Ισοπαλία 3-3 στη Βρετάνη για τη Μαρσέιγ (video)

Οι Μασσαλοί, δίχως τους τιμωρημένους Λουίζ Γκουστάβο, Ραμί, τους τραυματίες Ρολάντο, Μήτρογλου και τον Παγέ, αφού ο Γκαρσία θέλησε να τον ξεκουράσει εν όψει τελικού, έκαναν ιδανική εκκίνηση στο παιχνίδι.

Προτού φύγει το πρώτο δεκαπεντάλεπτο, είχαν πετύχει δύο γκολ, το πρώτο στο 2' με κεφαλιά του Ζερμέν, ύστερα από σέντρα του Τοβέν και το δεύτερο στο 14', μετά την προσπάθεια του Οκάμπος και νέα κεφαλιά του Τοβέν.

Από εκεί και πέρα οι Φωκαείς οπισθοχώρησαν,
δίνοντας μέτρα και μπάλα στη Γκενγκάν, οι Βρετόνοι ήταν δημιουργικοί στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν μπροστά στο κοινό τους, είχαν ευκαιρίες με τους Ντο και Μπριόν, μειώνοντας σε 2-1 προτού πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το γκολ του Γκρενιέ στο 42', αφού πρώτα ο Μπριόν είχε στείλει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μανταντά.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος, σωστά κέρδισαν πέναλτι στο 51' σε χέρι του Οκάμπος, με τον Γκρενιέ να νικάει τον Μανταντά για το 2-2.

Στο 60' ο Σονσόν δεν μπόρεσε να σκοράρει σε τετ-α-τετ με αντίπαλο τον Γιόνσον, και στο 67' ο Μπριόν απέφυγε τον Σέρτιτς στο κέντρο του γηπέδου, έφτασε μέχρι τη μεγάλη περιοχή της Μαρσέιγ με τον Μανταντά να τον ανατρέπει και να αποβάλλεται. Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Μπριόν έκανε το 3-2, νικώντας τον Πελέ, που είχε περάσει κάτω από τα γκολπόστ των φιλοξενούμενων.

Ωστόσο, η Μαρσέιγ μολονότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο κατάφερε να αποδράσει με την ισοπαλία χάρη στο γκολ του Τοβέν στο 81', ύστερα από σέντρα του Σαρ, ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα απεχώρησε τραυματίας, με τη συμμετοχή του στον τελικό της Τετάρτης με την Ατλέτικο Μαδρίτης να τίθεται εν αμφιβόλω.

Η Μαρσέιγ πήγε στους 74 βαθμούς, εκεί που είναι κι η Μονακό (με τους Μονεγάσκους να υπερτερούν στην ισοβαθμία λόγω καλύτερου goal average), ενώ η Γκεγκάν βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα, έχοντας 47 πόντους.

Γκενγκάν: Γιόνσον - Εμπόα Εμπόα, Κερμπράτ, Σορμπόν, Ικόκο - Ντιντό (88' Ντιαλό), Ντο (88' Σαλιμπούρ) - Μπενεζέ (79' Κοκό), Γκρενιέ, Τουράμ - Μπριόν (αρχ.)

Μαρσέιγ: Μανταντά - Σάκαϊ, Σέρτιτς, Καμαρά, Αμαβί - Ζαμπό Ανγκισά, Λοπέζ (64' Ενζί) - Τοβέν (αρχ.), Σονσόν, Οκάμπος(73' Σαρ) - Ζερμένν (69' Πελέ)

STAT ATTACK

Ο Τοβέν έχει πετύχει 22 γκολ, μοιράζοντας και 11 ασίστ στo τρέχον πρωτάθλημα.

Αυτό ήταν το 60ο ματς της Μαρσέιγ σε όλες τις διοργανώσεις, καμία άλλη γαλλική ομάδα δεν έχει παρόμοια επίδοση.

Το γκολ του Μπριόν ήταν το 30ο με τη φανέλα των Βρετόνων στη Ligue 1, έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία τους στην πρώτη κατηγορία, αφήνοντας στα 29 τον Στεφάν Καρνό.

Στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο των αγώνων της Μαρσέιγ στη Ligue 1, έχουν σημειωθεί 27 γκολ, 14 από τους Μασσαλούς και 13 από τους αντιπάλους της.
Keywords
Τυχαία Θέματα