Κάλεσμα στον κόσμο της Κοζάνης ενόψει του αγώνα με την Τουρκία

Στον αγωνιστικό χώρο του ΔΑΚ Λευκόβρυσης, στην Κοζάνη, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για την αυριανή (10/4, 18:00) αναμέτρηση της εθνικής χάντμπολ των ανδρών με την Τουρκία, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 3ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το «παρών» έδωσαν ο γενικός γραμματέας της ΟΧΕ, Κώστας Σταματιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Κάτανας, και ο πρόεδρος του ΟΑΠΝ
Δήμου Κοζάνης, Γιάννης Ιωαννίδης, οι οποίοι κάλεσαν το φίλαθλο κόσμο της πόλης να γεμίσει το κλειστό γυμναστήριο και να δώσει ώθηση στους διεθνείς για να πάρουν τη νίκη. Στη σημασία του αγώνα στάθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάννης Αρβανίτης, ενώ ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Χάρης Μάλλιος, υπογράμμισε ότι «περιμένω να... γυαλίζει το μάτι μας από την προθέρμανση».

«Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Κοζάνης που είναι πάντα κοντά μας. Η δική τους συμβολή κάνει πετυχημένες όλες τις διοργανώσεις μας. Πίσω μας υπάρχουν 15 άνθρωποι, που ακόμη και τώρα συμβάλλουν στη διαμόρφωση του γηπέδου. Γι' αυτούς ερχόμαστε, για τους εθελοντές από το Δήμο και τα Σωματεία της πόλης, που όλες αυτές τις μέρες αφήνουν τις δουλειές τους και είναι επί 24ώρου βάσεως στη διάθεσή μας. Οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε από καρδιάς» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΟΧΕ, Κώστας Σταματιάδης.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ηλίας Κάτανας, είπε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ξέρει πώς να συνδράμει σε διοργανώσεις τέτοιας εμβέλειας. Το άθλημα του χάντμπολ αναδεικνύει το κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης, το οποίο έχει καθιερωθεί πλέον ως έδρα της εθνικής ομάδας. Καλούμε τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο και να βοηθήσει την Εθνική ομάδα να πάρει τη νίκη και να κάνει ένα σημαντικό βήμα πρόκρισης».

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, πρόεδρος του ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης, ανέφερε: «Η εθνική ομάδα βρίσκεται ξανά στην πόλη μας. Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας είναι φίλοι μας πλέον και βοηθούν ώστε να φτάσουμε στα οργανωτικά αποτελέσματα που θέλουμε όλοι. Μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους, αναθέτοντάς μας την διοργάνωση μεγάλων αγώνων που δίνουν υπεραξία στον αθλητισμό και στο χάντμπολ της Κοζάνης. Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα. Τα δύο πρόσφατα φιλικά με το Ισραήλ έδειξαν τις δυνατότητές της, όπως και η μεγάλη νίκη που επιτεύχθηκε πριν λίγους μήνες σε αυτό το γήπεδο και πολλαπλασίασε τις πιθανότητες πρόκρισης».

Για το κομμάτι της αγωνιστικής προετοιμασίας μίλησαν ο προπονητής και ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. «Είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας, απέναντι σε μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Ουσιαστικά για την Τουρκία ο αυριανός αγώνας αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για να αποφύγει την τέταρτη θέση» τόνισε ο Γιάννης Αρβανίτης και συνέχισε: «Το ευχάριστο είναι ότι έχω στη διάθεσή μου είκοσι αθλητές, οι οποίοι με έχουν βάλει σε προβληματισμό για τον καταρτισμό της 16άδας. Βλέπω αθλητές έτοιμους, με κέφι, που βγάζουν ενέργεια και διάθεση. Ως γηπεδούχοι είναι φυσιολογικό να έχουμε τον πρώτο λόγο. Δεν αλλάζουμε την αγωνιστική φιλοσοφία που παρουσιάσαμε στους προηγούμενους αγώνες, αλλά προσαρμοζόμαστε στις ιδιαιτερότητες του κάθε αντιπάλου. Έχουμε "διαβάσει" το παιχνίδι της Τουρκίας, σίγουρα μας έχουν "διαβάσει" και αυτοί. Στο δικό μου μυαλό βλέπω ένα πολύ κλειστό παιχνίδι».

Ο Χάρης Μάλλιος από την πλευρά του επισήμανε: «Υπάρχει μία πολύ ωραία αύρα σε αυτή την πόλη για την εθνική ομάδα, το νιώσαμε τον Οκτώβριο και το νιώθουμε και τώρα. Έχουμε δουλέψει στοχευμένα για τους αγώνες με την Τουρκία, τα φιλικά μάς έχουν βοηθήσει να βελτιώσουμε κάποιες αδυναμίες μας. Είναι όμορφο ότι μπροστά μας έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε την πρόκριση, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ, στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Με γεμάτο γήπεδο όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Εμείς υποσχόμαστε ότι δεν θα παρατήσουμε σε καμία στιγμή τον αγώνα, θα παλέψουμε για το θετικό αποτέλεσμα και πιστεύω ότι θα το πάρουμε. Οι Τούρκοι έχουν μια ποιοτική ομάδα, έχουν παίκτες με εμπειρίες από το Champions League. Αν εμείς, όμως, μπούμε με ενέργεια και πάθος, αν κάνουμε τις επαφές που πρέπει στην άμυνα, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Περιμένω να... γυαλίζει το μάτι μας από την προθέρμανση. Αν όλα πάνε κατ' ευχή αύριο και πάρουμε τη νίκη, θεωρώ ότι θα κερδίσουμε και μέσα στην Τουρκία, ώστε να ολοκληρώσουμε ένα μεγάλο βήμα στην προσπάθεια για την πρόκριση».
Keywords
Τυχαία Θέματα