Ιωνικός – Ολυμπιακός 0-3: Μία κίνηση του Μαρτίνς ήταν αρκετή

Ο εντυπωσιακός Βατσλίκ στο πρώτο μέρος, ο εξωπραγματικός Αγκιμπού και η κίνηση του Μαρτίνς με τον Μπουχαλάκη, έδωσαν στον Ολυμπιακό ότι ακριβώς χρειαζόταν για να φύγει με σπουδαίο “τρίποντο” από τη Νίκαια κόντρα στο πολύ καλό για 45 λεπτά Ιωνικό.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησαν να πετύχουν ότι και με τον Παναιτωλικό την Τετάρτη, να σκοράρουν δηλαδή πριν συμπληρωθεί το 5ο λεπτό

της αναμέτρησης. Αυτό έγινε στο 3ο λεπτό με τον καταπληκτικό συνδυασμό των Λαλά, Καμαρά, Βαλμπουενά την σέντρα του Γάλλου και την κεφαλιά του Τικίνιο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη. Όμως μετά τον έλεγχο του VAR το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Στο 11′ υπήρξε άλλη μία καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που σημείωσε το γκολ, το οποίο δεν μέτρησε ως οφσάιντ στην αρχή της φάσης, από τα δεξιά με εξαιρετικό συνδυασμό και σέντρα του Λαλά ο Τικίνιο πήγε στην μπάλα αλλά έβαλε την τελευταία στιγμή την κόντρα ο Τσιγκρίνσκι.

Ο Ιωνικός απάντησε στον Ολυμπιακό και στις ευκαιρίες του με μία πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 14′, με τον Λενίς να βγαίνει σε τετ α τετ με τον Βατσλίκ να βγαίνει νικητής και να δείχνει και πάλι πως βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. Ο Ιωνικός με τον ίδιο τρόπο και με τους ίδιους πρωταγωνιστές, Λενίς και Ντάλτσιο απείλησαν και πάλι, αλλά στο γύρισμα του Λενίς δεν βρέθηκε κανείς στην πορεία της μπάλας.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε και πάλι σε θέση για γκολ με τον Τικίνιο, που δείχνει ότι σε αυτά τα παιχνίδια με κλειστές άμυνες μπορεί να κάνει σπουδαία δουλειά, ο φορ του Ολυμπιακού στόπαρε με το στήθος εξαιρετικά την μπάλα στο σημείο του πέναλτι και με το κατέβασμa πλάσαρε αμέσως αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Οι ερυθρόλευκοι χτύπησαν… καμπανάκι στο 23′ και σκόραραν στο 24′ μ’ έναν απίστευτο κεραυνό του Αγκιμπού Καμαρά με το δεξί από τα 30 μέτρα, με τον Χουτεσιώτη να μην μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα. Με την “ζωγραφιά” του νεαρού από την Γουινέα ο Ολυμπιακός μπήκε μπροστά στο σκορ.

Το ημίχρονο του Βατσλίκ

Ο Ιωνικός είχε ως κινητήριο μοχλό τον Ντάλτσιο ο οποίος ήταν αυτό που προβλημάτισε τον Βατσλίκ στο 33ο λεπτό με σουτ στα όρια της περιοχής με τον Τσέχο τερματοφύλακα να πέφτει αριστερά του και να παραχωρεί κόρνερ.
Ο Τσέχος τερματοφύλακας ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και στη μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους για τους γηπεδούχους όταν δύο φορές σε μία φάση, αρχικά ο Μάντζης βγήκε απέναντι στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού αλλά δεν τον νίκησε και στη συνέχεια ο Κάκιος με σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Βατσλίκ αλλά και πάλι ο Τσέχος έκανε την απόκρουση παραχωρώντας κόρνερ.

(Οι αποκρούσεις του Βατσλίκ στο πρώτο μέρος)

Το πρώτο μέρος τελείωσε με τον Ολυμπιακό να είναι οδηγός στο σκορ με τον πύραυλο του Αγκιμπού, όμως ο Ιωνικός θα μπορούσε να έχει σκoρ;aρει τουλάχιστον ένα γκολ αν στο ματς δεν έπαιζε ο… Βατσλίκ.

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για Ιωνικό ΠΗΓΗ: In Time Sports“Κλείδωσε” το ματς από νωρίς

Με τον Μπουχαλάκη να μπαίνει στο παιχνίδι αντί του Βαλμπουενά ο Μαρτίνς γεμίζει τη μεσαία του γραμμή και κερδίζει τη μάχη του κέντρου. Ο Ολυμπιακός παίρνει μέτρα στο γήπεδο και σε μία πολύ ωραία πάσα προς τον Μασούρα ο Έλληνας επιθετικός κοντρόλαρε ωραία γύρισε το κορμί του και την ώρα που ήταν έτοιμος να πλασάρει ο Ρομαό τον ανέτρεψε, ο Μανούχος έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Τικίνιο έκανε στο 56ο λεπτό το 2-0.

Ο Ολυμπιακός ήταν ξεκάθαρο πως είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους που έβρισκε στη μεσαία γραμμή ο Ιωνικός και με τον Αγκιμπού να κάνει τρομερά πράγματα, ο Μασούρας θα πάρει την μπάλα και πάλι από τον νεαρό μέσο και με καταπληκτικό πλασέ στην απέναντι πλευρά απ’ αυτή του Χουτεσιώτη έκανε στο 58′ το 3-0.

Μέχρι το τέλος του αγώνα ο Ολυμπιακός ήλεγχε απόλυτα το ματς δεν αισθάνθηκε πίεση από τον αντίπαλό του κι έψαχνε ένα ακόμη γκολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα