Ίντερ και Έρικσεν δεν ταιριάζουν

Ίντερ και Έρικσεν δεν ταιριάζουνevlachosΠέμ, 11/12/2020 - 19:16

Οι φήμες στην Ιταλία οργιάζουν. Έναν χρόνο μετά την απόκτησή του από την Τότεναμ έναντι είκοσι εκατομμυρίων Ευρώ ο Κρίστιαν Έρικσεν πωλείται. 

Υπάρχουν ήδη και ονόματα παικτών που θέλει ο Αντόνιο Κόντε για να τον αντικαταστήσει... φαβορί φαίνεται να είναι ο Αργεντινός Δε Πολ της Ουντινέζε, ακολουθεί ο Ρόμπερτ Μαλινόβσκι της Αταλάντα και αουτσάιντερ είναι άλλος ένας παίκτης της Τότεναμ, ο Ντέλε Άλι. 

Οι αριθμοί δεν βοηθούν τον Δανό, σε επτά αγώνες φέτος δεν έχει σκοράρει

και δεν έχει δώσει ασίστ. Σε τριάντα-τρεις αγώνες συνολικά με τους νερατζούρι έχει μόλις τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ. 

Σίγουρα καλύτερα από ότι στα πρώτα τριάντα-τρία ματς με την φανέλα του Άγιαξ το 2010 όταν είχε ένα γκολ και πέντε ασίστ και σίγουρα χειρότερα από ότι με την Τότεναμ το 2013 όταν είχε οκτώ γκολ και έντεκα ασίστ!

Μέχρι στιγμής ο Έρικσεν έχει παίξει με τον Κόντε ως κεντρικός μέσος, ως επιθετικός μέσος και ως δεξιός εσωτερικός αλλά και ακραίος μέσος... σε καμία από τις θέσεις δεν φαίνεται να ταιριάζει. 

Για τον Δανό υπάρχει κι άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα και είναι ο Λουκάκου που είναι και ο παίκτης που κινεί τα νήματα στην επίθεση του Κόντε, ο "αφανής" οργανωτής. Ο παίκτης που υποδεχόμενος την μπάλα με πλάτη στην εστία είτε θα μοιράσει παιχνίδι είτε θα γυρίσει, θα ξεφύγει από τον αμυντικό και... αντίο.

Με τον Βέλγο να παίζει δεξιά του Λαουτάρο Μαρτίνες όπου και να παίξει ο Έρικσεν από τις θέσεις που αναφέραμε... είναι χαμένος. 

Το κακό επίσης είναι ότι ο Κόντε δεν φαίνεται να έχει εναλλακτικό πλάνο. Με τον Λουκάκου να μην παίζει σε δύο από τα τρία τελευταία παιχνίδια και για μόλις δεκαέξι λεπτά με την Αταλάντα, η Ίντερ δεν νίκησε (...δύο ισοπαλίες και μια ήττα).

Η μόνη λύση μοιάζει να παίξει ο Έρικσεν προς τα αριστερά αλλά ο Κόντε δεν το σκέφτεται. Μέσα σε όλα αυτά ο Δανός μοιάζει να έχει χάσει και την αυτοπεποίθησή του, δεν χαμογελάει, δεν χαίρεται το παιχνίδι και στο κωδικοποιημένο αγωνιστικό στυλ του Κόντε δεν φαίνεται να έχει θέση. 

Ο τρόπος της Ίντερ δεν βοηθά παίκτες που θέλουν χώρο, χρόνο και την μπάλα πολύ ώρα στα πόδια για να δείξουν την ποιότητά τους, είναι παιχνίδι του Κόντε και όχι παιχνίδι για να φέρει χαμόγελα στον αγωνιστικό χώρο. 

Ο Έρικσεν δεν ταιριάζει και πιθανότατα δεν ταιριάζει ούτε ο Δε Πολ της Ουντινέζε, ούτε ο Μαλινόβσκι αλλά ο Ντέλε Άλι μπορεί καθώς είναι παίκτης που ούτε θέλει πολύ ώρα την μπάλα και μπορεί και αυτός να κάνει τα τρεξίματα δίπλα στον Λουκάκου και να πατήσει περιοχή. 

Με την Ρεάλ Μαδρίτης μάλλον το πήρε απόφαση και ο Έρικσεν. Με την ομάδα να επιστρέφει από το 2-0 στο 2-2, με κουρασμένα πόδια στο κέντρο και την ανάγκη να κρατήσει αποτέλεσμα, ο Κόντε έριξε στο γήπεδο Γκαλιαρντίνι και Ναϊνγκολάν και ο Δανός κοιτούσε από τον πάγκο σε όλο το παιχνίδι. 

Quo Vadis λοιπόν... 

Όλα δείχνουν πίσω στην Τότεναμ και ίσως για ανταλλαγή με τον Ντέλε Άλι ο οποίος για να το πούμε κομψά δεν έχει κερδίσει την συμπάθεια του Μουρίνιο. Μια κίνηση που μοιάζει αναβάθμιση και για τις δύο ομάδες και σίγουρα θα ικανοποιήσει τους αθλητές που δεν έχουν μέλλον στις ομάδες τους αυτή την στιγμή. 

ΙΤΑΛΙΑ - Serie A - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Inter Milano - Ποδόσφαιρο Tottenham Hotspur - Ποδόσφαιρο Off Off evlachos Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Inter Milano ΙΤΑΛΙΑ Όσο και αν έχει προσπαθήσει ο Αντόνιο Κόντε, ο Δανός Κρίστιαν Έρικσεν δεν φαίνεται να ταιριάζει στην Ίντερ. Ήδη ζητείται αντικαταστάτης τον Ιανουάριο. Article publish on Πέμ, 11/12/2020 - 19:16 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα