Κάποια στιγμή θα γινόταν κι αυτό...

Τόσους μήνες το αγωνιστικό τμήμα είχε δείξει αξιοθαύμαστη αντοχή στα συνεχή "χτυπήματα" που δέχεται ο Παναθηναϊκός στο διοικητικό κομμάτι. Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος είχαν επηρεάσει μέχρι ένα βαθμό τους παίκτες, ωστόσο υπήρχε... παλμός και αντίδραση σε κάποια παιχνίδια και ιδιαίτερα στις εντός έδρας αναμετρήσεις.

Στο ματς με τον Πανιώνιο φάνηκε ξεκάθαρα το ψυχολογικό "άδειασμα" των ποδοσφαιριστών και τα πιο σοβαρά συμπτώματα ενός σημαντικού αγωνιστικού
προβλήματος.

Οι Πράσινοι εμφανίστηκαν στο γήπεδο χωρίς αυτοπεποίθηση, πάθος και αυτοσυγκέντρωση, ενώ ήταν εμφανής η ανασφάλεια που υπήρχε στο παιχνίδι τους. Χαμένες προσωπικές "μονομαχίες", πολλά εύκολα λάθη, "βραχυκύκλωμα" σε άμυνα και επίθεση. Όσες κινήσεις και αν έκανε ο Ουζουνίδης από τον πάγκο, όσες προσπάθειες και αν έγιναν για να επιτευχθεί η αγωνιστική "αφύπνιση", όλες απέτυχαν και μοιραία ήρθε η πρώτη εφετινή εντός έδρας ήττα για το Τριφύλλι στο πρωτάθλημα.

Ασφαλώς και υπάρχουν και οι ήττες στο ποδόσφαιρο. Όσο και αν είναι κάτι ...ασυνήθιστο για παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο. Το ανησυχητικό δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά ο τρόπος που ήρθε. "Σβηστά", με κατεβασμένα τα χέρια. Με τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν.

Θα συμφωνήσω - μέχρι ένα βαθμό - με όσα είπε ο Ουζουνίδης μετά τη λήξη του αγώνα. Σίγουρα υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας και είναι απόλυτα λογικά οι παίκτες να σκέφτονται το μέλλον τους και να αισθάνονται ότι βαδίζουν σε ένα τεντωμένο σχοινί. Ωστόσο τα διοικητικά προβλήματα δεν γίνεται να αποτελούν τη μόνιμη δικαιολογία όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά στα παιχνίδια.

Όσοι βρίσκονται στον Παναθηναϊκό και όσοι θα μείνουν μέχρι τέλους, οφείλουν να δίνουν το 101% και να "μάχονται" πάντα για το καλύτερο. Η εικόνα ...παράδοσης που έδειξαν κάποιοι ποδοσφαιριστές στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, είναι ντροπιαστική - όπως παραδέχθηκε και ο Μολίνς - για το κλαμπ και την ιστορία που έχει ο Παναθηναϊκός.

Μην ψάχνετε για ...διακριθέντες. Με εξαίρεση τον φιλότιμο Κουτρουμπή και τον δραστήριο Χίλιεμαρκ, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό.
Keywords
Τυχαία Θέματα