Καλή επίθεση... προβληματική άμυνα

Έπρεπε να αποχωρήσει ο Γερμανός προπονητής Ούλι Στίλικε και να αντικασταθεί από τον Σιν Τε-Γιόνγκ για να αρχίσουν να δείχνουν οι Κορεάτες την ποιότητά τους σαν ομάδα.

Τρομερά γρήγοροι στην επίθεση αλλά και επιρρεπείς στα ατομικά αμυντικά λάθη κάτι που έχει συνηθίσει πλέον ο κόσμος της ομάδας. Ο Σιν Τε-Γιόνγκ σίγουρα έχει βελτιώσει την ομάδα έναν χρόνο μετά την τοποθέτηση του στον πάγκο και το εντυπωσιακό είναι ότι έχει δύο σχηματισμούς τους οποίους επιλέγει. Οι Κορεάτες ανά πάσα στιγμή μπορεί να φύγουν από το αγαπημένο τους 4-4-2 και να τους δούμε σε 3-5-2 κάτι που επί Στίλικε ήταν αδιανόητο.
Δεν έχουν εύκολο όμιλο αλλά έχουν μια επιθετική γραμμή που στην ημέρα της μπορεί να κάνει αρκετές ζημιές αρκεί η άμυνα να σοβαρευτεί!

ΠΟΡΕΙΑ

Δεν ήταν εύκολη η πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου. Πίσω από το ασταμάτητο Ιράν οι Κορεάτες έδωσαν μάχη για την πρόκριση με Συρία, Ουζμπεκιστάν και Κίνα και κατάφεραν την τελευταία αγωνιστική αποσπώντας ισοπαλία στο Ουζμπεκιστάν να προκριθούν στην τελική φάση. Δεν μας έχουν συνηθίσει σε τόσο δύσκολες προκρίσεις.

ΑΣΤΕΡΙ

Ο Σον Χιούν-Μιν μέτρησε φέτος με την φανέλα της Τότεναμ σε πενήντα-τρεις αγώνες, δεκαοκτώ γκολ και έντεκα ασίστ. Διψήφιος στις δυο συγκεκριμένες στατιστικές κατηγορίες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά! Πρώτος σκόρερ στην προκριματική φάση για τους Κορεάτες και με διαφορά ο ποιοτικότερος, ο πιο επικίνδυνος και ο πιο γνωστός παίκτης στο ρόστερ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Σιν Τε-Γιονγκ τον Ιούνιο του 2017 αντικατέστησε τον Γερμανό Ούλι Στίλικε. Ήταν ο προπονητής στην Κ23 της χώρας. Δεν θεωρείται τακτική ιδιοφυία παρόλα αυτά έχει καταφέρει να κάνει τους Κορεάτες να παίζουν με δύο διαφορετικούς σχηματισμούς και κυρίως έχει αρκετά καλές σχέσεις με τους παίκτες του.
Keywords
Τυχαία Θέματα