Ισπανία-Βέλγιο 73-83: «Βόμβα» μεγατόνων στην Τιφλίδα! (hls)

Το Βέλγιο πυροδότησε τη μεγαλύτερη… βόμβα του Eurobasket έως τώρα! Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ, όμως τα… λιοντάρια δεν έχασαν λεπτό την συγκέντρωση τους και με πίστη στο πλάνο έως το τελευταίο σφύριγμα, πανηγύρισαν τη πιο μεγάλη νίκη της ιστορίας τους. Ο Μανού Λεκόμ στο φινάλε έβαλε μεγάλα καλάθια, παίρνοντας τον άτυπο τίτλο του MVP.

Για το εξαιρετικό Βέλγιο η τριάδα των Λεκόμ

(20 πόντους), Ομπασόχαν (11 πόντους) και Ζιλέ (14 πόντους) τράβηξε το… κουπί και έδωσε στα «λιοντάρια» μία ιστορική νίκη, που πιθανότατα να ισοδυναμεί και με πρόκριση στην Φάση των «16».

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Σέρχιο Σκαριόλο ήταν ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ με 18 πόντους (8/12 δίποντα). Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και ο Λορέντζο Μπράουν έβαλαν από 11 πόντους.

Και κάπως έτσι τα πράγματα στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης περιπλέκουν! Ισπανία, Μαυροβούνιο και Βέλγιο ισοβαθμούν με ρεκόρ 2-1, ενώ η Τουρκία έχει ευκαιρία σε λίγη ώρα (04/09, 20:00) να μείνει μόνη πρώτη και αήττητη στον όμιλο αν κερδίσει την Γεωργία (0-2 ρεκόρ). Στο 0-3 η Βουλγαρία δεν προλαβαίνει λογικά ακόμη και αν κερδίσει τα δύο εναπομείναντα ματς.

Τα δεκάλεπτα: 11-15, 33-32, 54-57, 73-83

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

Keywords
Τυχαία Θέματα