Ισοπαλία σαν ήττα

Απογοήτευση... Αυτό είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί στο στρατόπεδο της ΑΕΚ μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ. Μια ισοπαλία που είναι σαν ήττα για την Ένωση. Μόνο η νίκη ήταν το ζητούμενο στον αγώνα της Κυριακής για την ΑΕΚ. Η νίκη πέραν των τριών βαθμών θα έφερνε πολλά περισσότερα στην ομάδα. Κυρίως στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης.

Ένα ματς που η ΑΕΚ
βάση αποτελέσματος και εικόνας δεν (δια)χειρίστηκε σωστά, με πολλές βιαστικές επιλογές στο παιχνίδι της. Οι στατικές φάσεις του ΠΑΟΚ για τις οποίες είχαν γίνει πολλές αναλύσεις και επισημάνσεις πλήγωσαν την Ένωση στην πρώτη κιόλας στημένη μπάλα. Γκολ από τον Μαουρίσιο σε ένα «εύκολο» κόρνερ και τρεχάτε ποδαράκια μου για 80 λεπτά.

Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε ήταν εύκολη η συνέχεια γι’ αυτόν. Ακόμα και η αποβολή του Ζαμπά προς όφελός του λειτούργησε, τελικά, όσον αφορά στο να μην ηττηθεί τουλάχιστον. Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν πολύ καλά τους χώρους και άφησαν την ΑΕΚ να κάνει παιχνίδι. Από τον μπλοκαρισμένο άξονα λύσεις δεν υπήρχαν και αναγκαστικά το παιχνίδι πήγε στις πλευρές και στις σέντρες. Βούτυρο στο ψωμί των Βαρέλα και Κρεσπο, οι οποίοι κατάφεραν να αναδειχθούν σε MVP της ομάδας τους λόγω της ελεγχόμενης... εναέριας κυκλοφορίας.

Πάμε τώρα και στο πλάνο του Ουζουνίδη. Σε καμία περίπτωση δεν με βρίσκουν σύμφωνο όλα όσα αναφέρουν πως δεν υπήρχε πλάνο. Ο Ουζουνίδης ξεκίνησε με 3-5-2, δεν του βγήκε, με την είσοδο του Κρίστιτσιτς το άλλαξε σε 4-4-2 με ρόμβο και μετά την αντικατάσταση του Άλεφ έκανε την ομάδα του ακόμα πιο επιθετική, ρισκάροντας περισσότερο. Η ΑΕΚ δεν είχε ταχύτητα στην ανάπτυξή της, γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και αυτό την έκανε προβλέψιμη και εύκολα αντιμετωπίσιμη. Ο ΠΑΟΚ έστειλε έξυπνα το παιχνίδι στα πλάγια εκεί όπου Γκάλο και Χουλτ δεν βρεθηκαν σε καλή βραδιά για να δημιουργήσουν προβλήματα με τις σέντρες τους, ενώ δυστυχώς για τον Ουζουνίδη δεν πήρε καμία βοήθεια από Μπογέ και Κλωναρίδη.

Ο Μάνταλος είπε πως υπεύθυνοι για την εμφάνιση και την ισοπαλία είναι οι παίκτες. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει ότι δεν πάλεψαν, δεν έδειξαν διάθεση για να φτάσουν στη νίκη. Δεν τα κατάφεραν όμως και η δεύτερη θέση αρχίζει να απομακρύνεται. Ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι τελείωσε χωρίς νίκη για την ΑΕΚ, που κλασικά στο πρώτο ανάποδο αποτέλεσμα βλέπει το κλίμα εσωστρέφειας (όχι αγωνιστικά) να επιστρέφει, όπως και η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Μαρίνου Ουζουνίδη. Δεν γίνεται δουλειά όμως έτσι...

Πλέον, βασικός και ρεαλιστικός στόχος είναι το Κύπελλο Ελλάδας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το πρωτάθλημα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Η ΑΕΚ σε κάθε ματς οφείλει να κερδίζει. Έχει δεν έχει στόχο.
Keywords
Τυχαία Θέματα