικά, εάν έχουμε αυτή τη ισορροπία, τότε θα πάρουμε αυτό που θέλουμε»

Για το φιλικό με την Μπασακσεχίρ:

Αμφότερες οι ομάδες είναι στην πρώτη πεντάδα του τουρκικού πρωταθλήματος, όμως τακτικά διαφέρουν, άρα το εκείνο το φιλικό δεν έχει καμία σχέση με τις αναμετρήσεις κόντρα στην Τραμπζονσπόρ. Είναι δύο δυνατές ομάδες με καλούς προπονητές, αλλά εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, επομένως δεν μπορεί να γίνει σύγκριση.
Keywords
Τυχαία Θέματα